Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:27 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă -04.05.2022

ro

04 May, 2022 10:24 383 Marime text
Nr. 110.401 din 4 mai 2022
 
 
 
BULETIN DE PRESĂ 04.05.2022
 
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
În ziua de 3 mai a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 90 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
Au fost aplicate peste 330 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 20 de infracţiuni.
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
Au fost organizate 4 acţiuni şi s-a intervenit la 95 de evenimente, dintre care 85 au fost sesizate prin 112.
În urma activităţilor au fost sesizate 25 de infracţiuni.
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 333 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 127.007 lei.
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene.
Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 29 de permise de conducere şi au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.
 
 
 
REȚINUTĂ DE POLIȚIȘTI PENTRU TÂLHĂRIE ȘI TÂLHĂRIE CALIFICATĂ
La data de 3 mai a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Iași au reținut pentru 24 de ore, o tânără bănuită de tâlhărie și tâlhărie calificată.
Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 27 septembrie 2021, aceasta împreună cu alte tinere le-ar fi sustras bani și bunuri altor trei tinere, cauzând un prejudiciu de aproximativ 32 de lei.
De asemenea, la data de 7 aprilie a.c., aceasta împreună cu o altă tânără, plasată sub control judiciar la data de 8 aprilie a.c., ar fi sustras bunuri din geanta unei femei, iar ulterior ar fi exercitat amenințări asupra acesteia pentru a păstra bunurile.
La data de 4 mai a.c., tânăra bănuită de tâlhărie și tâlhărie calificată va fi prezentată, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.
Cercetările sunt continuate.
 
REȚINUT DE POLIȚIȘTI PENTRU TREI INFRACȚIUNI DE FURT CALIFICAT
La data de 3 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 5 Poliție Iași au reținut pentru 24 de ore un tânăr de 19 ani, bănuit de comiterea a trei infracțiuni de furt calificat.
Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în cursul lunii aprilie, în timpul nopții, acesta ar fi pătruns în două autoturisme, parcate pe raza municipiului Iași și într-un magazin, din municipiul Iași și ar fi sustras bani și bunuri, cauzând un prejudiciu total de aproximativ 10.500 de lei.
Prejudiciul a fost recuperat parțial.
La data de 4 mai a.c., tânărul reținut va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.
Cercetările sunt continuate.
 
UPDATE - REȚINUTĂ DE POLIȚIȘTI PENTRU REFUZUL SAU SUSTRAGEREA DE LA PRELEVAREA DE MOSTRE BIOLOGICE
La data de 2 mai a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au reținut pentru 24 de ore, o tânără de 23 de ani, bănuită de comiterea infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
Din cercetările efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în noaptea de 29 spre 30 aprilie a.c., aceasta ar fi condus un autoturism, pe raza municipiului Iași, iar în momentul depistării ar fi emanat halenă alcoolică și ar fi refuzat testarea cu aparatul alcooltest și prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
La data de 3 mai a.c., tânăra reținută a fost prezentată, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași  și Judecătoriei Iași, instanță care a dispus față de aceasta măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru 30 de zile.
Cercetările sunt continuate.
 
DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, FIIND SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI
La data de 3 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Hârlău au oprit pentru control, pe raza comunei Belcești, un autoturism condus de un bărbat de 32 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar cercetările sunt continuate.
 
DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, AVÂND ANULAT DREPTUL DE A CONDUCE
La data de 3 mai a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Iași au oprit pentru control, pe DN 28 în comuna Comarna, un autoturism condus de un bărbat de 65 de ani, cu viteza de 85 km/h control radar.
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că bărbatul avea anulat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis de conducere, iar cercetările sunt continuate.
 
ACȚIUNE  RUTIERĂ A POLIȚIȘTILOR DE LA TÂRGU FRUMOS
La data de 3 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Târgu Frumos au acționat, pe raza de competență, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice și prevenirea accidentelor rutiere.
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 4.920 de lei.
De asemenea, a fost reținut un permis de conducere și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.
Spre exemplu, un bărbat de 45 de ani a fost sancționat contravențional, fiindu-i reținut permisul de conducere pentru 90 de zile, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece a fost depistat conducând un auto, fiind sub influența alcoolului, în urma testării sale cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 0,30 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
ACȚIUNE  A POLIȚIȘTILOR DE LA BIROUL RUTIER IAȘI
La data de 3 mai a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași au acționat, pe raza de competență, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice și prevenirea accidentelor rutiere.
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 55 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 16.240 de lei.
De asemenea, au fost reținute 6 permise de conducere și au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.
Spre exemplu, un bărbat de 49 de ani a fost sancționat contravențional, fiindu-i reținut permisul de conducere pentru 60 de zile, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece în timp ce conducea un autoturism, pe raza municipiului Iași, într-o intersecție, nu a oprit și nu a acordat prioritate unui auto care circula pe drumul prioritar.
 
ACTIVITĂȚI PREVENTIVE ALE POLIȚIȘTILOR IEȘENI
La data de 3 mai a.c., în cadrul proiectului ”RO Cyberex -  Perefcționare, cooperare și prevenire în lupta împotriva criminalității informatice”, polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității Iași au desfășurat activități preventive, la Școala Gimnazială ”George Călinescu”.
Astfel, au fosot prezentate riscurile și vulnerabilitățile la care pot fi expuși elevii în mediul online.
De asemenea, au fost transmise informații preventive referitoare la măsurile ce trebuie cunoscute și aplicate pentru conștientizarea și promovarea principiilor unui internet mai sigur.
 
ACTIVITĂȚI PREVENTIVE ALE POLIȚIȘTILOR DE LA SECȚIA 3
La data de 3 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Iași au desfășurat mai multe activități preventive, pe raza municipiului Iași, în cadrul campaniei ”Atenție la neatenție”.
Campania are scopul de a încuraja cetățenii să fie buni vecini, să observe persoanele și comportamentele suspecte în apropierea zonei de domiciliu și de a-i ajuta pe cetățeni să conștientizeze importanța respectării regulilor de siguranță personală.
În cadrul activităților derulate ieri, polițiștii au purtat discuții cu cetățenii și le-am înmânat acestora pliante cu informații preventive, referitoare la protecția personală și a bunurilor.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii