Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:31 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - 14.07.2022

ro

14 Jul, 2022 12:03 500 Marime text
Nr. 111.507 din 14 iulie 2022
 
 
 
BULETIN DE PRESĂ 14.07.2022
 
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
În data de 13 iulie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 70 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
Au fost aplicate peste 270 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 15 infracţiuni.
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
Au fost organizate 2 acţiuni şi s-a intervenit la 74 de evenimente, dintre care 66 au fost sesizate prin 112.
În urma activităţilor au fost sesizate 16 infracţiuni.
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 278 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 94.820 de lei.
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene.
Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 26 de permise de conducere și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.
 
 
 
UPDATE - BĂRBAT BĂNUIT DE FURT CALIFICAT, IDENTIFICAT DE POLIȚIȘTI
Polițiștii din cadrul Secției nr. 9 Poliție Rurală Hîrlău au identificat și condus la audieri un bărbat, din județul Botoșani, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat.
Din cercetările efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, în noaptea de 27/28 iunie a.c., acesta ar fi sustras 750 de litri de motorină din mai multe utilaje agricole aparținând unei societăți comeriale, din comuna Deleni.
În baza probatoriului administrat în cauză, acesta a fost reţinut de poliţişti, pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.
La data de 13 iulie a.c., bărbatul reținut a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău și Judecătoriei Hârlău, instanță care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.
Cercetările sunt continuate.
 
REȚINUT DE POLIȚIȘTI PENTRU FURT ȘI FURT CALIFICAT
La data de 13 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Iași au identificat și reținut pentru 24 de ore un tânăr de 25 de ani, bănuit de comiterea infracțiunilor de furt și furt calificat.
Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în perioada 19 mai – 21 iunie a.c., acesta, împreună cu un alt tânăr de 22 de ani ar fi pătruns în curțile a două imobile, din municipiul Iași și ar fi sustras mai multe bunuri (unelte de grădinărit, ghivece cu flori, o umbrelă).
La data de 14 iulie a.c., tânărul reținut va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.
Cercetările sunt continuate.
 
 
REȚINUT DE POLIȚIȘTI, DUPĂ CE AR FI SUSTRAS O BICICLETĂ
Polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Iași au identificat un bărbat de 32 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de furt.
Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 10 iulie a.c., acesta ar fi sustras o bicicletă aparținând unui bărbat de 56 de ani.
Bicicleta a fost recuperată, fiind restituită persoanei vătămate.
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 13 iulie a.c., bărbatul bănuit de comiterea faptei a fost reținut de polițiști, pentru 24 de ore.
La data de 14 iulie a.c., bărbatul reținut va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.
Cercetările sunt continuate.
 
ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR RUTIERI IEȘENI
La data de 13 iulie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași au acționat, pe raza județului Iași, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice și prevenirea accidentelor rutiere, în special a celor produse pe fondul nerespectării legislației rutiere de către bicicliști și conducători de trotinete electrice.
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 134 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 51.390 de lei, dintre care 28 pentru abateri săvârșite de bicicliști, 7 pentru abateri săvârșite de conducători de trotinete electrice și 99 pentru alte abateri.
De asemenea, au fost retrase 4 certificate de înmatriculare și au fost reținute 16 permise de conducere, dintre care 11 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice.
 
 
 
 
DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, AVÂND SUSPENDAT DREPTUL DE A CONDUCE
La data de 13 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Hârlău au depistat un tânăr de 22 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe raza comunei Ceplenița, având suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar cercetările sunt continuate.
 
ACTIVITĂȚI PREVENTIVE ALE POLIȚIȘTILOR IEȘENI
La data de 13 iulie a.c, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității Iași au desfășurat mai multe activități preventive, în municipiul Iași, pentru creșterea gradului de siguranță și informare cetățenilor.
Astfel, au fost purtate discuții cu angajații cafenelelor, teraselor și restaurantelor, aceștia fiind sfătuiți cu privire la măsurile minime de autoprotecție pe care trebuie să le adopte în vederea prevenirii victimizării.
De asemenea, au fost transmise recomandări cu privire la prevenirea traficului de persoane, a traficului și consumului de droguri.
Astfel de activități vor continua în perioada următoare, pentru creșterea gradului de informare a cetățenilor.
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii