Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:57 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - 12.10.2021

ro

12 Oct, 2021 10:05 551 Marime text
Nr. 68.668 din 12 octombrie 2021   
 
 
BULETIN DE PRESĂ 12.10.2021
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
 
În data de 11 octombrie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 90 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
 
Au fost aplicate peste 250 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 25 de infracţiuni.
 
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
 
Au fost organizate 8 acţiuni şi s-a intervenit la 92 de evenimente, dintre care 78 au fost sesizate prin 112.
 
În urma activităţilor au fost sesizate 28 de infracţiuni.
 
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 258 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 95.800 de lei.
 
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
 
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 17 permise de conducere şi au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.
 
 
UPDATE://CERCETAT PENTRU PROXENETISM, REŢINUT PENTRU 24 DE ORE
 
Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de proxenetism.
 
Astfel, la data de 10 octombrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi cu sprijinul luptătorilor S.A.S. au efectuat două percheziţii domiciliare, fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor 4 telefoane mobile, un autoturism, înscrisuri, precum şi suma de 2.000 lei.
 
De asemenea, a fost condus la audieri bănuitul comiterii faptei, un tânăr, de 22 ani.
 
Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat faptul că de la începutul anului 2021ar fi determinat o tânără să practice prostituţia în folosul lui, în diverse imobile închiriate în regim hotelier, de pe raza municipiului Iaşi.
 
În baza probatoriului administrat în cauză, tânărul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore şi introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.  
 
La data de 11 octombrie a.c., tânărul a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, faţă de acesta fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 30 de zile.
 
Cercetările continuă.
 
 
URMĂRIT NAŢIONAL ŞI INTERNAŢIONAL, DEPISTAT DE POLIŢIŞTI ÎN ITALIA
 
În urma colaborării dintre poliţiştii Biroului Urmăriri Iaşi şi Biroului SIRENE din cadrul IGPR, a fost depistat în Italia un bărbat de 63 de ani, urmărit naţional şi internaţional.
 
Acesta a fost condamnat la o pedeapsă de 2 ani şi 11 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare.
 
În baza mandatului de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Iaşi, bărbatul a fost predat din Italia și depus într-un penitenciar, la data de 9 octombrie a.c.
 
 
TINERI BĂNUIŢI DE TENTATIVĂ LA FURT CALIFICAT, IDENTIFICAŢI DE POLIŢIŞTI
 
La data de 11 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Paşcani au identificat patru tineri, bănuiţi de tentativă la furt calificat.
 
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în noaptea de 2 spre 3 octombrie a.c., purtând măşti de protecţie şi glugile pe cap, aceştia ar fi pătruns într-o unitate medicală, din municipiul Paşcani, cu intenţia de a sustrage bunuri aparţinând pacienţilor, însă ar fi fost surprinşi de cadrele medicale.
 
Cercetările continuă.
 
 
REŢINUT DE POLIŢIŞTI PENTRU FURT ÎN SCOP DE FOLOSINŢĂ ŞI CONDUCERE FĂRĂ PERMIS
 
La data de 11 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Miroslava au reţinut pentru 24 de ore un tânăr bănuit de comiterea infracţiunilor de furt în scop de folosinţă şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în noaptea de 10 spre 11 octombrie a.c., acesta ar fi sustras un autoturism, pe care l-ar fi condus pe DJ 248 A, fără a deţine permis de conducere şi ar fi părăsit partea carosabilă, provocând avarii autoturismului.
 
În urma testării tânărului cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de  0,22 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
La data de 12 octombrie a.c., tânărul bănuit de comiterea faptelor va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.
 
Cercetările continuă.
 
 
REŢINUT PENTRU CONDUCEREA UNUI AUTO, FIIND SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI
 
La data de 11 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi au reţinut pentru 24 de ore un bărbat de 59 de ani, cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în seara de 9 octombrie a.c., acesta ar fi condus un autoturism, pe raza municipiului Iaşi, fiind sub influenţa alcoolului, iar în urma testării sale cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
Cercetările continuă.
 
 
DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, FĂRĂ A DEŢINE PERMIS DE CONDUCERE ŞI FIIND SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI
 
În seara de 10 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 5 Poliţie Rurală Răducăneni au depistat un bărbat de 31 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe raza comunei Răducăneni, fără a deţine permis de conducere.
 
De asemenea, bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
Cercetările continuă.
 
 
DEPISTATĂ CONDUCÂND UN MOTOSCUTER, FĂRĂ A DEŢINE PERMIS
 
La data de 11 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Podu Iloaiei au orpit pentru control, în oraşul Podu Iloaiei, un motoscuter condus de o femeie de 32 de ani.
 
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că aceasta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
Cercetările continuă.
 
 
ACŢIUNE RUTIERĂ A POLIŢIŞTILOR DE LA TÂRGU FRUMOS
 
La data de 11 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Târgu Frumos au acţionat, pe raza de competenţă, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice şi prevenirea accidentelor rutiere.
 
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 33 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 9.570 de lei, dintre care 4 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, 4 pentru nerespectarea obligaţiei de a purat centura de siguranţă, 4 pentru inspecţie tehnică expirată şi 21 pentru alte abateri.
 
Spre exemplu, un tânăr de 20 de ani a fost sancţionat contravenţional, fiindu-i reţinut permisul de conducere, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece a fost depistat conducând un auto, pe DN28A, în localitatea Târgu Frumos, cu viteza de 109 km/h, sectorul de drum fiind limitat la 50 km/h.
 
 
ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR DE LA PODU ILOAIEI PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
 
La data de 11 octombrie a.c., în intervalul orar 08.00 – 14.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Podu Iloaiei, împreună cu reprezentanţi au Serviciului Judeţean de Metrologie Iaşi, au acţionat pentru creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor şi combaterea faptelor ilicite.
 
În cadrul acţiunii au fost controlate 16 societăţi şi 28 de autovehicule, au fost verificaţi 8 agenţi de pază şi au fost legitimate 54 de persoane.
 
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 13.300 de lei, dintre care 4 conform Legii nr. 61/1991 şi 4 conform altor acte normative. 
 
O societate a fost sancţionată contravenţional, conform Legii nr. 333/2003 şi H.G. nr. 301/2012, deoarece nu era întocmită analiza de risc la securitate fizică.
 
 
ÎN SIGURANŢĂ LA VOLAN, STOP ACCIDENTELOR
 
La data de 11 octombrie a.c., în cadrul programului “În siguranţă la volan, Stop accidentelor!”, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi Serviciului Rutier Iaşi, împreună cu reprezentanţi ai Serviciului de Probaţiune Iaşi au desfăşurat o activitate informativ-preventivă destinată unui grup de 11 persoane.
 
Programul de prevenţie a fost conceput pentru a veni în sprijinul reintegrării persoanelor care au comis infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.
 
În cadrul activităţii de ieri au fost identificaţi factorii de avertizare, precum şi semnele interne şi externe legate de factorii de risc.
 
De asemenea, au fost przeentate stările şi acţiunile premergătoare comiterii infracţiunii şi a fost realizat un studio de caz privind producerea unui accident grav.
 
 
ACTIVITATE PENTRU PREVENIREA FURTURILOR DIN GENŢI ŞI BUZUNARE
 
La data de 11 octombrie a.c., poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iaşi au desfăşurat o activitate informativ-preventivă, pe raza municipiului Iaşi, pentru prevenirea furturilor din genţi şi buzunare.
 
În cadrul activităţii, poliţiştii au distribuit pliante cu recomandări preventive şi au oferit cetăţenilor sfaturi utile pentru prevenirea victimizării.
 
Totodată, au fost prezentate modul de operare şi mijloacele folosite de infractori, precum şi modalităţide asigurare a bunurilor personale.
 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii