Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:51 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - 12.04.2022

ro

12 Apr, 2022 12:09 499 Marime text
Nr. 110.369 din 12 aprilie 2022
 
 
 
BULETIN DE PRESĂ 12.04.2022
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
În ziua de 11 aprilie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 80 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
Au fost aplicate peste 270 sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate 25 de infracţiuni.
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
Au fost organizate 2 acţiuni şi s-a intervenit la 87 de evenimente, dintre care 81 au fost sesizate prin 112.
În urma activităţilor au fost sesizate 29 de infracţiuni.
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 276 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 92.895 lei.
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene.
Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce 14 permise de conducere şi au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.
 
CERCETAT PENTRU TÂLHĂRIE, REȚINUT DE POLIȚIȘTI
Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Iași au identificat și condus la audieri un bărbat, de 31 ani, bănuit de comiterea infracțiunii de tâlhărie.
Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat faptul că la data de 21 martie a.c., bărbaul i-ar fi smuls unei persoane telefonul mobil din mână, iar fapta ar fi avut loc  pe o stradă din municipiul Iași.
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 11 aprilie a.c., bărbatul bănuit de comiterea faptei a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iași.
La data de 12 aprilie a.c., acesta va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.
Cercetările sunt continuate.
 
ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR BIROULUI RUTIER IAȘI PENTRU SIGURANȚA PARTICIPANȚILOR LA TRAFIC
 
La data de 11 aprilie a.c., în intervalul orar 06.30-13.30 și 14.30-21.30, polițiștii Biroului Rutier Iași au organizat și desfășurat o acțiune pentru combaterea principalelor cauze de producere a accidentelor rutiere, în special a celor produse pe fondul neacordării priorității de trecere pietonilor.
Au fost aplicate 45 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 15.370 lei.
De asemenea, au fost reținute 10 permise de conducere, dintre care 9 pentru neacordare prioritate pietoni, iar unul pentru neacordare prioritate vehicule.
Spre exemplu, o femeie, de 48 de ani a condus un auto pe bulevardul Socola, din mun. Iași, iar la trecerea pentru pietoni nu a oprit și nu a acordat prioritate de trecere unor pietoni aflați regulamentar în traversarea străzii pe marcajul pietonal. Aceasta a fost sancționată cu amendă în cuantum de 870 lei și i s-a suspendat dreptul de a conduce autovehicule pentru 60 de zile.

 
ACTIVITĂŢI PREVENTIVE ALE POLIŢIŞTILOR IEŞENI
 
La data de 11 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iaşi, împreună cu reprezentanţi ai Asociaţiei ROR, au desfăşurat mai multe activităţi preventive, la Școala Gimnazială din Oțeleni.
Astfel, în cadrul Proiectului ,,Impact – Stop bullying”, poliţiştii au descris fenomenele de bullying, cyberbullying, cauzele acestor fenomene, precum și formele de agresiune întâlnite în şcoli.
De asemenea, elevii au primit informații despre noțiunea de infracțiune, răspunderea penală a minorilor şi recomandări pentru a evita victimizarea.
Au fost prezentate influențele anturajului asupra comportamentului minorilor şi modalităţile de reacţie pentru situaţii concrete, menite a reduce riscul de victimizare.
Informațiile transmise au fost adecvate vârstei și nivelului de înțelegere al elevilor.
Beneficiarii activităților au fost 160 de elevi și 11 cadre didactice (clasele a-II-a  - a VIII-a).
 
ACTIVITĂȚI ALE POLIŢIŞTILOR DE LA PREVENIRE
 
La data de 11 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iaşi împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Iași  au desfăşurat mai multe activităţi preventive, beneficiari fiind elevii Liceului Teoretic  Miron Costin, din municipiul Iaşi.
În cadrul programului ”Fără discriminare”, poliţiştii au prezentat elevilor noțiuni generale privind discriminarea, dar și aspecte legislative referitoare la drepturile copiilor și actele normative care reglementează și sancționează faptele de discriminare.
De asemenea, elevii au fost încurajați să aibă o relație deschisă cu părinții și să apeleze la sfatul acestora sau al cadrelor didactice atunci când se află în situații dificile.
Activitatea a avut un caracter interactiv, problematica preventivă fiind îmbinată cu situații concrete.
La activități au participat 215 elevi și 7 cadre didactice.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii