Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:06 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - 08.07.2022

ro

08 Jul, 2022 11:42 534 Marime text
 
 Nr. 110. din 8 iulie 2022
 
 
 
 
BULETIN DE PRESĂ 08.07.2022
 
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
În data de 07 iulie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 110 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
Au fost aplicate peste 380 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 25 de infracţiuni.
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
Au fost organizate 6 acţiuni şi s-a intervenit la 115 de evenimente, dintre care 109 au fost sesizate prin 112.
În urma activităţilor au fost sesizate 29 de infracţiuni.
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 381 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 111.195 de lei.
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene.
Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 16 de permise de conducere și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.
 
 
UPDATE://TÂNĂR BĂNUIT DE FURT CALIFICAT, IDENTIFICAT DE POLIȚIȘTI
Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Tg. Frumos au identificat un tânăr, de 18 ani, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat.
Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în noaptea de 25/26 iunie a.c., acesta ar fi sustras bijuterii și un laptop din locuința unei rude din orașul Tg. Frumos.
În baza probatoriului administrat în cauză, acesta a fost reţinut de poliţişti, pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.
La data de 06 iulie a.c., acesta a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de lângă Judecătoria Pașcani și Judecătoriei Pașcani, instanța dispunând arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.
Cercetările sunt continuate.
CERCETAT PENTRU FURT, REȚINUT DE POLIȚIȘTI
Polițiștii Poliției Municipiului Pașcani au identificat și condus la cercetări un tânăr, de 18 ani, bănuit de comiterea infracțiunii de furt.
Din cercetări a rezultat faptul că, acesta i-ar fi sustras unei tinere pe care o cunoaște, telefonul mobil.
În baza probatoriului administrat în cauză, acesta a fost reţinut de poliţişti, pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.
La data de 07 iulie a.c., tânărul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pașcani, care a dispus plasarea sa sub control judiciar pentru 60 de zile.
Cercetările continuă.
 
MANDAT EUROPEAN DE ARESTARE PUS ÎN APLICARE DE POLIȚIȘTI
La data de 07 iulie a.c., poliţiştii Biroului Urmăriri Iaşi au efectuat o descindere domiciliară, pe raza mun. Iași, în urma căreia a fost depistat un bărbat de 43 de ani, urmărit internaţional.
Pe numele acestuia, autorităţile judiciare din Austria au emis un mandat european de arestare, fiind bănuit de săvârşirea unor infracţiuni de furt.
Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, care a dispus reţinerea sa pentru 24 de ore, urmând ca instanţa de judecată să dispună cu privire la predarea către autorităţile judiciare din Austria.
MANDAT DE EXECUTARE A PEDEPSEI CU ÎNCHISOAREA, PUS ÎN APLICARE DE POLIȚIȘTII IEȘENI
La data de 07 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Iași au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei de 3 ani și 8 luni închisoare, emis de Curtea de Apel Iași, pe numele unui bărbat de 37 de ani.
Acesta a fost condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.
În baza mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea, bărbatul a fost depus în penitenciar, în vederea executării pedepsei.
MANDAT DE EXECUTARE A PEDEPSEI CU ÎNCHISOAREA, PUS ÎN APLICARE DE POLIȚIȘTII IEȘENI
La data de 07 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Tg. Frumos au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei de 3 ani și 4 luni închisoare, emis de Curtea de Apel Iași, pe numele unui bărbat de 34 de ani.
Acesta a fost condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.
În baza mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea, bărbatul a fost depus în penitenciar, în vederea executării pedepsei.
 
MANDAT DE EXECUTARE A PEDEPSEI CU ÎNCHISOAREA, PUS ÎN APLICARE DE POLIȚIȘTII IEȘENI
La data de 07 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 5 Poliție Iași au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei de 4 ani închisoare, emis de Tribunalul Iași, pe numele unui bărbat de 28 de ani.
Acesta a fost condamnat pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic și deținere de droguri de risc și mare risc.
În baza mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea, bărbatul a fost depus în penitenciar, în vederea executării pedepsei.
 
MANDAT DE EXECUTARE A PEDEPSEI CU ÎNCHISOAREA, PUS ÎN APLICARE DE POLIȚIȘTII IEȘENI
La data de 07 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 7 Poliție Rurală Tg. Frumos au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei de 1 an și 6 luni închisoare, emis de Judecătoria Pașcani, pe numele unui bărbat de 30 de ani.
Acesta a fost condamnat pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
În baza mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea, bărbatul a fost depus în penitenciar, în vederea executării pedepsei.
DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO NEÎNMATRICULAT
La data de 07 iulie a.c., polițiștii Secției nr. 6 Poliție Urbană Iași au depistat, în trafic, pe raza mun. Iași un bărbat, de 61 ani, care conducea un auto având autorizația de circulație provizorie expirată.
Au fost ridicate plăcuțele cu numerele de înmatriculare ale autoturismului,  autorizația de circulație provizorie, iar ca măsură complementară i s-a reținut permisul de conducere.
În cauză a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.
ACTIVITATE PREVENTIVĂ A POLIȚIȘTILOR DE LA PROTECȚIA ANIMALELOR
Ieri, 07 iulie a.c, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Iași și Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității Iași au desfășurat o activitate informativ-preventivă în cadrul proiectului „Responsabili pentru siguranța animalelor”, în târgul din comuna Voinești
Cetățenii au fost informați cu privire la comercializarea în siguranță a animalelor și au fost sfătuiți să manifeste atenție sporită față de persoanele care se prezintă drept cumpărători de animale și sub acest pretext le vizitează gospodăria. De asemenea, au fost prezentate măsurile ce pot fi luate împotriva persoanelor care rănesc animalele.
Au fost distribuite 200 de pliante cu informații utile pentru prevenirea furturilor de animale și a abuzurilor împotriva acestora.
De asemenea, pentru protecția animalelor dumneavoastră, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor vă recomandă:
Asiguraţi locurile unde sunt adăpostite animalele, în cadrul gospodăriilor cu încuietori și asiguraţi-vă că sunt iluminate pe timpul nopţii;
Nu lăsaţi animalele nesupravegheate pe imașuri izolate de localitate, pe marginea drumurilor sau a pădurilor;
Dacă intenţionaţi să renunţaţi la un animal, nu îl abandonaţi, încercaţi să îi găsiţi un nou proprietar sau solicitaţi sprijinul adăpostului pentru câini fără stăpân.
 
ACTIVITATE PREVENTIVĂ A POLIȚIȘTILOR  DE LA SIGURANȚĂ ȘCOLARĂ
La data de 07 iulie a.c., polițiștii  Biroului de Siguranță Școlară au desfășurat o activitate informativ-preventivă pe tema prevenirii și combaterii traficului/consumului ilicit de droguri sau alte substanțe psihoactive interzise.
Activitățile s-au derulat în incinta și în zonele adiacente Colegiului Tehnic Ion Holban, Școlii Postliceale Sanitare Gr. Ghica Vodă, Colegiului Tehnic Gheorghe Asachi, unde au loc activități didactice, fiind transmise tinerilor recomandări și mesaje relevante  subiectului acțiunii.
Astfel, poliţiştii au discutat cu tinerii despre faptul că drogurile reprezintă unul dintre cele mai mari pericole pentru ei, întrucât creează dependenţă, iar această dependență provoacă consumul de droguri compulsiv, cu consecinţe dăunătoare pentru cel dependent şi pentru cei din jurul său.
Scopul acestor acțiuni, care vor continua și în perioada următoare, este acela de a îndruma populaţia, în special tinerii, să adopte un stil de viaţă sănătos, ca alternativă la consumul de droguri, şi de a creşte nivelul de informare şi sensibilizare cu privire la aspectele medicale, psihologice şi sociale ale consumului şi dependenţei de droguri.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii