Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:06 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - 05.10.2021

ro

05 Oct, 2021 12:16 606 Marime text
 
Nr. 68.658 din 5 octombrie 2021   
 
 
BULETIN DE PRESĂ 05.10.2021
 
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
 
În data de 4 octombrie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 65 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
 
Au fost aplicate peste 240 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 30 de infracţiuni.
 
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
 
Au fost organizate 6 acţiuni şi s-a intervenit la 68 de evenimente, dintre care 63 au fost sesizate prin 112.
 
În urma activităţilor au fost sesizate 35 de infracţiuni.
 
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 246 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 69.275 de lei.
 
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
 
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 31 de permise de conducere şi au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.
 
 
TINERI BĂNUIŢI DE FURT CALIFICAT, IDENTIFICAŢI DE POLIŢIŞTI
 
La data de 4 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Paşcani au identificat doi tineri de 21, respectiv 27 de ani, bănuiţi de comiterea infracţiunii de furt calificat.
 
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în seara de 3 spre 4 octombrie a.c., aceştia ar fi sustras o bicicletă din scara unui bloc.
 
Prejudiciul a fost recuperat, fiind restituit persoanei vătămate.
 
Cercetările continuă.
 
 
TÂNĂR BĂNUIT DE FURT CALIFICAT, IDENTIFICAT DE POLIŢIŞTI
 
Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Târgu Frumos au identificat un tânăr de 18 ani, bănuit de comiterea infracţiunii de furt calificat.
 
Din investigaţiile efcetuate până în prezent, s-a constatat faptul că în seara de 14 spre 15 septembrie a.c., acesta ar fi escaladat gardul unei terase din oraşul Târgu Frumos şi ar fi sustras o tabletă.
 
Cercetările continuă.
 
 
MANDAT DE EXECUTARE A PEDEPSEI ÎNCHISORII PUS ÎN APLICARE DE POLIŢIŞTI
 
La data de 4 octombrie a.c., poliţiştii Secţiei nr. 9 Poliţie Rurală Hârlău au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei de 6 luni închisoare, emis de Judecătoria Hârlău, pe numele unui bărbat de 32 de ani.
 
Acesta a fost condamnat pentru comiterea infracţiunii de violenţă în familie, întrucât în luna decembrie 2019 l-a agresat fizic pe fratele său.
 
În baza mandatului de executare a pedepsei închisorii, bărbatul a fost depus în penitenciar, în vederea executării pedepsei.
 
 
DEPISTAT DE POLIŢIŞTI CIRCULÂND CU 92 KM/H , FĂRĂ A DEŢINE PERMIS DE CONDUCERE ŞI FIIND SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI
 
La data de 4 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi au depistat un bărbat de 32 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe DJ 248 A, în localitatea Valea Ursului, cu viteza de 92 km/h control radar, sectorul de drum fiind limitat la 50 km/h.
 
Conducătorul auto nu a oprit la semnalele poliţiştilor, însă acesta a fost oprit la scurt timp.
 
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
 
De asemenea, întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de refuzul sau sustargerea de la prelevarea de mostre biologice şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
Cercetările continuă.
 
 
 
 
CERCETAT PENTRU INFRACŢIUNI LA REGIMUL RUTIER
 
Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Paşcani efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în seara de 4 octombrie a.c., un bărbat de 38 de ani, în timp ce ar fi condus un autoturism, pe raza comunei Stolniceni Prăjescu, ar fi părăsit partea carosabilă, răsturnându-se pe cupolă.
 
În urma accidentului, şoferul şi un pasager au fost răniţi.
 
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
Cercetările continuă.
 
 
CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI VEHICUL SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI
 
Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în noaptea de 4 spre 5 octombrie a.c., o tânără de 26 de ani ar fi condus un autoturism, pe Varianta Ocolitoare 28 D, fiind sub influenţa alcoolului şi ar fi părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune cu un parapet.
 
În urma testării acesteia cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condusă la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
Cercetările continuă.
 
 
DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, FĂRĂ A DEŢINE PERMIS DE CONDUCERE
 
La data de 4 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 9 Poliţie Rurală Hârlău au depistat un bărbat de 39 de ani, în timp ce conducea un moped, în comuna Focuri, fără a deţine permis de conducere.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar cercetările continuă.
 
 
ACŢIUNE RUTIERĂ A POLIŢIŞTILOR IEŞENI
 
La data de 4 octombrie a.c., poliţiştii Biroului Rutier Iaşi au acţionat pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice şi prevenirea accidentelor rutiere, în special a celor produse pe fondul neacordării priorităţii de trecere pietonilor.
 
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 41 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 15.415 de lei, dintre care 20 pentru neacordare prioritate de trecere pietonilor şi 21 pentru alte abateri.
 
De asemenea, au fost reţinute 20 de permise de conducere şi a fost retras un certificat de înmatriculare.
 
Un bărbat de 34 de ani a fost sancţionat contravenţional, fiindu-i reţinut permisul de conducere, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece în timp ce conducea un autoturism, pe raza municipiului Iaşi, nu a acordat prioritate de trecere unui pieton angajat regulamenar în traversarea străzii.
 
 
ACTIVITĂŢI PREVENTIVE ALE POLIŢIŞTILOR IEŞENI
 
La data de 4 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului pentru Siguranţă Şcolară au desfăşurat o activitate informativ-preventivă, beneficiari fiind elevii Liceului Special Moldova, din oraşul Târgu Frumos.
 
În cadrul activităţii au fost prezentate măsurile ce trebuie cunoscute şi aplicate pentru siguranţa personală în familie, la şcoală sau pe stradă.
 
De asemenea, au fost transmise informaţii utile pentru siguranţa bunurilor şi au fost oferite sfaturi pentru evitarea victimizării.
 

 
La data de 4 octombrie a.c., poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iași au organizat şi desfăşurat două activităţi informativ-preventive, beneficiari fiind elevii Şcolii Gimnaziale „Titu Maiorescu”, din municipiul Iaşi.
 
În cadrul activităţilor au fost oferite informaţii cu caracter informativ-preventiv referitoare la siguranţa în mediul online.
 
Astfel, s-au transmis măsuri ce trebuie cunoscute şi aplicate pentru conştientizarea si promovarea principiilor unui Internet mai sigur (pericolele si beneficiile mediului online), s-a recomandat evitarea postării informaţiilor sau fotografiilor personale în mediul online şi a fost explicat fenomenul de cyberbullying.
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii