Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:35 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - 05.08.2022

ro

05 Aug, 2022 09:17 799 Marime text
Nr. 110.541 din 5 august 2022
 
 
 
BULETIN DE PRESĂ 05.08.2022
 
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
În data de 4 august a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 90 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
Au fost aplicate peste 320 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 30 de infracţiuni.
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
Au fost organizate 5 acţiuni şi s-a intervenit la 95 de evenimente, dintre care 84 au fost sesizate prin 112.
În urma activităţilor au fost sesizate 31 de infracţiuni.
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 321 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 139.170 de lei.
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene.
Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 41 de permise de conducere și au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.
 
 
 
UPDATE - REȚINUT DE POLIȚIȘTI PENTRU TÂLHĂRIE CALIFICATĂ
Polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Rurală Pașcani au identificat un tânăr de 26 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată.
Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în seara de 2 august a.c., în timp ce s-ar fi aflat pe raza comunei Ciohorăni, prin exercitarea de acte de violență și amenințări, acesta i-ar fi sustras brățara unui alt tânăr.
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 3 august a.c., tânărul bănuit de comiterea faptei a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore.
La data de 4 august a.c., tânărul reținut a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Pașcani, față de acesta fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.
Cercetările sunt continuate.
 
DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, FIIND SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI ȘI AVÂND PERMISUL DE CONDUCERE REȚINUT
La data de 4 august a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Hârlău au depistat un bărbat de 41 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe raza comunei Blecești, fiind sub influența alcoolului.
În urma testării bărbatului cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că bărbatul avea permisul de conducere reținut.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar cercetările sunt continuate.
 
 
DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, FIIND SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI
La data de 4 august a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pașcani au depistat un bărbat de 70 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe raza comunei Stolniceni Prăjescu, fiind sub influența alcoolului.
În urma testării șoferului cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar cercetările sunt continuate.
 
CERCETAT PENTRU CONDUCERE SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI
Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pașcani efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 4 august a.c., un bărbat de 62 de ani ar fi condus un autoturism, pe raza comunei Lespezi și ar fi intrat în coliziune cu un alt auto, în urma impactului rezultând doar pagube materiale.
În urma testării șoferului de 62 de ani cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările sunt continuate.
 
 
 
DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, AVÂND NUMĂRUL DE ÎNMATRICULARE EXPIRAT
La data de 4 august a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Iași au oprit pentru control, pe raza municipiului Iași, un autoturism condus de un tânăr de 21 de ani.
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că numărul provizoriu de înmatriculare, montat pe autoturism, era expirat.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, iar cercetările sunt continuate.
 
„SCUTUL PĂDURII” - ACŢIUNE PE LINIE SILVICĂ A POLIŢIŞTILOR IEŞENI
La data de 4 august a.c., poliţiştii Serviciului de Ordine Publică Iaşi, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Iași, Serviciului Rutier Iași și secțiilor urbane și rurale de poliție, împreună cu reprezentanţi ai Gărzii Forestiere Suceava şi Direcţiei Silvice Iaşi au organizat şi desfăşurat o acţiune pentru verificarea modului de respectare a legislaţiei în vigoare privind provenienţa, circulaţia, depozitarea, prelucrarea şi comercializarea materialului lemnos.
În cadrul acțiunii au fost controlate 165 de autovehicule și au fost legitimate 181 de persoane.
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 52 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 33.460 de lei, dintre care 39 conform O.U.G. nr. 195/2002, 5 conform Legii nr. 171/2010, 5 conform H.G. nr. 301/2012 și 3 conform Legii nr. 333/2003.
De asemenea, au fost confiscați 34,72 metri cubi de material lemnos și au fost reținute 5 permise de conducere.
Spre exemplu, un bărbat de 50 de ani a fost depistat în timp ce ar fi transportat material lemnos, cu o autoutilitară, pe raza localității Cristești, fără a deține documente de proveniență. Bărbatul a fost sancționat contravențional, conform Legii nr. 171/2010 și s-a dispus confiscarea celor 5,98 metri cubi de material lemnos.
ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR RUTIERI IEȘENI
La data de 4 august a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași au acționat pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice și prevenirea accidentelor rutiere.
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 174 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 62.520 de lei, dintre care 31 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, 25 pentru abateri săvârșite de pietoni, 7 pentru neacordare prioritate pietoni, iar restul pentru alte abateri.
De asemenea, au fost retrase 3 certificate de înmatriculare și au fost reținute 20 de permise de conducere.
 
ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR DE LA BIROUL RUTIER IAȘI
La data de 4 august a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au acționat pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice și prevenirea accidentelor rutiere.
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 68 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 17.545 de lei și au fost reținute 9 permise de conducere.
Spre exemplu, o femeie de 36 de ani a fost sancționată contravențional, conform O.U.G. nr. 195/2002, fiindu-i reținut permisul de conducere, deoarece a condus un autoturism, pe raza municipiului Iași, iar la o trecere de pietoni nu a oprit și nu a acordat prioritate de trecere unui pieton angajat regulamentar în traversarea străzii.
 
VACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ - ACTIVITĂȚI PREVENTIVE ALE POLIȚIȘTILOR IEȘENI
La data de 4 august a.c., în cadrul campaniei ”Vacanță în siguranță”, polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității Iași și Biroului pentru Siguranță Școlară Iași au desfășurat o activitate preventivă, la Grădinița cu Program Prelungit, din comuna Răducăneni.
În cadrul activității, poliţiştii au prezentat măsurile ce trebuie cunoscute şi aplicate pentru siguranţa bunurilor şi siguranţa personală în familie, pe stradă sau la şcoală.
De asemenea, au fost transmise informaţii pe linie rutieră, fiind prezentate principalele reguli de circulaţie ce trebuie cunoscute şi aplicate pentru a fi în siguranţă în calitate de pasager, pieton sau biciclist.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii