Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:08 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - 11.02.2022

ro

11 Feb, 2022 11:34 603 Marime text
BULETIN DE PRESĂ 11.02.2022 
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
 
În ziua de 10 februarie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 70 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
 
Au fost aplicate peste 340 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 20 de infracţiuni.
 
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
 
Au fost organizate acţiuni şi s-a intervenit la 71 de evenimente, dintre care 60 au fost sesizate prin 112.
 
În urma activităţilor au fost sesizate 21 de infracţiuni.
 
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 347 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 101.005 lei.
 
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
 
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 25 de permise de conducere şi au fost retrase 11 certificate de înmatriculare.
 
REŢINUTE DE POLIŢIŞTI, DUPĂ CE AR FI FURAT DIN MAGAZIN
Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 2 Poliţie Iaşi au identificat patru tinere, cu vârste cuprinse între 18 şi 23 de ani, bănuite de furt calificat.
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în seara de 24 ianuarie a.c., două dintre tinere ar fi pătruns într-o societate, din municipiul Iaşi, având feţele acoperite cu măşti de protecţie şi ar fi sustras mai multe produse (batoane de salam). La scurt timp, celelalte două tinere ar fi pătruns în aceeaşi societate, având feţele acoperite cu măşti de protecţie şi ar fi sustras mai multe produse (batoane de salam, caşcaval şi cafea).
Prejudiciul total cauzat de cele patru tinere este de aproximativ 1.100 de lei.
La data de 10 februarie a.c., cele patru tinere bănuite de comiterea faptelor au fost conduse la cercetări, iar în baza probatoriului administrat în cauză, acestea au fost reţinute de poliţişti pentru 24 de ore.
La data de 11 februarie a.c., cele patru tinere reţinute vor fi prezentate, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.
Cercetările sunt continuate.
 
REŢINUT DE POLIŢIŞTI PENTRU TÂLHĂRIE
Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 4 Poliţie Iaşi au identificat un tânăr de 27 de ani, bănuit de comiterea infracţiunii de tâlhărie.
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 10 februarie a.c., acesta i-ar fi smuls telefonul din mână unei tinere, în timp ce aceasta ar fi urcat într-un autobuz.
Telefonul a fost recuperat, fiind restituit persoanei vătămate.
La data de 10 februarie a.c., tânărul bănuit de comiterea faptei a fost condus la cercetări, iar în baza probatoriului administrat în cauză, acesta a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore.
La data de 11 februarie a.c., tânărul reţinut va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.
Cercetările sunt continuate.
 
REŢINUT PENTRU ÎNCĂLCAREA MĂSURILOR DISPUSE PRIN ORDINUL DE PROTECȚIE
Polițiștii din cadrul Secţiei nr. 3 Poliţie Rurală Popricani efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție.
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 10 februarie a.c., un bărbat de 67 de ani ar fi în curtea fostei sale soţii, din comuna Popricani, încălcând astfel ordinul de protecţie emis împotriva sa.
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 10 februarie a.c., bărbatul a fost reținut de polițiști, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore.
Bărbatul reţinut va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.
Cercetările sunt continuate.
 
ACTIVITĂŢI PREVENTIVE ALE POLIŢIŞTILOR IEŞENI
La data de 10 februarie a.c., poliţiştii Biroului de analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iaşi, împreună cu reprezentanţi ai A.N.Î.T.P. – Centrul Regional Iaşi au desfăşurat mai multe activităţi de informare la Liceul Teoretic de Informatică “Grigore Moisil”, din municipiul Iaşi.
În cadrul întâlnirilor au fost prezentate atribuţiile şi competenţele pe linie de prevenire a fiecărei instituţii din M.A.I.
Poliţiştii au transmis informaţii cu caracter preventiv, referitoare la siguranţa personală, siguranţa în mediul online şi au prezentat principalele măsuri ce trebuie cunoscute şi aplicate pentru conştientizarea şi promovarea principiilor unui internet mai sigur.
Totodată, au fost oferite informaţii utile pentru prevenirea traficului şi consumului de substanţe psihoactive şi prevenirea traficului de persoane.
Elevii au fost îndrumaţi să manifeste un comportament responsabil şi să apeleze la sfatul părinţilor sau al cadrelor didactice, atunci când se află în situaţii dificile.
Întâlnirile cu elevii au avut un caracter interactive şi au îmbinat problematica preventivă cu situaţii concrete, informaţiile şi mesajele transmise de poliţişti fiind adecvate vârstei şi nivelului de înţelegere al elevilor.
  •  
La data de 10 februarie a.c., poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iaşi au desfăşurat mai multe activităţi informativ-preventive, la Şcoala Gimnazială “Gheorghe I. Brătianu”, din municipiul Iaşi.
Astfel, în cadrul Campaniei naţionale de prevenire a agresiunilor sexuale asupra minorilor “Atingeri nedorite”, elevilor le-au fost prezentate resursele pe care le au la dispoziție, atât pentru a se informa, cât şi pentru a primi consiliere specializată.
Aceştia au aflat că pot suna gratuit la 116 111, linia europeană de asistenţă pentru copii, gestionată în România de Asociaţia Telefonul Copilului, vor putea scrie la vorbestecunoi@telefonulcopilului.ro şi pe platforma online a organizaţiei https://www.116111.ro/.
Obiectivul principal al campaniei îl constituie creşterea nivelului de informare al copiilor, părinţilor și publicului larg asupra necesităţii implicării în prevenirea şi combaterea acestui tip de abuz, respectiv creşterea gradului de conştientizare a efectelor negative ale acestuia.
Clipul campaniei - https://youtu.be/d066VS6PAY4
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii