Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:28 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Buzău Evenimente și activități din ziua de 10 aprilie 2023

ro

11 Apr, 2023 13:50 568 Marime text
 
Nr.117 din 11 aprilie 2023
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din ziua de 10 aprilie 2023
         
Bănuită de furt de portofel depistată de polițiști
 
          În ziua de 10 aprilie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Râmnicu Sărat au depistat principala bănuită de furtul unui portofel, o tânără în vârstă de 18 ani, din Râmnicu Sărat.
          Fapta a fost sesizată în ziua de 6 aprilie a.c., de către persoana vătămată, un bărbat în vârstă de 52 de ani, din Râmnicelu.
          Din investigațiile efectuate de către polițiști s-a stabilit că bănuita ar fi profitat de faptul că persoana vătămată a lăsat nesupravegheat portofelul și l-a sustras.
          Prejudiciul a fost recuperat de polițiști și predat persoanei vătămate.
          Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt în vederea stabilirii întregii activități infracționale a tinerei.
 
 
Peste 120 de sancţiuni aplicate pentru neregulile constatate de poliţişti în trafic în ultimele 24 de ore.
 
În ziua de 10 aprilie a.c, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au aplicat 124 de sancţiuni contravenţionale și au reţinut 16 permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic.
Poliţiştii au acționat şi pentru prevenirea şi combaterea vitezei excesive, aparatele radar amplasate înregistrând 35 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise. Împotriva a 12 conducători auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile, respectiv 120 de zile.
Cu cele mai mari viteze199 km/h și 194 km/h – au fost înregistrate de aparatul radar autoturismele a doi buzoieni, o femeie de 30 de ani și un tânăr de 26 de ani, ce rulau pe DN2E85, în afara localității Grebănu.
Sancţiuni au mai fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (18), pentru defecțiuni tehnice ale autovehiculelor (7), dar şi 30 pentru alte abateri în trafic.
Alte 4 permise de conducere au fost reţinute pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului.
29 de căruţaşi, pietoni și bicicliști au fost sancţionaţi contravenţional pentru abaterile comise în trafic. Cu toţii au fost consiliaţi cu privire la riscul la care se expun atât pe ei, cât şi pe ceilalţi participanţi la trafic, prin nerespectarea legislaţiei rutiere.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 44.000 de lei.
De asemenea, polițiștii rutieri au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe,                                 unui șofer de 47 de ani, din Buzău. Bărbatul a fost depistat în timp ce conducea pe o stradă din municipiul Buzău. În urma testării cu etilotestul, aparatul a indicat o alcoolemie de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost transportat la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
 
 Poliţiştii buzoieni recomandă şoferilor să circule preventiv, cu viteză scăzută, adaptată condiţiilor de drum.
 
Circulați cu viteză redusă, îndeosebi pe sectoarele de drum în curbă și în condiții de carosabil ud, ploaie și vizibilitate scăzută. Păstrați o distanță suficient de mare față de vehiculele dinainte, astfel încât, la nevoie, să puteți frâna în deplină siguranță. Efectuați fiecare manevră în trafic după o temeinică asigurare
Poliţiştii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri. Asta pentru că, în situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi şoferi reduce riscul producerii unor accidente cauzate de neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers. În plus, şoferii sunt sfătuiţi să se asigure la fiecare manevră, să nu circule foarte aproape de marginea carosabilului, unde sporeşte riscul de acvaplanare şi să fie foarte atenţi la pietoni.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii