Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:42 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Cluj Acțiune derulată de polițiști în municipiul Dej și localitățile arondate

ro

06 Sep, 2023 17:02 550 Marime text
Ieri, 5 septembrie a.c., în intervalele orare 08.30 – 13.00 și 16.00-18.00, polițiștii din cadrul poliției municipiului Dej și cei ai Secției 5 Poliție Rurală Dej, sprijiniți de jandarmi ai I.J.J. Cluj, efective din cadrul Poliției Locale Dej, precum și de personal medical din cadrul D.S.V.S.A, au desfășurat o acțiune de tip „Blitz”.

S-a acționat pentru prevenirea faptelor antisociale și infracțiunilor stradale, infracțiunilor comise cu violența, cât și pentru prevenirea evenimentelor rutiere și combaterea infracțiunilor comise contra siguranței circulației pe drumurile publice, cu precădere în zonele și mediile de interes operativ.
În cadrul acțiunilor au fost legitimate peste 100 de persoane și controlate în trafic aproximativ 60 de autovehicule, fiind constatate și aplicate 35 de sancțiuni contravenționle, în valoare de peste 10.000 de lei.
Au fost aplicate 29 de sancțiuni contravenționale la regimul circulației pe drumurile publice, 3 sancțiuni pentru încălcări ale prevederilor Legii 61/1991 și 3 sancțiuni pentru încălcarea prevederilor HCL 57/2018.
În cazul a 2 conducători auto a fost dipsusă măsura reținerii permisului de conducere, în vedere suspendării exercitării dreptului de a conduce.
Totodată, în conformitate cu prevederile HCL 57/2018, emisă de Consiliul Local al Municipiului Dej, au fost ridicate 2 atelaje hipo care au fost parcate în spațiul public, îngreunând circulația pe strada Văii din municipiul Dej.

TÂNĂR REȚINUT DE POLIȚIȘTI PENTRU FURT CALIFICAT

La data de 5 septembrie a.c., polițiștii Compartimentului Investigații Criminale din cadrul Secției 1 Poliție Cluj-Napoca au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un tânăr de 20 de ani, bănuit de infracțiunea de furt calificat.
Din activitățile investigativ-operative desfășurate, polițiștii au stabilit că în data de 30 august a.c., în jurul orei 03.00, în timp ce se afla într-un local public de pe strada Potaissa din Cluj-Napoca, tânărul ar fi sustras o geantă lăsată nesupravegheată pe o canapea, ce aparținea unei femei.
Astfel, la data de 5 septembrie a.c., în urma activităților desfășurate, acesta a fost identificat și depistat de polișiștii, iar în baza probatoriului administrat, a fost reținut pentru 24 de ore.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

INFRACȚIUNI RUTIERE CONSTATATE ÎN MUNICIPIUL TURDA

La data de 5 septembrie a.c., în jurul orei 14.00, polițiștii Biroului Rutier Turda au interceptat în trafic, pe strada Ștefan cel Mare din municipiul Turda, un autoturism condus de un cetățean spaniol de 44 de ani.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul drugtest, fiind indicat rezultat pozitiv, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea probelor biologice.
La aceeași dată, în jurul orei 21.20, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Turda – Biroul de Ordine Publică au oprit în trafic, pe strada Calea Victoriei din municipiul Turda, un autoturism condus de un tânăr de 20 de ani, din municipiu.
Acesta a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de probe biologice.
În ambele cazuri, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

La data de 5 septembrie a.c., în jurul orei 07.20, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Turda au depistat în localitatea Petreștii de Jos, pe DC 89, un tânăr de 25 de ani, din aceeași comună, în timp ce conducea o autoutilitară, fără a deține permis de conducere.
În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

TÂNĂR DEPISTAT LA VOLAN, POZITIV LA SUBSTANȚE PSIHOACTIVE
În data da 6 septembrie a.c., în jurul orei 00.30, polițiștii Biroului Rutier Dej au oprit în trafic, pe strada Ecaterina Teodoroiu, un autoturism condus de un tânăr de 19 ani, din județul Alba.

Tânărul a fost testat cu aparatul pentru detectarea substanțelor psihoactive, fiind înregistrat rezultat pozitiv, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală, în vedere prelevării de probe biologice.
Cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunii conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii