Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:30 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Galați Buletin - Pietoni, victime ale accidentelor rutiere

ro

21 May, 2021 09:19 1353 Marime text
Nr. 893924 din 20 mai 2021
 

PIETONI, VICTIME ALE ACCIDENTELOR RUTIERE
 
La data de 19 mai a.c., în jurul orei 15.50, polițiștii Biroului Rutier Galați au fost sesizți, prin apelul unic de urgență 112, cu privire la producerea unui accident rutier, pe strada Portului, din municipiul Galați, soldat cu rănirea unui pieton.
Din primele verificări efectuate de polițiștii sosiți la fața locului, a rezultat că victima, un adolescent, de 17 ani, ar fi fost acroșată de un autoturism, condus de un bărbat, de 60 de ani, în timp ce traversa strada pe marcajul pietonal. Minorul a fost transportat la spital, unde a rămas internat pentru investigații medicale.
În urma testării alcoolscopice a bărbatului, de 60 de ani, aflat la volanul autoturismului, s-a constatat că acesta nu consumase alcool.
 
În aceeași zi, în jurul orei 16.35, un alt accident rutier soldat cu rănirea unui pieton, s-a produs pe strada Saturn, din municipiul Galați.
În acest caz, victima, un bărbat, de 71 de ani, ar fi traversat strada prin loc nemarcat și fără să se fi asigurat, în prealabil, fiind acroșat de un autoturism condus de un tânăr, de 23 de ani.  Bărbatul a fost transportat la spital, dar nu a necesitat internarea. 
Pentru ambele incidente, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă și efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor concrete ale producerii acestora.
 
 
MANDAT DE ARESTARE PREVENTIVĂ PUS ÎN EXECUTARE DE POLIȚIȘTI
 
La data de 19 mai a.c., polițiștii Secției 4 Poliție Galați au depistat un bărbat, de 38 de ani, pe numele căruia Tribunalul Galați a emis un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, pentru comiterea infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului și conducere fără permis.
Bărbatul fusese surprins în trafic, de polițiști, în data de 09.05.2021, la volanul unui autoturism care nu avea montate plăcuțele cu numărul de înmatriculare.
La vederea echipajului de poliție, bărbatul ar fi încercat să intre în parcarea unui bloc, de pe strada Nicolae Deleanu, unde ar fi lovit și avariat două autoturisme.

La testarea alcoolscopică, acesta a prezentat valoarea de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, polițiștii constatând, totodată, că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Persoana în cauză a fost condusă și încarcerată în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Galați.
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii