Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:18 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - 05.11.2021

ro

05 Nov, 2021 13:23 588 Marime text
Nr. 68.714  din 5 noiembrie 2021   
 
 
BULETIN DE PRESĂ 04.11.2021
 
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
 
În data de 4 noiembrie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 100 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
 
Au fost aplicate peste 300 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 45 de infracţiuni.
 
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
 
Au fost organizate 8 acţiuni şi s-a intervenit la 109 evenimente, dintre care 91 au fost sesizate prin 112.
 
În urma activităţilor au fost sesizate 46 de infracţiuni.
 
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 301 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 87.065 de lei.
 
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
 
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 35 de permise de conducere şi au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.
 
 
 
UPDATE://REŢINUT DE POLIŢIŞTI PENTRU TÂLHĂRIE
 
Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi au identificat un tânăr, din comuna Horleşti, bănuit de comiterea infracţiunii de tâlhărie.
 
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 23 august a.c., acesta i-ar fi smuls din mână geanta unei femei de 68 de ani, care s-ar fi deplasat pe raza municipiului Iaşi.
 
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 3 noiembrie a.c., tânărul bănuit de comiterea faptei a fost reţinut pentru 24 de ore.
 
La data de 04 noiembrie a.c., acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi care a dispus plasarea sa sub control judiciar pentru 60 de zile.
 
Cercetările continuă.
 
CERCETAŢI PENTRU TÂLHĂRIE CALIFICATĂ, REŢINUŢI DE POLIŢIŞTI
 
Poliţiştii Postului de Poliţie Mogoşeşti au efectuat o percheziţie domiciliară, într-un dosar penal, întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată.// Două persoane au fost reţinute.
 
Din cercetări a rezultat faptul că, la data de 31 octombrie a.c., un tânăr de 20 ani, prin exercitarea de violenţe, i-ar fi smuls telefonul mobil unui alt tânăr. Fapta ar fi fost comisă pe drumul public de pe raza comunei Mogoşeşti.
 
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 4 noiembrie a.c., tânărul bănuit de comiterea faptei de tâlhărie calificată, precum şi tânărul bănuit de complicitatea la săvârşirea acestei fapte  au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore.
 
În cadrul percheziţiei domiciliare, a fost găsit şi ridicat telefonul mobil ce ar fi fost sustras.
 
Cercetările continuă.
 
REŢINUT DE POLIŢIŞTI PENTRU TÂLHĂRIE
 
Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi au identificat şi condus la cercetări un bărbat, din comuna Schitu Duca, bănuit de comiterea infracţiunii de tâlhărie.
 
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 25 septembrie a.c., ar fi deposedat, prin acte de violenţă, un bărbat de telefonul mobil şi 150 lei.
 
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 4 noiembrie a.c., bărbatul bănuit de comiterea faptei a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore.
 
Cercetările continuă.
 
MANDAT DE EXECUTARE A PEDEPSEI ÎNCHISORII PUS ÎN APLICARE DE POLIŢIŞTI
 
La data de 04 noiembrie a.c., poliţiştii Postului de Poliţie Ciurea au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis pe numele unui bărbat, din comuna Ciurea.
 
Acesta a fost condamnat la pedeapasa de 4 ani, 8 luni şi 3 zile de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de evidenţierea în acte contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale, ori evidenţierea altor operaţiuni fictive, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale.
 
În baza mandatului, bărbatul a fost depistat de poliţişti şi încarcerat în Penitenciarul Iaşi.
 
REZULTATELE UNEI ACŢIUNI RUTIERE: 24 DE PERMISE DE CONDUCERE REŢINUTE
 
La data de 04 noiembrie a.c., în intervalul orar 11.00-16.30, poliţiştii Biroului Rutier Iaşi au organizat şi desfăşurat o acţiune pe raza mun. Iaşi, pentru prevenirea abaterilor rutiere, precum: neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, abateri comise de către biciclişti şi pietoni.
 
În cadrul acţiunii au fost legitimate 102 persoane şi aplicate 60 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 35.815 lei, dintre care 13 pentru neacordare prioritate pietoni, 11 pentru neacordare prioritate vehicule, 12 pentru abateri comise de pietoni, 5 pentru abateri comise de biciclişti, iar restul pentru alte abateri.
 
Au fost reţinute în vederea suspendării 24 de permise de conducere şi retrase 2 certificate de înmatriculare.
 
 
DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, FIIND SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI
 
În seara zilei de 4 noiembrie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier Iaşi au oprit pentru control, în afara localităţii Fântânele, un autoturism condus de un bărbat, de 43 de ani.
 
Întrucât emana halenă alcoolică, şoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, iar cercetările continuă.
 
DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, FIIND SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI
 
În seara zilei de 4 noiembrie a.c., poliţiştii Postului de poliţie Dobrovăţ au oprit pentru control, pe raza localităţii Dobrovăţ , un autoturism condus de un bărbat, de 30 de ani.
 
Întrucât emana halenă alcoolică, şoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
De asemenea, din verificări a rezultat faptul că acesta nu ar deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, şi conducerea unui auto fără permis de conducere, iar cercetările continuă.
 
ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR ÎN TÂRGUL DIN COMUNA ŞIPOTE
 
La data de 04 noiembrie a.c., poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor şi Serviciului de Ordine Publică împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Silvice, Gărzii Forestiere, D.S.V.S.A. Iaşi au organizat şi desfăşurat o acţiune în târgul săptămânal din comuna Şipote  pentru menţinerea unui climat de siguranţă publică şi verificarea respectării legislaţiei în vigoare.
 
 
Au fost aplicate 54 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 3 conform Legii nr. 333/2003, 8 conform H.G. nr. 301/2012, 17 pe linie rutieră, una pe linie de ordine publică, iar restul pentru alte abateri.
 
Spre exemplu, un bărbat a fost sancţionat contravenţional, cu amendă, conform prevederilor H.G. nr. 984/2005 deoarece a fost identificat deţinând două animale din specia ecvină neînregistrate şi fără documente sanitar veterinare.
 
De asemenea, poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor au desfăşurat şi activităţi de informare a cetăţenilor cu privire la operaţionalizarea acestui Birou şi atribuţiile sale, fiind distribuite, în acest sens pliante cu informaţii utile.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii