Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:34 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - 09.03.2022

ro

09 Mar, 2022 11:52 578 Marime text
Nr. 110.308 din 9 martie 2022
 
 
 
BULETIN DE PRESĂ 09.03.2022
 
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
 
În ziua de 8 martie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 85 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
 
Au fost aplicate peste 230 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 15 infracţiuni.
 
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
 
Au fost organizate 3 acţiuni şi s-a intervenit la 88 de evenimente, dintre care 72 au fost sesizate prin 112.
 
În urma activităţilor au fost sesizate 16 infracţiuni.
 
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 239 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 80.370 de lei.
 
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
 
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 22 de permise de conducere şi au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.
 
UPDATE - REŢINUŢI DE POLIŢIŞTI PENTRU FURT CALIFICAT
La data de 7 martie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Hârlău şi Secţiei nr. 9 Poliţie Rurală Hârlău au reţinut pentru 24 de ore, 3 bărbaţi de 18, 24, respectiv 34 de ani, bănuiţi de furt calificat.
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în nopţile de 7 spre 8 februarie a.c., 3 spre 4 martie a.c. şi 5 spre 6 martie a.c., aceştia ar fi sustras cablu de telecomunicaţii, de pe raza comunei Scobinţi.
La data de 8 martie a.c., cei trei bărbaţi reţinuţi au fost prezentaţi, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău şi Judecătoriei Hârlău, instanţă care a dispus arestarea preventivă a acestora pentru 30 de zile.
Cercetările sunt continuate.
 
REŢINUT DE POLIŢIŞTI PENTRU FURT CALIFICAT
Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 3 Poliţie Iaşi au identificat un bărbat de 42 de ani, bănuit de comiterea infracţiunii de furt calificat.
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în seara de 12 ianuarie a.c., acesta ar fi sustras bicicleta unui bărbat, după ce anterior ar fi tăiat sistemul antifurt.
La data de 8 martie a.c., bărbatul bănuit de comiterea faptei a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore.
La data de 9 martie a.c., bărbatul reţinut va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.
Cercetările sunt continuate.
 
 
 
MANDAT DE EXECUTARE A PEDEPSEI ÎNCHISORII, PUS ÎN APLICARE DE POLIŢIŞTI
La data de 8 martie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Paşcani au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei de 11 luni închisoare, emis de Judecătoria Paşcani, pe numele unui bărbat de 45 de ani.
Acesta a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecţie.
Bărbatul a fost depus în penitenciar, în vederea executării pedepsei.
 
DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, FĂRĂ A DEŢINE PERMIS DE CONDUCERE
La data de 8 martie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Târgu Frumos, împreună cu un jandarm, au oprit pentru control, pe raza oraşului Târgu Frumos, un autoturism condus de un tânăr de 24 de ani.
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că tânărul nu deţine permis de conducere.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar cercetările sunt continuate.
 
ACTIVITĂŢI PREVENTIVE ALE POLIŢIŞTILOR IEŞENI
La data de 8 martie a.c., poliţiştii Biroului pentru Siguranţă Şcolară Iaşi au desfăşurat activităţi informativ-preventive, la Şcoala Gimnazială “Ion Neculce”, din municipiul Iaşi.
În cadrul proiectului „Fii tolerant, nu violent”, poliţiştii au prezentat cauzele apariţiei violenţei în rândul elevilor, formele de manifestare a agresivităţii şi modalităţile de prevenire a acestor fapte.
De asemenea, elevii au primit informații despre noțiunea de infracțiune şi răspunderea penală a minorilor, scopul fiind acela de a preveni faptele de violenţă în mediul şcolar preuniversitar.
Prin activităţile organizate, poliţiştii urmăresc reducerea fenomenului violenţei verbale şi fizice în rândul elevilor, precum şi creşterea gradului de informare a acestora cu privire la consecinţele legale pe care le poate avea manifestarea unui comportament agresiv de către minori.
  •  
La data de 8 martie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iaşi au desfăşurat mai multe activităţi preventive, la Colegiul Naţional “Vasile Alecsandri”, din municipiul Iaşi.
Astfel, în cadrul Proiectului ,,Impact – Stop bullying ”, poliţiştii au descris fenomenele de bullying, cyberbullying, cauzele acestor fenomene, precum și formele de agresiune întânite în şcoli.
De asemenea, elevii au primit informații despre noțiunea de infracțiune, răspunderea penală a minorilor şi recomandări pentru a evita victimizarea.
Au fost prezentate influențele anturajului asupra comportamentului minorilor şi modalităţile de reacţie pentru situaţii concrete, menite a reduce riscul de victimizare.
De asemenea, în cadrul proiectului de prevenire a relaţiilor toxice cu accent pe prevenirea violenţei domestice şi a traficului de persoane „Relaţii sănătoase versus capcana relaţiilor toxice”, poliţiştii, împreună cu reprezentanţi ai Asociaţiei ROR, au transmis informaţii privind prevenirea violenţei domestice, aspecte ce ţin de recunoaşterea unei relaţii toxice, metoda de racolare loverboy, instituţiile cărora se pot adresa victimele violenţei domestice, serviciile de care pot beneficia, numerele de telefon gratuite şi accesibile non-stop – help line 0800500333, 0800800678 unde pot obţine consiliere şi îndrumare de specialitate.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii