Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:08 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Galați Reținut de polițiști pentru încălcarea ordinului de protecție, furt, amenințare și distrugere

ro

04 Oct, 2023 13:47 601 Marime text
La data de 3 octombrie 2023, după administrarea probatoriului în mai multe cauze penale, privind comiterea infracțiunilor de încălcare a măsurilor dispuse prin ordinul de protecție, distrugere, amenințare și furt, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Galați au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a unui tânăr, cu vârsta de 23 de ani, din municipiul Galați.
Din cauza comportamentului agresiv pe care acesta îl manifesta față de bunica sa, o femeie cu vârsta de 80 de ani, din municipiul Galați, la data de 27.09.2023, Judecătoria Galați a confirmat ordinul de protecție provizoriu emis de polițiști și a  instituit un ordin de protecție pentru o perioadă de 3 luni, prin care bărbatului i se interzicea apropierea de ruda sa și de locuința acesteia la o distanță mai mică de 100 de metri.
Tânărul a încălcat aceste dispoziții de 3 ori după cum urmează: de 2 ori în cursul zilei de 02.10.2023 și apoi în data de 03.10.2023, când s-a prezentat la adresa de domiciliu a bunicii sale, fără a intra însă în locuință. După refuzul bunicii de a-i da ceea ce solicitase, bărbatul a amenințat-o cu acte de violență.
În fața polițiștilor cel în cauză a motivat că a venit la adresă să ceară produse alimentare sau obiecte de îmbrăcăminte și chiar dacă i s-a pus în vedere de fiecare dată să nu mai încalce dispozițiile stabilite prin măsura instanței de judecată, acesta a refuzat să conștientizeze consecințele încălcării ordinului de protecție.
        
Totodată, din cercetările efectuate s-a stabilit că tânărul este bănuit și de comiterea a două furturi a unor produse de curățenie din incinta punctului de lucru aparținând unei societăți amplasate la parterul unui bloc de locuințe, din cartierul Micro 18, strada Brăilei, la data de 13.02.2023, respectiv 22.02.2023, precum și de furtul sumei de 650 de lei din portofelul mamei sale, la data de 23.06.2023.
De asemenea, la data de 16.09.2023, aflându-se în stare avansată de ebrietate, cel în cauză a tăiat o canapea din locuința bunicii sale, motiv pentru care a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de distrugere. Întrucât, la data de 22.09.2023, acesta și-a amenințat bunica cu noi acte de distrugere a bunurilor din locuința acesteia, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Galați care s-au deplasat la fața locului au emis un ordin de protecție provizoriu pentru 5 zile, care a fost ulterior confirmat de Judecătoria Galați
 
În cursul zilei de astăzi, 4 octombrie 2023, bărbatul va fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați cu propunerea luării unei măsuri preventive
 
DEPISTAȚI LA VOLAN SUB INFLUENȚA SUBSTANȚELOR PSIHOACTIVE

La data de 3 octombrie 2023, în jurul orei 19:18, polițiști din cadrul Biroului Rutier Tecuci au oprit în traficul rutier pentru control, pe strada Cuza Vodă, din municipiul Tecuci, un autoturism care era condus de un tânăr, de 24 de ani, din această localitate.
În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Pentru aceeași infracțiune mai sus menționată va fi cercetat un alt bărbat, cu vârsta de 30 de ani, din municipiul Galați, care a fost depistat de polițiști din cadrul Biroului Rutier Galați, la aceeași dată, în jurul orei 19:20, în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Henri Coandă, din localitatea de domiciliu, sub influența substanțelor psihoactive.
Și acesta a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii