Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:47 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - 15.07.2022

ro

15 Jul, 2022 11:04 599 Marime text
Nr. 111.508 din 15 iulie 2022
 
 
 
BULETIN DE PRESĂ 15.07.2022
 
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
În data de 14 iulie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 100 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
Au fost aplicate peste 270 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 20 de infracţiuni.
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
Au fost organizate 4 acţiuni şi s-a intervenit la 103 evenimente, dintre care 93 au fost sesizate prin 112.
În urma activităţilor au fost sesizate 25 de infracţiuni.
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 273 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 98.330 de lei.
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene.
Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 33 de permise de conducere și au fost retrase 44 certificate de înmatriculare.
 
 
 
PERCHEZIȚIE ȘI REȚINERI ÎNTR-UN DOSAR PENAL DE TULBURARE A ORDINII ȘI LINIȘTII PUBLICE, DISTRUGERE ȘI AMENINȚARE
La data de 14 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 4 Poliție Rurală Miroslava, cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Iași și al jandarmilor, au efectuat o percheziție domiciliară în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, distrugere și amenințare.
Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în seara de 9 iulie a.c., cinci bărbați cu vârste cuprinse între 20 și 51 de ani ar fi adresat amenințări altor doi bărbați, din comuna Horlești, ar fi distrus gardul unei proprietăți și ar fi provocat distrugeri unui autoturism.
Cei cinci bărbați bănuiți de comiterea faptelor au fost conduși la cercetări, iar în baza probatoriului administrat în cauză, aceștia au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore.
La data de 15 iulie a.c., cei cinci tineri reținuți vor fi prezentați, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.
Cercetările sunt continuate.
 
BĂRBAT BĂNUIT DE FURT, IDENTIFICAT DE POLIȚIȘTI
La data de 14 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Iași au identificat un bărbat de 33 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de furt.
Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în cursul aceleiași zile, bărbatul ar fi sustras, de pe o bancă, un telefon mobil aparținând unui tânăr.
Telefonul mobil a fost recuperat, fiind restituit persoanei vătămate.
Cercetările sunt continuate.
 
 
MANDAT DE EXECUTARE A PEDEPSEI CU ÎNCHISOAREA, PUS ÎN APLICARE DE POLIȚIȘTI
La data de 14 iulie a.c., polițiștii ieșeni au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei de 6 ani închisoare, emis de Judecătoria Piatra-Neamț, pe numele unui bărbat de 66 de ani.
Acesta a fost condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat în formă continuată.
În baza mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea, bărbatul a fost depus în penitenciar, în vederea executării pedepsei.
Cercetările sunt continuate.
 
REȚINUT DE POLIȚIȘTI PENTRU INFRACȚIUNI LA REGIMUL RUTIER
La data de 14 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Hârlău au reținut pentru 24 de ore, un bărbat de 55 de ani, bănuit de comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 10 iulie a.c., acesta ar fi condus un autoturism, pe DE 58, fiind sub influența alcoolului, în urma testării sale cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 1,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.
De asemenea, la data de 12 iulie a.c., bărbatul a fost depistat de polițiști, în timp ce conducea un autoturism, pe raza localității Cotnari, având suspendat dreptul de a conduce și fiind sub influența alcoolului, în urma testării sale cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat.
La data de 15 iulie a.c., bărbatul reținut va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău.
Cercetările sunt continuate.
 
CERCETAT PENTRU CONDUCERE SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI
Polițiștii din cadrul Secției nr. 4 Poliție Rurală Miroslava efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 14 iulie a.c., un bărbat de 54 de ani ar fi condus un autoturism, pe raza comunei Miroslava și ar  fi acroșat gardul unui imobil, în urma impactului rezultând doar pagube materiale.
În urma testării bărbatului cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările sunt continuate.
 
DEPISTAT CONDUCÂND O AUTOUTILITARĂ, FIIND SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI
La data de 14 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 7 Poliție Rurală Târgu Frumos au oprit pentru control, pe raza orașului Târgu Frumos, o autoutilitară condusă de un bărbat de 47 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
Cercetările sunt continuate.
 
 
 
ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE LA SECȚIA 1 ȘI BIROUL RUTIER IAȘI, PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR
La data de 14 iulie a.c., în intervalul orar 18.00 – 22.00, polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Iași și Biroului Rutier Iași, împreună cu polițiști locali, au acționat, pe raza de competență, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică și prevenirea accidentelor rutiere.
În cadrul acțiunii, au fost controlate 35 de autoturisme și au fost verificate 2 societăți, fiind legitimate 56 de persoane.
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 22 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 6.280 de lei, dintre care 19 pentru abateri la regimul rutier și 3 pentru alte abateri.
De asemenea, au fost reținute 2 permise de conducere.
 
ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE LA SECȚIA 3, PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR
La data de 14 iulie a.c., în intervalul orar 18.00 – 22.00, polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Iași și Serviciului pentru Acțiuni Speciale Iași, împreună cu polițiști locali, au acționat, pe raza de competență, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică și prevenirea accidentelor rutiere.
În cadrul acțiunii, au fost controlate 11 autoturisme și au fost verificate 17 societăți, fiind legitimate 129 de persoane.
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 4.500 de lei, dintre care 13 conform Legii nr. 61/1991 și 3 pentru alte abateri.
 
ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR RUTIERI IEȘENI
La data de 14 iulie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași au acționat, pe raza județului Iași, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice și prevenirea accidentelor rutiere, în special a celor produse pe fondul nerespectării legislației rutiere de către pietoni.
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 114 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 40.040 lei, dintre care 29 pentru abateri săvârșite de pietoni, iar restul pentru alte abateri.
De asemenea, au fost retrase 4 certificate de înmatriculare și au fost reținute 12 permise de conducere, dintre care 8 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice.
Spre exemplu, un tânăr de 29 de ani a fost sancționat contravențional, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece a traversat neregulamentar șoseaua Păcurari, din municipiul Iași.
 
ACTIVITĂȚI PREVENTIVE ALE POLIȚIȘTILOR IEȘENI
La data de 14 iulie a.c, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității Iași au desfășurat 4 activități preventive, în municipiul Iași, pentru creșterea gradului de siguranță și informare cetățenilor.
Astfel, au fost purtate discuții cu angajații cafenelelor, teraselor și restaurantelor, aceștia fiind sfătuiți cu privire la măsurile minime de autoprotecție pe care trebuie să le adopte în vederea prevenirii victimizării.
De asemenea, au fost transmise recomandări utile pentru prevenirea traficului și consumului de droguri, dar și a consumului de alcool ori substanțe psihoactive de către șoferi.
Astfel de activități vor continua în perioada următoare, pentru creșterea gradului de informare a cetățenilor.
 
ACTIVITĂȚI ALE POLIȚIȘTILOR DE LA PREVENIRE
La data de 14 iulie a.c., în cadrul campaniei ”Vacanță în siguranță”, polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității Iași, împreună cu reprezentanți ai A.N.Î.T.P. Iași au desfășurat activități preventive, la Centrul Rezidențial ”Mihail Sadoveanu”, din municipiul Pașcani.
În cadrul activităților au fost transmise informații preventive referitoare la măsurile ce trebuie cunoscute și aplicate pentru siguranța personală, fiind oferite recomandări utile pentru prevenirea victimizării.
Totodată, au fost oferite informații pentru prevenirea traficului de persoane și a traficului și consumului de substanțe psihoactive.
Au fost prezentate modalități de reacție pentru situații concrete, cu scopul de a reduce riscul de victimizare.
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii