Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:48 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - 13.01.2022

ro

13 Jan, 2022 11:12 581 Marime text
Nr. 110.227 din 13 ianuarie 2022
 
 
BULETIN DE PRESĂ 12.01.2022
 
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
 
În ziua de 12 ianuarie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 70 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
 
Au fost aplicate peste 240 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 25 de infracţiuni.
 
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
 
Au fost organizate 10 acţiuni şi s-a intervenit la 75 de evenimente, dintre care 65 au fost sesizate prin 112.
 
În urma activităţilor au fost sesizate 27 de infracţiuni.
 
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 247 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 77.590 de lei.
 
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
 
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 21 de permise de conducere şi a fost retras un certificat de înmatriculare.
 
 
UPDATE - REŢINUŢI DE POLIŢIŞTI PENTRU FURT CALIFICAT
 
În noaptea de 10 spre 11 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 1 Poliţie Rurală Iaşi au depistat în flagrant delict doi bărbaţi, de 38, respectiv 25 de ani, după ce ar fi sustras bunuri dintr-un amanet, din comuna Holboca.
 
Pentru prinderea celor doi, poliţiştii au utilizat armamentul din dotare, efectuând foc de armă în plan vertical.
 
În urma continuării cercetărilor, a fost identificat un al treilea tânăr bănuit de comiterea faptei.
 
Prejudiciul total cauzat de aceştia este de aproximativ 26.000 de lei, fiind recuperat de poliţişti în proporţie de 85%.
 
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 11 ianuarie a.c., cei trei tineri bănuiţi de comiterea infracţiunii de furt calificat au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore.
 
La data de 12 ianuarie a.c., cei trei tineri reţinuţi au fost prezentaţi, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Judecătoriei Iaşi, instanţă care a dispus arestarea preventivă a acestora pentru 30 de zile.
 
Cercetările sunt continuate.
 
 
UPDATE - REŢINUT DE POLIŢIŞTI PENTRU FURT CALIFICAT
 
Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Miroslava au identificat cinci tineri bănuiţi de furt calificat.
 
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în luna decembrie 2021, aceştia ar fi pătruns într-un imobil nelocuit, din comuna Miroslava, iar din interior ar fi sustras mai multe bunuri, cauzând un prejudiciu total de aproximativ 13.000 de lei.
 
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 11 ianuarie a.c., unul dintre tineri, în vârstă de 18 ani, a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore.
 
La data de 12 ianuarie a.c., tânărul reţinut a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Judecătoriei Iaşi, instanţă care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.
 
Cercetările sunt continuate.
 
 
URMĂRIT NAŢIONAL ŞI INTERNAŢIONAL, DEPISTAT DE POLIŢIŞTI ÎN MAREA BRITANIE
 
În urma colaborării dintre poliţiştii Biroului Urmăriri Iaşi şi Biroului SIRENE din cadrul I.G.P.R., a fost depistat în Marea Britanie un bărbat de 41 de ani, urmărit naţional şi internaţional.
 
Pe numele acestuia, Judecătoria Iaşi a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de furt.
 
Tânărul a fost predat din Marea Britanie și depus în penitenciar, în vederea executării pedepsei.
 
 
REŢINUT DE POLIŢIŞTI PENTRU FURT ŞI FURT CALIFICAT
 
La data de 12 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi au reţinut pentru 24 de ore, un tânăr de 24 de ani, bănuit de furt calificat şi tentativă la furt.
 
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în seara de 30 decembrie 2021, în timp ce s-ar fi aflat pe raza municipiului Iaşi, acesta i-ar fi sustras portofelul din rucsac unei tinere, iar la data de 12 ianuarie a.c., ar fi încercat să îi sustragă bunuri din rucsac unei alte tinere.
 
La data de 13 ianuarie a.c., tânărul reţinut va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.
 
Cercetările sunt continuate.
 
 
REŢINUTE DE POLIŢIŞTI PENTRU FURT
 
La data de 12 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 3 Poliţie Iaşi au identificat şi condus la cercetări două tinere, bănuite de comiterea infracţiunii de furt.
 
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că acestea ar fi sustras bunuri din mai multe societăţi, de pe raza municipiului Iaşi, cauzând un prejudiciu de aproximativ 1.700 de lei.
 
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 12 ianuarie a.c., cele două tinere au fost reţinute de poliţişti pentru 24 de ore.
 
La data de 13 ianuarie a.c., cele două tinere reţinute vor fi prezentate, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.
 
Cercetările sunt continuate.
 
 
 
 
 
PERCHEZIŢIE LA ANDRIEŞENI, ÎNTR-UN DOSAR DE FURT CALIFICAT
 
La data de 12 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 3 Poliţie Rurală Popricani au efectuat o percheziţie domiciliară, în comuna Andrieşeni, în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.
 
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că un bărbat de 32 de ani ar fi pătruns într-un imobil, din comuna Andrieşeni şi ar fi sustras o drujbă şi o motocoasă.
 
În urma percheziţiei, prejudiciul a fost recuperat, iar bărbatul bănuit de comiterea faptei a fost condus la audieri.
 
În baza probatoriului administrat în cauză, acesta a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore.
 
La data de 13 ianuarie a.c., bărbatul reţinut va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.
 
Cercetările sunt continuate.
 
 
REŢINUT DE POLIŢIŞTI PENTRU TÂLHĂRIE CALIFICATĂ
 
Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 3 Poliţie Rurală Popricani au identificat un tânăr de 20 de ani, bănuit de comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată.
 
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în seara de 8 ianuarie a.c., acesta l-ar fi ameninţat pe şoferul unui taxi, în scopul de a-i sustrage bunuri şi ar fi produs pagube autoturismului, în momentul în care ar fi ajuns la destinaţie.
 
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 12 ianuarie a.c., tânărul bănuit de comiterea faptei a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore.
 
La data de 13 ianuarie a.c., acesta va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.
 
Cercetările sunt continuate.
 
 
REŢINUT PENTRU INFRACŢIUNI LA REGIMUL RUTIER
 
La data de 12 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Hârlău au reţinut pentru 24 de ore un bărbat de 46 de ani, bănuit de comiterea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în noaptea de 30 spre 31 decembrie 2021, acesta a fost depistat în timp ce conducea un autoturism, pe raza oraşului Hârlău, având suspendat dreptul de a conduce şi fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, în urma testării sale cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
De asemenea, la data de 8 ianuarie a.c., în timp ce conducea un autoturism, pe raza oraşului Hârlău, având suspendat dreptul de a conduce şi fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, acesta ar fi intrat în coliziune cu un alt autoturism, în urma impactului rezultând rănirea unei persoane. În urma testării bărbatului cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 12 ianuarie a.c., bărbatul bănuit de comiterea faptelor a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore.
 
La data de 13 ianuarie a.c., acesta va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău.
 
Cercetările sunt continuate.
 
 
ACŢIUNE RUTIERĂ A POLIŢIŞTILOR IEŞENI
 
La data de 12 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi au acţionat, pe raza de competenţă, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice şi prevenirea accidentelor rutiere.
 
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 28 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 11.705 lei, dintre care 8 pentru neacordare prioritate de trecere pietonilor şi 20 pentru alte abateri.
 
De asemenea, au fost reţinute 12 permise de conducere, dintre care 8 pentru neacordare prioritate de trecere vehiculelor.
 
Spre exemplu, un bărbat de 45 de ani a fost sancţionat contravenţional, fiindu-i reţinut permisul de conducere, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece în timp ce conducea un autoturism, pe şoseaua Păcurari, din municipiul Iaşi, nu a acordat prioritate de trecere unui pieton angajat regulamentar în traversarea străzii.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii