Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:59 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Ialomița Comunicat de presă - 18.06.2021

ro

18 Jun, 2021 12:16 677 Marime text
Nr. 110369 din 18 Iunie 2021
 
 
RESPECTAREA MĂSURILOR DE PREVENIRE A RASPÂNDIRII SARS-CoV2, MONITORIZATE DE FORȚELE DE ORDINE
 
 
Sub autoritatea Instituției Prefectului – Județul Ialomița, forțele de ordine acționează zilnic în sistem integrat, asigurându-se astfel că sunt respectate normele legale impuse de autorități în contextul stării de alertă. 
 
La acțiunile de ieri, 17 iunie a.c., peste 80 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița au desfășurat activități de verificare pentru respectarea măsurilor de protecție sanitară și a celor privind distanțarea fizică în toate zonele aglomerate, respectiv la operatorii economici din centre comerciale, piețe, terase, benzinării și la agenții economici de tip HORECA de pe raza administrativ-teritorială a județului Ialomița.                                            
 
Activitățile forțelor angrenate sunt în scopul conștientizării cetățenilor cu privire la respectarea normelor de protecție individuală și a tuturor măsurilor și interdicțiilor impuse de autorități, conform normelor legale în vigoare,  în același timp vizând și verificări în  mijloacele de transport  persoane.
 
În urma activităților de control, au fost verificate 44 de societăți comerciale de pe raza județului Ialomița cu privire la respectarea recomandărilor/interdicțiilor pe timpul stării de alertă și au fost identificate 4 persoane, care nu au respectat măsurile de protecție individuală.
 
De asemenea, au fost verificate 7 mijloace de transport  persoane.                          
 
În contextul acțiunilor din ultimele 24 de ore, au fost aplicate de către polițiștii IPJ Ialomița, în total, 8 sancțiuni contravenționale în temeiul Legii nr.55/2020, în valoare de 20.250 de lei, 4 sancțiuni pentru nerespectarea măsurii de carantinare la domiciliu și 4 amenzi pentru nepurtarea măștii de protecție în spațiile unde aceasta este obligatorie.
 
În cadrul acțiunilor au avut loc și activități preventive de informare. Intervenţiile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2 .
 
Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii