Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:54 26 05 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă -11.05.2022

ro

11 May, 2022 11:28 297 Marime text
Nr. 110.412 din 11 mai 2022
 
BULETIN DE PRESĂ 11.05.2022
 
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
În ziua de 10 mai a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 75 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
Au fost aplicate peste 300 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 20 de infracţiuni.
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
Au fost organizate 4 acţiuni şi s-a intervenit la 79 de evenimente, dintre care 75 au fost sesizate prin 112.
În urma activităţilor au fost sesizate 25 de infracţiuni.
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 309 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 104.971 de lei.
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene.
Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 24 de permise de conducere şi au fost retrase 12 certificate de înmatriculare.
 
 
 
REȚINUT DE POLIȚIȘTI PENTRU FURT

Polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Iași au identificat un tânăr de 24 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de furt.
Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că acesta ar fi sustras produse alimentare și nealimentare, din trei magazine din municipiul Iași, cauzând un prejudiciu total de aproximativ 400 de lei.
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 11 mai a.c., tânărul bănuit de comiterea faptelor a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore.
Tânărul reținut va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.
Cercetările sunt continuate.
 
BĂRBAT BĂNUIT DE FURT CALIFICAT, IDENTIFICAT DE POLIȚIȘTI
Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Costești au identificat un bărbat de 37 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat.
Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 3 mai a.c., acesta ar fi sustras bunuri, de la o stână din comuna Costești.
Cercetările sunt continuate.
 
DEPISTAȚI CONDUCÂND AUTOTURISME, FĂRĂ A DEȚINE PERMIS DE CONDUCERE ȘI FIIND SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI
În seara de 10 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 4 Poliție Rurală Miroslava au oprit pentru control, pe raza comunei Miroslava, un autoturism condus de un tânăr de 29 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Tânărul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
Cercetările sunt continuate.
  •  
În noaptea de 10 spre 11 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Târgu Frumos au oprit pentru control, pe raza orașului Târgu Frumos, un autoturism condus de un bărbat de 43 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
Cercetările sunt continuate.
 
CERCETAT PENTRU INFRACȚIUNI LA REGIMUL RUTIER
La data de 10 mai a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au fost sesizați cu privire la faptul că, pe raza comunei Ciurea, a avut loc un accident rutier soldat cu victime omenești.
Din cercetările efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în accident au fost implicate un autoturism condus de o femeie și un autoturism condus de un bărbat, în urma impactului, femeia fiind rănită.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, în urma testării bărbatului rezultând o valoare de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar cercetările sunt continuate.
 
DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, FIIND SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI
În noaptea de 10 spre 11 mai a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au oprit pentru control, pe raza municipiului Iași, un autoturism condus de un bărbat de 51 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar cercetările sunt continuate.
 
DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, AVÂND SUSPENDAT DREPTUL DE A CONDUCE
În seara de 10 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Iași au oprit pentru control, pe raza municipiului Iași, un autoturism condus de un tânăr de 27 de ani.
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că tânărul avea suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar cercetările sunt continuate.
 
DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, FĂRĂ A DEȚINE PERMIS DE CONDUCERE
La data de 10 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Hârlău au oprit pentru control, pe DJ 282 în comuna Gropnița, un autoturism condus de un tânăr de 18 ani.
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar cercetările sunt continuate.
 
ACTIVITĂȚI PREVENTIVE ALE POLIȚIȘTILOR DE LA SECȚIA 3
La data de 10 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Iași au desfășurat mai multe activități preventive, pe raza municipiului Iași, în cadrul campaniei ”Atenție la neatenție”.
Campania are scopul de a le atrage atenția cetățenilor cu privire la comportamentele pe care ar trebui să le adopte pentru a se proteja pe ei și pentru a-și proteja bunurile și de a-i ajuta pe aceștia să conștientizeze importanța respectării regulilor de siguranță personală.
În cadrul activităților derulate ieri, polițiștii au purtat discuții cu cetățenii și le-am înmânat acestora pliante cu informații preventive, referitoare la protecția personală și a bunurilor.
 
ACTIVITĂȚI PREVENTIVE ALE POLIȚIȘTILOR IEȘENI
La data de 10 mai a.c., în cadrul proiectului ”RO Cyberex -  Perfecționare, cooperare și prevenire în lupta împotriva criminalității informatice”, polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității Iași au desfășurat activități preventive, la Școala Gimnazială ”Comandor Alexandru Cătuneanu”, din comuna Ciurea.
În cadrul activităților, au fost prezentate riscurile și vulnerabilitățile la care pot fi expuși elevii în mediul online.
De asemenea, au fost transmise informații preventive referitoare la măsurile ce trebuie cunoscute și aplicate pentru conștientizarea și promovarea principiilor unui internet mai sigur și au fost purtate discuții pe marginea unor situații concrete, fiind oferite recomandări utile pentru prevenirea victimizării.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii