Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:36 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Buzău Arestat pentru furturi din societăţi comerciale

ro

10 Aug, 2023 16:14 653 Marime text
 
Nr. 265 din 10 august 2023
 
 
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din ziua de 9 august 2023
 
 
Arestat pentru furturi din societăţi comerciale
 
În ziua de 9 august a.c., polițiștii de proximitate din cadrul Poliției municipiului Buzău au depistat principalul bănuit în cazul mai multor furturi, un tânăr de 22 ani, din municipiul Buzău.
Faptele au fost sesizate în perioada aprilie-iulie a.c de către persoanele vătămate, toate din municipiul Buzău. Din cercetările efectuate de către polițiști s-a stabilit că bănuitul, cu ajutorul unor chei potrivite, ar fi sustras din standuri de vânzare amplasate în pieţe, dar şi din imobile, bunuri estimate la 8.000 de lei.
Față de bănuit, poliţiştii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și tentativă la furt calificat. Astăzi, judecătorul a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a tânărului.
 
  •  
 
Reținut de polițiști pentru săvârșirea mai multor infracțiuni.
 
În ziua de 9 august a.c., polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Grebănu au reținut, pentru 24 de ore, un bărbat de 47 ani, din Podgoria, pentru săvârșirea infracțiunilor de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, violare de domiciliu, distrugere și amenințare.
Poliţiştii au fost sesizaţi în ziua de 9 august., de către un localnic în vârstă de 27 de ani, din Podgoria, cu privire la faptul că bărbatul se afla la volanul maşinii, este sub influenţa alcoolului, a intrat în coliziune cu o maşină staţionată şi se manifestă agresiv.
 Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au depistat bărbatul reclamat. În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat valoarea de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şoferul a refuzat prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Din cercetări a reieşit că bărbatul, aflat la volanul maşinii şi fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, a produs un accident soldat doar cu pagube materiale, împrejurare în care a avariat maşina unui localnic, în vârstă de 43 de ani.
Ulterior, tot pe fondul băuturilor alcoolice, acesta a avut discuții contradictorii cu bărbatul de 27 de ani, care ar fi surprins incidentul rutier. Conducătorul auto ar fi pătruns fără drept în curtea imobiluiui său, l-ar fi ameninţat cu acte de violență și i-ar fi distrus un geam.
Poiţiştii au întocmit dosar penal în cauză şi continuă cercetările, sub coordonarea parchetului.
 
  •  
 
Accident de circulaţie
 
În data de 9 august a.c., în jurul orei 19.30, polițiștii buzoieni au fost sesizați de producerea unui accident de circulație pe pe DN10, în Sătuc.
Din primele date de la fața locului a reieșit că autoturismul condus pe direcția Brașov către Buzău, de către un șofer în vârstă de 38 de ani, din  Pătârlagele, a ieșit în afara părții carosabile, împrejurare în care a intrat în coliziune cu un autovehicul staționat.
Accidentul s-a soldat cu rănirea conducătorului auto, care a fost preluat de ambulanță și transportat la spital pentru îngrijiri medicale.
În cauză se va întocmi dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.
  •  
 
Nereguli în trafic.
 
În ziua de 9 august a.c, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au aplicat 134 de sancţiuni contravenţionale și au reţinut 13 permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic.
Poliţiştii au acționat şi pentru prevenirea şi combaterea vitezei excesive, aparatele radar amplasate înregistrând 74 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise. Împotriva a 7 conducători auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile, respectiv 120 de zile.
Activităţile s-au desfăşurat pe principalele artere rutiere din județul Buzău și au vizat depistarea şi scoaterea din trafic a conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză, care efectuează depășiri neregulamentare, conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe cu efect psihoactiv, dar și pietonii care pun în pericol circulaţia pe drumurile publice prin nerespectarea regulilor de circulație.
49 de sancţiuni au fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă, pentru defecțiuni tehnice ale autovehiculelor, dar şi  pentru alte abateri în trafic.
Alte 6 permise de conducere au fost reţinute pentru neacordarea priorității de trecere, pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului, dar și pentru pentru neprezentarea în termen de 24 de ore la poliție în urma unui accident soldat doar cu pagube materiale.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 38.000 de lei.
Totodată, polițiștii rutieri, împreună cu specialiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfăsurat activității  de informare a cetățenilor, referitore la prevederile Legii nr. 213/2023, promulgată la data de 07.07.2023,  făcând astfel recomandari conducătorilor auto opriți în trafic cu privire la noile modificări legislative aduse Codului penal sub aspectul răspunderii penale și anume, în cazul implicării într-un accident rutier soldat cu decesul unei persoane, conducătorul auto va fi condamnat la pedeapsa închisorii cu executare, dacă va fi depistat sub influența bîuturilor alcoolice sau a substanțelor psiho-active.
 
ALEGE VIAȚA! CONDUCEȚI PRUDENT!
 
Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău vor continua activităţile pentru combaterea indisciplinei în trafic şi vor acţiona pe principalele cauze generatoare de accidente grave de circulaţie.
Pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie, poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să circule cu viteză redusă, să manifeste prudenţă şi atenţie sporită pe toată durata deplasării, să nu conducă în stare de oboseală, să nu se angajeze în depăşiri neregulamentare şi să nu se urce la volan sub influenţa băuturilor alcoolice.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii