Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:37 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - 10.01.2022

ro

10 Jan, 2022 09:59 543 Marime text
Nr. 110.219 din 10 ianuarie 2022
 
 
BULETIN DE PRESĂ 10.01.2022
 
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
 
În ziua de 9 ianuarie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 75 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
 
Au fost aplicate peste 230 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 10 infracţiuni.
 
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
 
Au fost organizate 6 acţiuni şi s-a intervenit la 77 de evenimente, dintre care 69 au fost sesizate prin 112.
 
În urma activităţilor au fost sesizate 13 infracţiuni.
 
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 238 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 78.695 de lei.
 
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
 
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 11 permise de conducere şi au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.
 
 
MATERIAL LEMNOS CONFISCAT DE POLIŢIŞTI
 
La data de 8 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 5 Poliţie Rurală Răducăneni au oprit pentru control o autoutilitară, condusă de un tânăr de 21 de ani, care transporta material lemnos.
 
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că tânărul nu deţine aviz pentru materialul lemnos transportat.
 
Tânărul a fost sancţionat contravenţional, conform Legii nr. 171/2010 şi s-a dispus confiscarea celor 3,76 metri cubi de material lemnos, care au fost predaţi reprezentanţilor Ocolului Silvic.
 
 
UPDATE - CERCETAT PENTRU CONDUCERE SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI
 
La data de 6 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Iaşi au depistat un bărbat, care ar fi condus un auto pe drumul public, fiind implicat într-un accident rutier soldat cu pagube materiale. Astfel, acesta ar fi acroşat un auto parcat.
 
Bărbatul, de 56 de ani, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
În baza probatoriului administart în cauză, la data de 7 ianuarie a.c., bărbatul bănuit de comiterea faptei a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore.
 
Cercetările sunt continuate.
 
 
DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, FĂRĂ A DEŢINE PERMIS DE CONDUCERE
 
În noaptea de 9 spre 10 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi au oprit, pe raza municipiului Iaşi, un autoturism care era condus de un tânăr de 25 de ani, cu viteza de 74 km/h control radar, pe un sector de drum limitat la 50 km/h.
 
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că tânărul nu deţine permis de conducere valabil pe teritoriul României.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar cercetările sunt continuate.
 
 
DEPISTAŢI CONDUCÂND AUTOTURISME, FIIND SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI
 
La data de 9 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi au oprit pentru control, pe raza municipiului Iaşi, un autoturism condus de un tânăr de 29 de ani.
 
Întrucât emana halenă alcoolică, şoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Tânărul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, iar cercetările sunt continuate.
  •  
 
La data de 7 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Iaşi au oprit pentru control, pe DJ 248 B, în comuna Mironeasa, un autoturism condus de un bărbat de 42 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, şoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, iar cercetările sunt continuate.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii