Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:02 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - 05.01.2022

ro

05 Jan, 2022 09:43 615 Marime text
Nr. 110.207 din 5 ianuarie 2022
 
 
BULETIN DE PRESĂ 05.01.2022
 
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
 
În ziua de 4 ianuarie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 75 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
 
Au fost aplicate peste 250 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 15 infracţiuni.
 
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
 
Au fost organizate 6 acţiuni şi s-a intervenit la 77 de evenimente, dintre care 66 au fost sesizate prin 112.
 
În urma activităţilor au fost sesizate 19 infracţiuni.
 
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 258 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 87.610 lei.
 
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
 
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 27 de permise de conducere şi au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.
 
 
REŢINUT DE POLIŢIŞTI PENTRU ÎNŞELĂCIUNE
 
La data de 4 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 1 Poliţie Iaşi au reţinut pentru 24 de ore un bărbat de 49 de ani, bănuit de comiterea infracţiunii de înşelăciune.
 
Din cercetările efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în cursul lunii septembrie 2021, acesta ar fi indus în eroare o femeie şi ar fi încheiat cu aceasta un contract de prestări servicii, pentru executarea şi montarea unor ferestre şi uşi, pentru care ar fi încasat suma de 14.000 de lei, însă nu şi-ar fi onorat obligaţiile.
 
La data de 5 ianuarie a.c., bărbatul reţinut va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.
 
Cercetările sunt continuate.
 
 
REŢINUT DE POLIŢIŞTI PENTRU FURT CALIFICAT
 
La data de 4 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 4 Poliţie Iaşi au reţinut pentru 24 de ore un bărbat de 40 de ani, bănuit de comiterea infracţiunii de furt calificat.
 
Din cercetările efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în noaptea de 29 august 2021, acesta ar fi sustras 7.000 de lei, dintr-o societate, din municipiul Iaşi.
 
La data de 5 ianuarie a.c., bărbatul va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.
 
Cercetările sunt continuate.
  
 
REŢINUT PENTRU FURT ÎN SCOP DE FOLOSINŢĂ ŞI INFRACŢIUNI LA REGIMUL RUTIER
 
La data de 4 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 6 Poliţie Iaşi au oprit pentru control, pe raza municipiului Iaşi, un autoturism condus de un tânăr, din municipiul Iaşi.
 
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că tânărul nu deţine permis de conducere, iar autoturismul ar fi fost sustras de către acesta, în cursul zilei de 4 ianuarie a.c.
 
De asemenea, s-a constatat faptul că autoturismul în cauză este radiat din circulaţie, iar plăcuţele cu numărul de înmatriculare montate pe autoturism aparţin unui alt auto.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, furt în scop de folosinţă, punerea în circulaţia sau conducerea unui vehicul neînmatriculat şi punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare.
 
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 4 ianuarie a.c., tânărul bănuit de comiterea faptelor a fost reţinut de poliţişti, pentru 24 de ore.
 
La data de 5 ianuarie a.c., tânărul reţinut va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.
 
Cercetările sunt continuate.
 
 
ACŢIUNE RUTIERĂ A POLIŢIŞTILOR IEŞENI
 
La data de 4 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi au acţionat, pe raza de competenţă, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice şi prevenirea accidentelor rutiere, în special a celor produse pe fondul neacordării priorităţii de trecere pietonilor.
 
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 60 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 19.850 de lei, dintre care 11 pentru neacordare prioritate de trecere pietonilor şi 49 pentru alte abateri.
 
De asemenea, au fost retrase 5 certificate de înmatriculare şi au fost reţinute 15 permise de conducere.
 
Spre exemplu, un bărbat de 55 de ani a fost sancţionat contravenţional, fiindu-i reţinut permisul de conducere, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece în timp ce conducea un autoturism, pe strada Gării din municipiul Iaşi, nu a oprit şi nu a acordat prioritate unui pieton angajat regulamentar în traversarea străzii.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii