Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:50 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - 12.11.2021

ro

12 Nov, 2021 10:25 688 Marime text
Nr. 68.726 din 12 noiembrie 2021   
 
 
BULETIN DE PRESĂ 12.11.2021
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
 
În data de 11 noiembrie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 100 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
 
Au fost aplicate peste 230 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 35 de infracţiuni.
 
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
 
Au fost organizate 10 acţiuni şi s-a intervenit la 104 evenimente, dintre care 83 au fost sesizate prin 112.
 
În urma activităţilor au fost sesizate 36 de infracţiuni.
 
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 238 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 75.990 de lei.
 
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
 
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 21 de permise de conducere şi au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.
 
 
CERCETĂRI ÎNTR-UN DOSAR PENAL DE EXERCITAREA FĂRĂ DREPT A UNEI PROFESII SAU ACTIVITĂŢI
 
La data de 11 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Iaşi s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că pe un site de internet a fost postat un anunţ prin care se oferea spre vânzare un medicament care poate fi comercializat doar prin intermediul farmaciilor autorizate.
 
În urma investigaţiilor efectuate, a fost identificat un bărbat de 32 de ani care ar fi oferit spre vânzare medicamentele, deşi nu ar fi autorizat în acest sens.
 
Asupra bărbatului au fost găsite 11 cutii cu medicamente, care au fost ridicate de poliţişti, în vederea continuării cercetărilor.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi.
 
Cercetările continuă.
 
 
TÂNĂRĂ URMĂRITĂ NAŢIONAL ŞI INTERNAŢIONAL, DEPISTATĂ DE POLIŢIŞTI
 
La data de 11 noiembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi au depistat o tânără de 25 de ani, urmărită naţional şi internaţional.
 
Aceasta a fost condamnată la executarea pedepsei de 3 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de furt, acces ilegal la un sistem informatic şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.
 
În baza mandatului de executare a pedepsei închisorii, tânăra a fost depusă în penitenciar, în vederea executării pedepsei.
 
 
CERCETAT PENTRU INFRACŢIUNI LA REGIMUL RUTIER
 
Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvâşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 11 noiembrie a.c., un bărbat de 60 ar fi condus un buldoexcavator pe raza comunei Ţuţora şi ar fi acroşat un pieton, iar ulterior ar fi părăsit locul accidentului, fără încuviinţarea poliţiştilor.
 
La scurt timp, bărbatul a fost depistat de poliţişti, iar în urma testării sale cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,49 mg/l alcool  pur în aerul expirat.
 
Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
Cercetările continuă.
 
 
DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, FIIND SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI
 
La data de 11 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 8 Poliţie Rurală Leţcani au oprit pentru control, pe raza comunei Popeşti, un autoturism condus de un bărbat de 56 de ani.
 
Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
Cercetările continuă.
 
 
ACŢIUNI RUTIERE ALE POLIŢIŞTILOR IEŞENI
 
La data de 11 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi au acţionat pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.
 
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 35 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 14.210 lei.
 
De asemenea, au fost retrase 4 certificate de înmatriculare şi au fost reţinute 3 permise de conducere.

 
La data de 11 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Târgu Frumos au acţionat pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice.
 
În cadrul acţiunii au fost controlate 26 de autovehicule şi au fost legitimate 36 de persoane.
 
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 17 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 7.105 lei, dintre care 7 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, 2 pentru nerespectarea obligaţiei de a purat centura de siguranţă şi 8 pentru alte abateri.
 
De asemenea, au fost reţinute 4 permise de conducere şi a fost retras un certificat de înmatriculare. 
 
Spre exemplu, un bărbat de 45 de ani a fost depistat în timp ce conducea un autoturism, pe DN 28 A, în localitatea Târgu Frumos, cu viteza de 85 km/h, sectorul de drum fiind limitat la 50 km/h. De asemenea, în urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că inspecţia tehnică periodică a autoturismului era expirată. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional, conform O.U.G. nr. 195/2002, fiind totodată dispusă retragerea certificatului de înamtriculare.
 
 
ACTIVITĂŢI PREVENTIVE ALE POLIŢIŞTILOR IEŞENI
 
La data de 11 noiembrie a.c., poliţiştii Biroului de Siguranţă Şcolară Iaşi şi Secţiei nr. 2 Poliţie Iaşi au desfăşurat 6 activităţi informativ-preventive, la o şcoală primară din municipiul Iaşi.
 
În cadrul activităţilor, poliţiştii au descris formele de agresiune întâlnite în şcoli şi au oferit informaţii utile pentru prevenirea delincvenţa juvenilă.
 
În cadrul întâlnirii au fost transmise recomandări şi aspecte de siguranţă personală pe care minorii ar trebui să le cunoască şi sa le aplice pentru a reduce riscul de victimizare.
 
Au fost purtate discuţii pe marginea unor cazuri concrete, cu precizări privind modul de reacţie în anumite situaţii.

 
La data de 12 noiembrie a.c., poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iași şi Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi au organizat şi desfăşurat o activitate informativ-preventivă, beneficiari fiind elevii Colegiului Tehnic „Ion Holban”, din municipiul Iaşi.
 
În cadrul activităţilor au fost oferite informaţii cu caracter informativ-preventiv referitoare la siguranţa în mediul online.
 
Astfel, s-au transmis măsuri ce trebuie cunoscute şi aplicate pentru conştientizarea si promovarea principiilor unui Internet mai sigur (pericolele si beneficiile mediului online), s-a recomandat evitarea postării informaţiilor sau fotografiilor personale în mediul online şi a fost explicat fenomenul de cyberbullying.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii