Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:30 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - 07.06.2021

ro

07 Jun, 2021 09:35 671 Marime text
Nr. 68.448 din 07 iunie 2021   
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
 
ACȚIUNI ALE POLIȚIEI IEŞENE PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR
 
În data de 06 iunie a.c., polițiștii ieşeni au intervenit la peste 100 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
 
Au fost aplicate peste 300 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate au fost sesizate peste 20 de infracțiuni.
 
Ieri, poliţiştii au acționat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
 
Au fost organizate 9 acțiuni și s-a intervenit la 117  de evenimente, dintre care 102 au fost sesizate prin 112.
 
În urma activităților au fost sesizate 28 de infracţiuni.
 
Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 315 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 149.122 de lei.
 
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
 
Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 26  permise de conducere şi au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.
 
 
 
 
 
UPDATE:/CERCETAT PENTRU INFRACŢIUNI RUTIERE
 
La data de 04 iunie a.c., poliţiştii Secţiei 5 Poliţie au depistat şi condus la cercetări un bărbat, bănuit de comiterea infracţiunilor de conducerea unui auto sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi conducerea unui auto fără permis de conducere.
Din cercetări a rezultat că, în timp ce ar fi condus un auto pe Bulevardul Metalurgiei din mun. Iaşi ar fi tamponat un auto, în trafic şi şi-ar fi continuat deplasarea.

Acesta a fost găsit ulterior de poliţişti şi testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 1,94 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
De asemenea, din verificările efectuate în bazele de date a rezultat faptul că acesta are permisul de conducere suspendat.
Totodată s-a constatat că autoturismul avea ITP-ul expirat şi nu avea asigurare obligatorie RCA valabilă. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional şi i s-a reţinut certificatul de înmatriculare.

În cauză, cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui auto sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi conducerea unui auto fără permis de conducere.

În baza probatoriului administrat, bărbatul bănuit de comiterea faptelor a fost reţinut de poliţiştii Secţiei nr. 5 Poliţie Iaşi pentru 24 de ore şi introdus în Arestul I.P.J. Iaşi, urmând ca la data de 06 iunie a.c. să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi cu propuneri legale.
La data de 03 iunie a.c., acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Judecătoriei Iaşi, instanţa dispunând arestarea sa preventivă pentru 30 de zile. Bărbatul a fost reintrodus în Arestul I.P.J. Iaşi.
 
 
 
ACŢIUNE RUTIERĂ PENTRU SUGURANŢA PARTICIPANŢILOR LA TRAFIC
 
În perioada 04-06 iunie a.c., poliţiştii rutieri au acţionat pe drumurile publice din judeţul Iaşi pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive, depăşirilor neregulamentare sau consumului de alcool.
Au fost aplicate 344 sancţiuni contravenţionale, dintre care 181 pentru viteză, 7 pentru depăşiri neregulamentare, 6 pentru alcool, iar restul pentru alte abateri, în valoare totală de 162.890 lei.

Au fost reţinute 52 de permise de conducere, dintre care 26 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 7 pentru depăşiri neregulamentare, 6 pentru alcool, iar 12 pentru alte abateri.
De asemenea, au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.
Au fost constatate 2 infracţiuni.

Spre exemplu, la data de 05 iunie a.c., în jurul orei 09.00, un bărbat, de 55 ani a fost depistat conducând un auto, pe raza localităţii Târgu Frumos cu viteza de 106 km/h, pe un sector de drum unde limita legală este de 50 km/h. Acesta a fost sancţionat cu amendă în cuantum de 1.305 lei, şi i s-a reţinut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii