Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:34 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Cluj Comunicat de presă - 08.07.2022

ro

08 Jul, 2022 13:20 828 Marime text
Nr.176560/ 241 din 08 iulie 2022
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
DEPISTAT LA VOLAN SUB INFLUENȚA SUBSTANȚELOR PSIHOACTIVE
 
La data de 8 iulie a.c., în jurul orei 02.30, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Turda au oprit pentru verificări, pe strada Libertății, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de  31 de ani, din același municipiu.
 
Tetarea cu aparatul drugtest a acestuia a indicat valoare pozitivă la prezența substanțelor intterzise, fiind astfel condus la unitatea medicală pentru recoltarea probelor biologice necesare stabilirii tipului de subtanțe.
 
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.
 
**
 
ACȚIUNE DESFĂȘURATĂ DE POLIȚIȘTII CLUJENI
 
În data de 7 iunie a.c., în intervalul orar 17.00-19.00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Cluj-Napoca, Secțiile 1-7 și Secțiile Rurale arondate cu sprinjinul polițiștilor locali au desfășurat o acțiune cu efective mărite, în vederea menținerii siguranței în trafic, în special pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză.
În cadrul activităților au fost legitimate 200 de persoane, verificate aproximativ 200 de autovehicule, fiind aplicate 102 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 22.000 de lei.
Astfel, au fost aplicate 26 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 5 pentru folosirea telefonului mobil în timpul conducerii, 4 pentru nefolosirea centurii de siguranță, iar celelalte pentru alte abateri.
De asemenea, polițiștii au aplicat 10 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor rutiere de către pietoni.
Polițiștii atrag atenția conducătorilor auto cu privire la respectarea regimului legal de viteză, conform marcajelor și indicatoarelor rutiere, precum și la importanța adaptării vitezei la condițiile de drum.
Viteza excesivă și depășirile neregulamentare generează accidente cu urmări din cele mai grave.
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii