Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:49 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - 15.04.2022

ro

15 Apr, 2022 15:20 439 Marime text
Nr. 110.371 din 15 aprilie 2022
 

 
BULETIN DE PRESĂ 15.04.2022
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
În ziua de 14 aprilie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 100 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
Au fost aplicate peste 300 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate 34 de infracţiuni.
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
Au fost organizate 2 acţiuni şi s-a intervenit la 110 evenimente, dintre care 98 au fost sesizate prin 112.
În urma activităţilor au fost sesizate 34 de infracţiuni.
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 302 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 108.515 lei.
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene.
Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce 17 permise de conducere şi au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.
 
 
CERCETATĂ PENTRU FURT CALIFICAT, REȚINUTĂ DE POLIȚIȘTI
Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Iași au identificat și condus la cercetări o femeie, de 25 ani bănuită de comiterea infracțiunii de furt calificat.
Din cercetări a rezultat faptul că la data de 9 aprilie ac, aceasta, după ce ar fi observat că un bărbat ar fi câștigat o sumă de bani la jocuri de noroc, i-ar fi propus să întrețină relații sexuale, iar pe drumul spre destinație, profitând de neatenția acestuia și de faptul că s-ar fi aflat sub influența alcoolului, i-ar fi sustras 16.000 lei din buzunarul pantalonilor.
În baza probatoriului administrat în cauză, femeia a fost reținută de polițiștii Biroului de Investigații Criminale Iași pentru 24 de ore și introdusă în Arestul I.P.J. Iași.
La data de 15 aprilie a.c., aceasta va fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași cu propuneri legale.
Cercetările continuă.
 
UPDATE://CERCETAT PENTRU TÂLHĂRIE, REȚINUT DE POLIȚIȘTI
Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Iași au identificat și condus la cercetări un bărbat bănuit de comiterea infracțiunii de tâlhărie.
Din cercetări a rezultat faptul că la data de 25 ianuarie ac, acesta ar fi deposedat un bărbat de telefonul mobil.
În baza probatoriului administrat în cauză, acesta a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Arestul IPJ Iași.
La data de 14 aprilie a.c., bărbatul a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și instanței față de acesta fiind dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile.
Cercetările continuă.
 
 
CERCETAT PENTRU FURT, REȚINUT DE POLIȚIȘTI
Polițiștii Secției nr. 1 Poliție Iași au identificat și condus la cercetări un bărbat bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat.
Din cercetări a rezultat faptul că în noaptea de 13/14 aprilie ac, acesta ar fi sustras dintr-un auto parcat, 4 cutii cu scule și componente de instalații sanitare, prejudiciul fiind de 2.500 lei.
Bărbatul bănuit de comiterea faptei a fost depistat de polițiști la un centru de colectare a fierului vechi, având asupra sa o parte din bunurile susceptibile a fi sustrase.
De asemenea, în urma percheziției domiciliare efectuate de polițiști, la locuința bărbatului a fost găsit și un catalizator, care a fost ridicat pentru continuarea verificărilor.
În baza probatoriului administrat în cauză, acesta a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Arestul IPJ Iași.
Cercetările continuă.
 
CERCETAT PENTRU FURT, REȚINUT DE POLIȚIȘTI
 
Polițiștii Poliției Orașului Tg. Frumos au identificat și condus la cercetări un bărbat și o femeie bănuiți de comiterea infracțiunii de furt calificat.
Din cercetări a rezultat faptul că în noaptea de 13/14 aprilie a.c., cei doi ar fi sustras dintr-o boxă, covoare, băuturi alcoolice și sticle de ulei.
În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Arestul IPJ Iași.
Cercetările continuă.
 
 
ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR RUTIERI IEȘENI
 
În perioada 13-14 aprilie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Iași au acționat pe drumurile publice aflate în aria de responsabilitate pentru prevenirea principalelor cauze de producere a accidentelor rutiere. S-a acționat și  pentru verificarea legalității circulației autovehiculelor înmatriculate în alte state.
În cadrul acțiunii derulate au fost aplicate 309 sancțiuni contravenționale.
De asemenea, au fost reținute 29 de permise de conducere, fiind retrase 6 certificate de înmatriculare.
Spre exemplu, un tânăr de 28 de ani a condus un auto pe DE 583 și nu a acordat prioritate de trecere unor pietoni, care traversau regulamentar partea carosabilă. În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că, acesta nu deține asigurare obligatorie de răspundere civilă auto.
Conducătorul auto a fost sancționat cu amendă în cuantum de 870 lei și i-a fost reținut certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numerele de înmatriculare. Totodată, i-a fost reținut permisul de conducere pentru 60 de zile.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii