Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:14 18 01 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Ialomița Comunicat de presă - Activități prevenire COVID - 13.01.2022

ro

13 Jan, 2022 12:51 266 Marime text
Nr. 53076 din 13 Ianuarie 2022
 
COMUNICAT DE PRESĂ
 
 
RESPECTAREA MĂSURILOR DE PREVENIRE A RASPÂNDIRII
SARS-CoV2, MONITORIZATE DE FORȚELE DE ORDINE
 
 
Sub autoritatea Instituției Prefectului – Județul Ialomița, forțele de ordine acționează zilnic în sistem integrat, asigurându-se astfel că sunt respectate normele legale impuse de autorități în contextul stării de alertă. 
 
La acțiunile de ieri, 12 ianuarie 2022, aproximativ 90 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița au desfășurat activități de verificare pentru respectarea măsurilor de protecție sanitară și a celor privind distanțarea fizică în toate zonele aglomerate, respectiv la operatorii economici din centre comerciale, piețe, terase, benzinării și la agenții economici de tip HORECA de pe raza administrativ-teritorială a județului Ialomița.                                            
 
În urma activităților de control, au fost verificate 8 societăți comerciale cu privire la respectarea recomandărilor/interdicțiilor pe timpul stării de alertă și au fost verificate  22 de mijloace de transport  persoane.
 
În contextul acțiunilor din ultimele 24 de ore, polițiștii ialomițeni au aplicat în total 18 sancțiuni contravenționale în temeiul Legii nr.55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, carantină și izolare, cu amenzi în valoare de 4.000  lei.
 
În cadrul acțiunilor au avut loc și activități preventive de informare. Intervenţiile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2 .
 

Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.
 
Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă!
 
Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare!
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii