Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:35 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă -02.05.2022

ro

02 May, 2022 14:11 492 Marime text
Nr. 110.396 din 2 mai 2022
 
 
 
 
BULETIN DE PRESĂ 02.05.2022
 
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
În perioada 29 aprilie – 1 mai a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 340 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
Au fost aplicate peste 780 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 75 de infracţiuni.
În perioada menționată, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
Au fost organizate 13 acţiuni şi s-a intervenit la 343 de evenimente, dintre care 308 au fost sesizate prin 112.
În urma activităţilor au fost sesizate 77 de infracţiuni.
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 783 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 303.340 de lei.
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene.
Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce 70 de permise de conducere şi au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.
 
 
 
PLASAT SUB CONTROL JUDICIAR PENTRU TÂLHĂRIE
Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Iași au identificat un tânăr de 19 ani, bănuit de comiterea infracțiunii de tâlhărie.
Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 29 aprilie a.c., în timp ce s-ar fi aflat pe raza municipiului Iași, acesta i-ar fi smuls din mână geanta unei femei în vârstă de 85 de ani.
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 30 aprilie a.c., tânărul bănuit de comiterea faptei a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore.
Ulterior, tânărul reținut a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaș, față de acesta fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.
Cercetările sunt continuate.
 
ARESTAT PREVENTIV PENTRU ÎNCĂLCAREA MĂSURILOR DISPUSE PRIN ORDINUL DE PROTECŢIE, AMENINȚARE ȘI VIOLARE DE DOMICILIU
Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 2 Poliţie Iași efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecţie, amenințare și violare de domiciliu.
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 18 aprilie a.c., un tânăr ar fi pătruns în curtea locuinței părinților săi, din municipiul Iași, încălcând astfel ordinul de protecţie emis de Judecătoria Iași împotriva sa.
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 30 aprilie a.c., tânărul bănuit de comiterea faptelor a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore.
La data de 1 mai a.c., tânărul a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi și Judecătoriei Iași, instanță care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.
Cercetările sunt continuate.
 
PLASAT SUB CONTROL JUDICIAR PENTRU ÎNCĂLCAREA MĂSURILOR DISPUSE PRIN ORDINUL DE PROTECŢIE
Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Miroslava efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecţie.
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 27 aprilie a.c., un tânăr de 26 de ani ar fi pătruns în curtea locuinței tatălui său, din comuna Țibănești, încălcând astfel ordinul de protecţie emis de Judecătoria Iași împotriva sa.
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 29 aprilie a.c., tânărul bănuit de comiterea faptei a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore.
Ulterior, tânărul a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi și Judecătoriei Iași, instanță care a dispus față de acesta măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.
Cercetările sunt continuate.
 
CERCETAT DE POLIȚIȘTI PENTRU FURT
La data de 29 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Podu Iloaiei au depistat în flagrant delict un bărbat de 60 de ani, care i-ar fi sustras geanta unei femei de 50 de ani.
Prejudiciul a fost recuperat, fiind restituit persoanei vătămate.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, iar cercetările sunt continuate.
 
DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, AVÂND AUTORIZAȚIA DE CIRCULAȚIE PROVOZORIE EXPIRATĂ
În noaptea de 1 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Iași au oprit pentru control, pe raza municipiului Iași, un autoturism condus de un tânăr de 20 de ani.
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că autorizația de circulație provozorie a autoturismului era expirată.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.
Cercetările sunt continuate.
 
DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTO, FIIND SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI
În noaptea de 1 mai a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Iași au oprit pentru control, pe raza comunei Miroslava, un autoturism condus de un bărbat de 45 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
Cercetările sunt continuate.
 
ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR RUTIERI, PENTRU SIGURANȚA PARTICIPANȚILOR LA TRAFICUL RUTIER
La data de 30 aprilie și 1 mai a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași au acționat, pe raza județului Iași, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice, fluidizarea traficului rutier și prevenirea accidentelor rutiere.
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 213 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 97.615 lei, dintre care 117 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, 3 pentru depășiri neregulamentare, iar restul pentru alte abateri.
De asemenea, au fost reținute 34 de permise de conducere și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.
 
ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR LA PODU ILOAIEI, PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR
În seara de 30 aprilie spre 1 mai a.c., în intervalul orar 20.00 – 02.00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Podu Iloaiei și Secției nr. 8 Poliție Rurală Lețcani au acționat, pe raza de competență, pentru menținerea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, prevenirea accidentelor rutiere și combaterea faptelor antisociale.
În cadrul acțiunii au fost legitimate 67 de persoane, au fost verificate 15 societăți și au fost controlate 49 de autoturisme.
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 45 de sancțiuni conravenționale, în valoare totală de 21.170 de lei, dintre care 31 conform Legii nr. 61/1991, 11 pentru abateri pe linie rutieră, iar restul pentru alte abateri.
De asemenea, au fost reținute 2 permise de conducere și au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.
Exemple:
1. Un bărbat a fost sancționat contravențional, conform O.U.G. nr. 195/2002, fiind dispusă retragerea certificatului de înmatriculare, deoarece a fost depistat în timp ce conducea o autoutilitară, pe DE 583 în localitatea Podu Iloaiei, având efecțiuni majore la sistemul de iluminare.
2. Un tânăr a fost sancționat contravențional, conform Legii nr. 61/1991, deoarece a provocat scandal în loc public.
 
ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR LA PAȘCANI, PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR
În seara de 30 aprilie spre 1 mai a.c., în intervalul orar 20.00 – 02.00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pașcani, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Iași și Secției nr. 6 Poliție Rurală Pașcani, cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Iași au acționat, pe raza de competență, pentru menținerea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, prevenirea accidentelor rutiere și combaterea faptelor antisociale.
În cadrul acțiunii au fost legitimate 22 de persoane, au fost verificate 6 societăți și au fost controlate 11 autoturisme.
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 13 sancțiuni conravenționale, în valoare totală de 7.205 lei, dintre care 7 conform Legii nr. 61/1991, 2 pentru abateri pe linie rutieră, iar restul pentru alte abateri.
Spre exemplu, un bărbat de 34 de ani a fost sancționat contravențional, conform Legii nr. 61/1991, deoarece a fost depistat în timp ce consuma băuturi alcoolice în spații publice.
 
ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR LA HÂRLĂU, PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR
În seara de 30 aprilie spre 1 mai a.c., în intervalul orar 17.00 – 02.00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Hârlău și Secției nr. 9 Poliție Rurală Hârlău, cu sprjinul jandarmilor au acționat, pe raza de competență, pentru menținerea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, prevenirea accidentelor rutiere și combaterea faptelor antisociale.
În cadrul acțiunii au fost legitimate 77 de persoane, au fost verificate 10 societăți și au fost controlate 18 autoturisme.
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 18 sancțiuni conravenționale, în valoare totală de 6.270 de lei, dintre care 15 conform Legii nr. 61/1991 și 3 pentru abateri pe linie rutieră.
De asemenea, a fost reținut un permis de conducere.
Spre exemplu, un bărbat de 40 de ani a fost sancționat contravențional, conform Legii nr. 61/1991, deoarece a provocat scandal pe drumul public, din comuna Scobinți.
 
ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR LA TÂRGU FRUMOS, PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR
La data de 30 aprilie a.c., în intervalul orar 16.00 – 22.00 și la data de 1 mai a.c., în intervalul orar 08.00 – 02.00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Târgu Frumos și Secției nr. 7 Poliție Rurală Târgu Frumos au acționat, pe raza de competență, pentru menținerea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, prevenirea accidentelor rutiere și combaterea faptelor antisociale.
În cadrul acțiunii au fost legitimate 129 de persoane, au fost verificate 13 societăți și au fost controlate 38 de autoturisme.
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 46 de sancțiuni conravenționale, în valoare totală de 25.075 de lei.
De asemenea, au fost reținute 8 permise de conducere.
Spre exemplu, un tânăr a fost sancționat contravențional, conform Legii nr. 61/1991, deoarece a provocat scandal scandal pe drumul public.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii