Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:49 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Galați Buletin informativ - 23.06.2021

ro

23 Jun, 2021 14:45 850 Marime text
Nr. 893956 din 23 iunie 2021
 
CERCETAT PENTRU ÎNȘELĂCIUNE
 
 
La data de 22 iunie a.c., în jurul orei 14.30, polițiștii Postului de Poliție Ivești au fost sesizați de un bărbat, de 46 de ani, din localitate, cu privire la faptul că, în urmă cu aproximativ două săptămâni, soția sa ar fi cumpărat bijuterii din aur de la o persoană necunoscută, în schimbul cărora a plătiti suma de 12 000 de lei. Acesta a mai precizat că, după verificarea bijuteriilor, a constatat că acestea nu sunt din aur, și că persoana care le-a vândut se va afla în localitate, în ziua respectivă.
În urma activităților investigative, în jurul orei 15.30, polițiștii au depistat persoana în cauză, stabilind că este vorba despre un bărbat, de 46 de ani, din județul Constanța. În autoturismul acestuia a fost găsită o geantă care conținea aproximativ 200 de grame de bijuterii (cercei, brățări, inele) din material de culoare galbenă, pentru care bărbatul nu a putut prezenta niciun document de proveniență.
Bijuteriile au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, polițiștii întocmind în cauză dosar penal sub aspectul comiterii infacțiunii de înșelăciune.
 
 
CONDAMNAȚI PENTRU TRAFIC DE PERSOANE, DEPISTAȚI DE POLIȚIȘTI
 
La data de 22 iunie a.c., polițiștii Postului de Poliție Vânători și cei din cadrul Biroului Urmăriri au depistat, pe raza comunei Vânători, doi bărbați, de 48 și 54 de ani, pe numele cărora Tribunalul Galați a emis o sentință de condamnare la o pedeapsă privativă de libertate.
Cei doi bărbați, condamnați la 4, respectiv 3 ani închisoare, pentru comiterea infracțiunii de trafic de persoane, au fost conduși și încarcerați în Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați, în vederea executării pedepsei.
 
 
 
EVENIMENTE RUTIERE
 
La data de 22 iunie a.c., în jurul orei 08.00, pe D.N. 25, în interiorul localității Tudor Vladimirescu, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea unui pieton.
Din primele verificări, a rezultat că victima, o minoră de 15 ani, a fost acroșată de un autoturism condus de un bărbat, de 77 de ani, în timp ce traversa strada, prin loc nemarcat. Aceasta a fost transportată la spital, unde a rămas internată pentru îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă și efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor concrete în care s-a produs accidentul.
 
***
 
În aceeași zi, pe strada Brăilei, din municipiul Galați, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme, conduse de un bărbat, de 24 de ani, respectiv o femeie, de 26 de ani.
La fața locului, polițiștii au stabilitcă accidentul s-ar fi produs pe fondul nepăstrării distanței regulamentare în mers, în urma impactului față – spate rezultând vătămarea corporală a conducătoarei auto, care a fost transportată la spital pentru investigații medicale.
Și în acest caz, polițiștii au întocmit dosar penal și efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
 
 
***
 
La data de 22 iunie, în jurul orei 13.00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Tecuci au oprit în trafic, pe D.J. 251A, în comuna Matca, un autoturism la volanul căruia au identificat un bărbat, de 35 de ani, aflat sub influența alcoolului.
Întrucât, la testarea cu aparatul etilotest, bărbatul a prezentat valoarea de 1,26 mg/l alcool pur în aerul expirat, a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice și stabilirea alcoolemiei, polițiștii întocmind dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.
 
 ***
 
La data de 22 iunie a.c., în jurul orei 18.25, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Galați au oprit în trafic, pe D.N. 25, în localitatea Ivești, un autoturism care circula cu viteza de 114 km/h.
La volan, a fost identificat un bărbat de 32 de ani, în urma verificărilor polițiștii stabilind că acesta are suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule.
În consecință, au întocmit dosar penal și efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii