Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:34 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - 14.02.2022

ro

14 Feb, 2022 09:35 565 Marime text
BULETIN DE PRESĂ 14.02.2022
 
 
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
 
În ziua de 13 februarie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 80 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
 
Au fost aplicate peste 250 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate 30 de infracţiuni.
 
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
 
Au fost organizate 5 acţiuni şi s-a intervenit la 85 de evenimente, dintre care 70 au fost sesizate prin 112.
 
În urma activităţilor au fost sesizate 30 de infracţiuni.
 
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 253 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 93.755 de lei.
 
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
 
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 17 permise de conducere şi au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.
 
REŢINUT PENTRU CONDUCERE FĂRĂ PERMIS
La data de 13 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 3 Poliţie Iaşi au reţinut pentru 24 de ore un tânăr de 25 de ani, bănuit de comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 13 februarie a.c., acesta ar fi condus un autoturism, pe raza municipiului Iaşi, fără a deţine permis de conducere şi ar fi fost implicat într-un accident rutier soldat doar cu pagube materiale.
Cercetările sunt continuate.
 
CERCETAT PENTRU CONDUCERE SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI
Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 13 februarie a.c., un bărbat de 52 de ani ar fi condus un autoturism, pe raza municipiului Iaşi şi ar fi acroşat un alt auto parcat.
În urma testării şoferului cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările sunt continuate.
 
CERCETAT PENTRU INFRACŢIUNI LA REGIMUL RUTIER
Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Miroslava efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în seara de 13 februarie a.c., un tânăr de 24 de ani ar fi condus un autoturism, pe raza comunei Miroslava, fără a deţine permis de conducere.
De asemenea, în urma testării sale cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Tânărul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările sunt continuate.
 
ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR DE LA POPRICANI, PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
La data de 13 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 3 Poliţie Rurală Popricani au acţionat, pe raza comunei Ţigănaşi, pentru creşterea gradului de siguranţă publică, combaterea faptelor antisociale şi prevenirea accidentelor rutiere.
În cadrul acţiunii au fost controlate 31 de autovehicule şi au fost legitimate 96 persoane.
De asemenea, în urma neregulilor constatate, au fost aplicate 41 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 13.360 de lei.
Exemple:
1. Un tânăr de 21 de ani a fost sancţionat contravenţional, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece nu a purtat centura de siguranţă în timp ce conducea un autoturism, pe raza comunei Ţigănaşi.
2. Un tânăr de 27 de ani a fost sancţionat contravenţional, conform H.G. nr. 984/2005, deoarece a oferit spre vânzare două cabaline, fără a deţine documentele prevăzute de legislaţia în vigoare. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii