Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:38 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Cluj Depistat sub influența alcoolului

ro

16 Jun, 2023 15:39 638 Marime text
Nr. 847604/145 din 16 iunie 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
IDENTIFICAT DE POLIȚIȘTI ȘI REȚINUT PENTRU FAPTE DE FURT CALIFICAT COMISE ÎN SPITALE
 
 
La data de 15 iunie a.c, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca - Biroul pentru Centrul Universitar și Secția 6 Poliție, în baza investigațiilor derulate, au identificat și ulterior dispus reținerea unui bărbat de 36 de ani, din municipiul Sebeș, județul Alba, cercetat pentru comiterea mai multor furturi de bani și carduri bancare din interiorul unor unități spitalicești, aparținând personalului medical.
 
În fapt, în perioada 24 mai – 11 iunie a.c., bărbatul ar fi săvârșit 6 acte materiale, sustrăgând portmonee care conțineau sume cuprinse între 100 de lei și 3.180 de lei, dar și carduri sau alte documente personale care aparțineau cadrelor medicale.
 
Pentru comiterea infracțiunilor, bărbatul ar fi pătruns în unități medicale situate în municipiul Cluj-Napoca, folosindu-se de o mască medicală.
 
De asemenea, în cadrul cercetărilor efectuate de polițiști s-a constatat că bărbatul a încălcat o sancțiune penală dispusă de instanță, respectiv interdicția de a se afla în municipiul Cluj-Napoca, în perioada 30.03.2020-12.05.2025.
 
În baza probatoriului administrat, polițiștii au emis o ordonanță de reținere pe numele bărbatului, fiind condus și predat reprezentanților Centrului de Reținere și Arestare Preventivă a I.P.J. Mureș, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentat magistraților, în vederea dispunerii unei alte măsuri.
 
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat în formă continuată și neexecutarea sancțiunilor penale în formă continuată.
 
Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul IPJ Alba – Poliția orașului Ocna-Mureș.
 
**
 
INFRACȚIUNI RUTIERE CONSTATATE DE POLIȚIȘTI
 
 
Constant, polițiștii clujeni acționează preventiv-reactiv și monitorizează traficul la nivelul întregului județ, pentru a combate încălcările normelor rutiere și impunerea unei conduite responsabile participanților la trafic.
 
 
Depistat sub influența alcoolului
 
La data de 14 iunie a.c., în jurul orei 11.20, un bărbat de 56 de ani, din municipiul Gherla a fost depistat de polițiștii municipiului Gherla în timp ce se deplasa cu un autovehicul pe strada Liviu Rebreanu, sub influența băuturilor alcoolice.
 
Testarea acestuia cu aparatul alcooltest a indicat o concentrație de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, context în care a fost condus la Spitalul municipal Gherla, pentru recoltarea de probe de sânge necesare stabilirii alcoolemiei.
 
În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
 
 
La volan unui autoturism, fără permis de conducere
 
La data de 14 iunie a.c., în jurul orei 19.30, un tânăr în vârstă de 22 de ani, din comuna Florești a fost depistat de polițiștii orașului Huedin în trafic, la volanul unui autoturism, deși nu deținea permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal și sunt continuate cercetările de către polițiștii orașului Huedin.
 
 
Conducător auto oprit pentru depășirea limitei legale de viteză, testat pozitiv la alcooltest
 
La data de 15 iunie a.c., în jurul orei 11.05, polițiștii Biroului Rutier Cluj, aflați în cadrul unor acțiuni organizate pentru combaterea nerespectării legimului legal de viteză au depistat un conducător auto, care se deplasa cu o autoutilitară pe strada Corneliu Coposu din municipiul Cluj-Napoca, cu viteza de 87 km/h.
 
Bărbatul, în vârstă de 39 de ani, din comuna Baciu, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o alcoolemie de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
În contextul rezultatului testării alcoolscopice, acesta a fost condus la o unitate medicală, pentru efectuarea probelor biologice, necesare stabilirii alcoolemiei.
 
În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
 
 
Depistat pe DN1C-E576, în localitatea Sânnicoară sub influența alcoolului
 
La data de 15 iunie a.c., în jurul orei 18.00, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene au oprit în trafic, pentru control, un autovehicul condus de un bărbat în vârstă de 42 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, din direcția localității Apahida.
 
Testat cu aparatul etilotest, acestuia i-a rezultat o concentrație de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că ulterior a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice necesare stabilirii alcoolemiei.
                  
În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
***
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii