Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:20 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - 09.01.2023

ro

09 Jan, 2023 10:43 1017 Marime text
Nr. 139011 din 09 ianuarie 2022
 
 
 
BULETIN DE PRESĂ 09.01.2022
 
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
 
La data de 08 ianuarie 2023, poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 100 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
Au fost aplicate peste 380 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 30 de infracţiuni.
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
Au fost organizate 2 acţiuni şi s-a intervenit la 109 de evenimente, dintre care 103 au fost sesizate prin 112.
În urma activităţilor au fost sesizate 31 de infracţiuni.
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 390 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 124.604 de lei.
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene.
Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 31 permise de conducere și au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.
 
 
 
LA VOLAN, SUB INFLUENŢA BĂUTURILOR ALCOOLICE
La data de 09 ianuarie 2023, polițiștii Biroului Rutier Iași au identificat un bărbat, din comuna Valea Lupului, care conducea un auto pe o stradă din mun. Iași, cu viteza de 103 km/h, pe un sector de drum unde viteza legală este de 60 km/h.
 Întrucât tânărul emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Astfel, acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de “conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.
 
ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR RUTIERI IEȘENI PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR
 
La data de 08 ianuarie a.c., poliţiştii rutieri au acționat pe raza judeţului Iaşi, pentru prevenirea şi combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive, precum și pentru combaterea accidentelor rutiere produse pe fondul abaterilor comise de pietoni.
 
În cadrul acțiunilor au fost aplicate 53 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 20 pentru abateri comise de pietoni, în valoare totală de 13.050 de lei.
 
De asemenea, au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 2 permise de conducere pentru nerespectarea culorii roșii a semaforului electric și a fost reținut un certificat de înmatriculare.
 
De exemplu, un tânăr în vârstă de 27 ani, din jud. Iaşi, a condus un autoturism având inspecţia tehnică periodică expirată. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă.
 
 
ACŢIUNE DE TIP BLITZ, PE LINIE RUTIERĂ, DERULATA
PE DRUMURILE PUBLICE
 
În ziua de 08 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier Iaşi- Biroul Drumuri Naţionale şi Europene împreună cu polițiștii Secţiei nr. 3 Poliţie Rurală Popricani şi Secţiei nr. 8 Poliţie Rurală Leţcani au organizat şi desfăşurat o acţiune de tip „BLITZ” pentru creşterea gradului de disciplină rutieră.
 
Astfel, au fost aplicate 47 de sancţiuni contravenţionale la regimul rutier, dintre care:
- 13 pentru conducere sub influenţa alcoolului ;
- 16 pentru nerespectarea regimului legal de viteză;
- 18 pentru alte abateri.
 
Totodată, au fost reţinute 15 permise de conducere (13 pentru alcool și 2 pentru alte abateri ) şi au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.
 
 
ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR IEȘENI PENTRU SIGURANȚA PARTICIPANŢILOR LA TRAFIC
 
La data de 08 ianuarie a.c., poliţiştii rutieri ai Poliției Orașului Târgu Frumos au acționat pe raza orașului pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.
 
Astfel, au fost aplicate 96 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 51 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 45 pentru alte abateri, în valoare totală de 57.745 de lei.
 
De asemenea, au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 15 permise de conducere, toate pentru nerespectarea regimului legal de viteză și a fost reținut un certificat de înmatriculare.
 
De exemplu, un bărbat, a condus un autoturism, în afara localităţii Bălţaţi, cu viteza de 128 de km/h pe un sector de drum unde limita maximă de viteză este de 70 km/h. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valaore de 1.450 de lei și i-a fost reţinut permisul de conducere pe o perioadă de 90 de zile.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii