Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:18 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - 13.10.2022

ro

13 Oct, 2022 10:27 464 Marime text
Nr. 110.637 din 13 octombrie 2022
 
 
 
BULETIN DE PRESĂ 13.10.2022
 
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
 
În data de 12 octombrie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 70 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
Au fost aplicate peste 300 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 20 de infracţiuni.
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
Au fost organizate 4 acţiuni şi s-a intervenit la 79 de evenimente, dintre care 65 au fost sesizate prin 112.
În urma activităţilor au fost sesizate 24 de infracţiuni.
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 348 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 125.235 de lei.
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene.
Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 21 de permise de conducere și au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.
 
 
UPDATE://CERCETAȚI PENTRU FURT CALIFICAT
 
În noaptea de 09 octombrie a.c., în jurul orei 03.00, poliţiştii Secției nr. 6 Poliție Iași au identificat doi tineri, bănuiți de comiterea infracţiunii de furt dintr-o piață, de pe raza mun. Iași. Aceștia au fost observați de polițiști când cărau saci de cartofi și alte lăzi de legume din interiorul pieței la un autoturism.
Din verificările efectuate a rezultat faptul că, cei doi ar fi sustras dintr-o piață din mun. Iași, peste 130 kg de legume: 33,4 kg de roșii, 33 kg de castraveți, 19 kg de ceapă și 16 kg de păstăi.
În baza probatoriului administrat în cauză, unul dintre cei doi tineri a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore și introdus în Arestul I.P.J. Iași. La data de 12 octombrie acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași, instanța dispunând arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.
Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii situații de fapt.
 
CERCETAT PENTRU O INFRACȚIUNE LA REGIMUL RUTIER
Polițiștii Biroului Rutier Iași efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
Astfel, la data de 13 octombrie a.c., polițiștii au depistat un tânăr, din mun. Iași care a condus un autoturism, pe Bulevardul Independenței, din mun. Iași, acesta având, în urma testării cu aparatul alcooltest, valoarea de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.  
Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările sunt continuate.
 
 
CERCETAT PENTRU INFRACȚIUNI LA REGIMUL RUTIER
Polițiștii Secției nr. 5 Poliție Iași efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui auto fără permis de conducere.
Astfel, la data de 12 octombrie a.c., polițiștii au depistat o femeie din comuna Bârnova, care a condus un autoturism, pe raza mun. Iași, aceasta având, în urma testării cu aparatul drugtest valori positive la două substanțe psiho-active, pentru care se recomandă analize de laborator.
Aceasta a fost condusă la IML Iași, unde i-au fost recoltate probe biologice, în vederea determinării prezenței/absenței în organism a substanțelor psihoactive.  
De asemenea, din verificările efectuate în bazele de date, a rezultat faptul că femeia are permisul de conducere suspendat.
De precizat este faptul că, în momentul opririi, femeia folosea telefonul mobil fără dispozitiv mâini libere.
Cercetările sunt continuate.
 
DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, DEȘI NU DEȚINE PERMIS DE CONDUCERE
La data de 12 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Hîrlău au efectuat semnal regulamentar de oprire șoferului unui autoturism, care se deplasa pe raza comunei Deleni.
Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat din județul Vaslui, iar din verificările efectuate a rezultat faptul că acesta are permisul de conducere suspendat.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar cercetările continuă.
 
 
ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR RUTIERI DE LA IAȘI PENTRU SIGURANȚA PARTICIPANȚILOR LA TRAFIC
La data de 13 octombrie a.c., în intervalul orar 22.30 – 06.00, polițiștii Biroului Rutier Iași au acționat pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere pe raza mun. Iași.
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 31 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 9425 de lei, dintre care 6 pentru viteză.
De asemenea, au fost reținute 2 permise de conducere, dintre care unul pentru conducerea unui auto sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
ACTIVITĂȚI PREVENTIVE ALE POLIȚIȘTILOR
La data de 13 octombrie a.c., în cadrul campaniei “Școală fără bullying” polițiștii Biroului de Siguranță Școlară Iași au desfășurat activități informativ-preventive la Școala Gimnazială Titu Maiorescu, din mun. Iași și la Școala Gimnazială din Lunca Cetățuii
Astfel, în cadrul activităților a fost descris fenomenul de bullying, cauzele apariției acestuia, precum și formele de agresiune întâlnite în şcoli.
De asemenea, elevii au primit informații despre noțiunea de infracțiune, răspunderea penală a minorilor şi recomandări pentru a evita victimizarea.
Au fost prezentate influențele anturajului asupra comportamentului minorilor şi modalităţile de reacţie pentru situaţii concrete, menite a reduce riscul de victimizare.
La activități au participat 137 de elevi și 10 cadre didactice.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii