Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:36 06 02 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - 05.12.2022

ro

05 Dec, 2022 10:25 326 Marime text
Nr. 111.7 din 05 decembrie 2022
 
 
 
BULETIN DE PRESĂ 05.12.2022
 
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
 
La data de 04 decembrie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 100 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
Au fost aplicate peste 220 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 30 de infracţiuni.
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
Au fost organizate 2 acţiuni şi s-a intervenit la 103 evenimente, dintre care 91 au fost sesizate prin 112.
În urma activităţilor au fost sesizate 34 de infracţiuni.
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 225 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 94.150 de lei.
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene.
Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 23 de permise de conducere și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

 
 
UPDATE://ŞOFER REŢINUT PENTRU 24 DE ORE PENTRU INFRACŢIUNI LA REGIMUL RUTIER
În dimineaţa zilei de 3 decembrie a.c , poliţiştii Biroului Rutier Iaşi  au oprit în trafic pe raza localităţii Lunca Cetăţuii, com. Ciurea, jud. Iaşi, o autoutilitară.
În cadrul verificărilor efectuate s-a constatat că şoferul, un cetăţean din Republica Moldova, de 27 de ani, nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule şi totodată emană halenă alcoolică.
Acesta a fost testat din punct de vedere alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a refuzat prelevarea mostrelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice” .
Cel în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul I.P.J. Iaşi.
La data de 04 decembrie a.c., acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi și Judecătoriei Iași cu propuneri legale, instanța dispunând măsura arestului său la domiciliu pentru 30 de zile.
 
PRINS LA VOLAN SUB INFLUENŢA BĂUTURILOR ALCOOLICE
În ziua de 04 decembrie a.c., în jurul orei 07:00, polițiștii Biroului Rutier Iași au procedat la oprirea regulamentară a unui autoturism care se deplasa pe raza comunei Ciurea.
Întrucât şoferul maşinii, un bărbat de 46 de ani, din județul Iași, emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”.
 
 
PRINS LA VOLAN SUB INFLUENŢA BĂUTURILOR ALCOOLICE
În ziua de 04 decembrie a.c., în jurul orei 15:00, polițiștii Serviciului Rutier Iași au procedat la oprirea regulamentară a unui autoturism care se deplasa pe raza mun. Iași, pe strada Păcurari. Conducătorul auto, tocmai trecuse pe culoarea roșie a semaforului electric, mașina având o traiectorie sinuoasă.
Întrucât şoferul maşinii, un bărbat de 57 de ani, din comuna Bârnova, emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”.
 
LA VOLAN SUB INFLUENŢA BĂUTURILOR ALCOOLICE
În ziua de 04 decembrie a.c., în jurul orei 21:00, polițiștii Secției nr. 6 Poliție Rurală Pașcani au depistat o autoutilitară care se răsturnase pe DJ 208, pe raza localității Heci.
Astfel, conducătorul auto pierduse controlul asupra direcției de mers și se răsturnase pe partea carosabilă. În urma evenimentului rutier nu au rezultat victime omenești.
Întrucât bărbatul din mun. Botoșani care ar fi condus auto emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”.
 
ACŢIUNI PE LINIE RUTIERĂ, DERULATE PE DRUMURILE PUBLICE DIN MUN. IAȘI
În ziua de 4 decembrie a.c., poliţiştii Biroului Rutier Iași au organizat şi desfășurat acţiuni pentru creşterea gradului de disciplină rutieră în mediul urban, precum și pentru prevenirea consumului de alcool/substanțe psihoactive la volan și a vitezei excesive.
În cadrul acţiunilor au fost aplicate 64 de sancţiuni contravenţionale la regimul rutier, dintre care 38 pentru pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi 3 pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice. De asemenea, a fost constată o infracțiune de “conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”.
Totodată, au fost reţinute 5 permise de conducere, dintre care 4 pentru alcool.
În cadrul acţiunilor a fost depistat un şofer, de 40 de ani, din Republica Moldova care a condus un autoturism pe Bulevardul C.A. Rosetti, din mun. Iași, cu viteza de 117 km/h, viteza legală instituită pe acel tronson de drum fiind de 70 km/h. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 2.900 lei.
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii