Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:35 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - 1.06.2021

ro

01 Jun, 2021 15:06 740 Marime text
Nr. 68.434  din 01 iunie 2021   
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
ACȚIUNI ALE POLIȚIEI IEŞENE PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR
 
În data de 31 mai a.c., polițiștii ieşeni au intervenit la peste 110 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
 
Au fost aplicate peste 220 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate au fost sesizate peste 30 de infracțiuni.
 
Ieri, poliţiştii au acționat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
 
Au fost organizate 9 acțiuni și s-a intervenit la 106 de evenimente, dintre care 98 au fost sesizate prin 112.
 
În urma activităților au fost sesizate 32 de infracţiuni.
 
Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 230 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 94.875 de lei.
 
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
 
Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 15 permise de conducere şi au fost retrase 11 certificate de înmatriculare.
 
 
 
 
UPDATE://CERCETAT PENTRU TÂLHĂRIE, REŢINUT DE POLIŢIŞTI
 
La data de 30 mai a.c., poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi au identificat şi condus la cercetări un bărbat, din mun. Iaşi, bănuit de comiterea infracţiunii de tâlhărie.
Din cercetări a rezultat faptul că acesta i-ar fi smuls unei femei lănţişorul de la gât, în timp ce aceasta se afla în scara blocului unde locuieşte, prejudiciul cauzat fiind de 850 lei.
În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.
La data de 31 mai a.c., acesta a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Judecătoriei Iaşi, instanţă care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.
 
Cercetările continuă.
 
CERCETAŢI PENTRU FURT CALIFICAT
 
La data de 31 mai a.c.,poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi au identificat şi condus la cercetări un bărbat şi două femei, bănuiţi de comiterea de infracţiuni de furt din buzunare.
Din cercetările efectuate a rezultat faptul că doi dintre aceştia, ar fi profitat de neatenţia unui bărbat care s-ar fi aflat în apropierea unui bancomat şi i-ar fi sustras din buzunar 1.000 lei.  De asemenea, cele trei persoane ar fi sustras telefonul mobil din buzunarul gecii unei femei, în timp ce aceasta se deplasa pe o stradă din mun. Iaşi.
Cele două femei cercetate au fost reţinute de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introduse în Arestul I.P.J. Iaşi.
 
Cercetările continuă.
 
 
ACŢIUNE PE RAZA ORAŞULUI PODU ILOAIEI
 
La data de 31 mai a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi Serviciului de Ordine Publică împreună cu reprezentanţi ai ITM şi DSVSA au acţionat pe linia verificării respectării legislaţiei privind activităţile economice la societăţile comerciale din oraşul Podu Iloaiei.
Au fost controlate 15 unităţi economice şi legitimate 35 de persoane.
Au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale în valoare de 8.800 lei .
Spre exemplu, în urma verificărilor privind respectarea prevederilor OG. nr. 28/1999 a fost identificată o societate comercială care comercializa produse agroalimentare fără a emite bonuri fiscale pentru sumele încasate. Reprezentantul societăţii a fost sancţionat cu amendă în cuantum de 2000 lei şi s-a dispus ridicarea în vederea confiscării a sumei de 330 lei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii