Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:56 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Ialomița Polițiștii au organizat în municipiul Urziceni și în comunele arondate o acțiune preventiv-reactivă

ro

04 Mar, 2024 15:03 355 Marime text
                                                        Nr. 12135 din 04 Martie 2024
 

 

RAZIE ÎN MUNICIPIUL URZICENI

 
La data 02 martie a.c., polițiștii au organizat în municipiul Urziceni și în comunele arondate o acțiune preventiv-reactivă, cu efective mărite, având ca scop menținerea și asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, prevenirea și combaterea faptelor comise cu violență în segmentul stradal.
 
În acest sens, s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor cu violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fiind organizate 22 de filtre rutiere.
 
În intervalul orar 19:00 – 22:00 polițiștii au legitimat 878 de persoane, au fost verificate 722 de autoturisme și au fost efectuate testări cu aparatele etilotest și cu cele utilizate pentru depistarea substanțelor psihoactive din organism.
 
În acest context, au fost aplicate 224 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 126.380 de lei, cele mai multe dintre acestea fiind aplicate pentru încălcarea prevederilor O.U.G.nr.195/2002, privind circulația pe drumurile publice.
 
Ca măsură complementară a sancțiunilor constatate, polițiștii au ridicat 13 certificate de înmatriculare și au reținut 2 permise de conducere.
 
De asemenea, au fost constatate 4 infracțiuni la regimul rutier.
 
În cadrul acțiunii au fost angrenați polițiști de la structurile de ordine publică, rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice, arme, explozivi și substanțe periculoase, transporturi și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale.
Alături de polițiști au acționat și efectivele din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Ialomița.
Polițiștii ialomițeni vor asigura, în continuare, o prezență constantă în stradă și în zonele aglomerate,  în vederea menținerii unui climat de liniște și siguranță în comunitate.
 
 
Exemple:
 
În jurul orei 20:00, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Dridu au oprit în trafic, un bărbat în vârstă de în vârstă de 47 de ani, din comuna Ion Roată în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.
 
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul din dotare, rezultatul etilotestului indicând o valoare de 0,53 mg/alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior transportat la cea mai apropiată unitate spitalicească pentru recoltarea mostrelor de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
Polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.
 
 
***
 
Polițiștii din cadrul Secției nr.5 Poliție Rurală Jilavele au oprit în trafic un tânăr în vârstă de 21 de ani, din comuna Ion Roată în timp ce conducea un autoturism neînregistrat.
 
Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au stabilit faptul că, tânărul nu deține permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule.
 
În cauză polițiștii au întocmit un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculatși  „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda  permis de conducere.
 
 
***
 
Polițiștii din cadrul Secției nr.4 Poliție Rurală Coșereni în timp ce desfășurau activități pe linia prevenirii și combaterii faptelor de natură penală sau contravențională la regimul rutier au oprit în trafic, un tânăr de 32 de ani, din comuna Borănești.
 
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au stabilit faptul că, tânărul nu deține permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule.
 
Pe numele conducătorului auto a fost întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii deconducerea unui vehicul fără permis de conducere.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii