Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:50 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Buzău Controale în trafic pe linie silvică efectuate de polițiști

ro

15 Jan, 2024 15:10 441 Marime text
Nr. 12 din 15 ianuarie 2024
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din perioada 12-14 ianuarie 2024
 
Controale în trafic pe linie silvică efectuate de polițiști
 
În data de 13 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Beceni au desfăşurat activităţi de verificare a respectării prevederilor legale în domeniul transportului de material lemnos.
În cadrul acțiunilor, polițiștii au depistat pe un drum de exploatație agricolă, pe raza localității Cernătești, doi localnici în vârstă de 26 și 32 de ani, care transportau material lemnos din specia răsinoase cu atelajul hipo, respectiv autoutilitara.
 Din verificările efectuate de polițiști s-a stabilit că, în ambele cazuri, persoanele nu dețineau documente de provenineță.
Cei doi bărbați au fost sancţionați contravenţional conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.
Totodată, în aceeași zi, polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Grebănu au depistat un alt bărbat, din Topliceni, pe DJ 220, în Murgești, în timp ce transporta cu autoutilitara material lemnos. În urma verificărilor specifice, poliţiştii au constatat că există neconcordanţe cu privire la specia de lemn înscrisă în documente şi cea transportată efectiv.
 Şi în acest caz, persoana a fost sancţionată, conform aceluiaşi cadru normativ.
 În total, polițiștii au confiscat aproximativ 5 metri cubi de material lemnos, pe care i-au predat reprezentanților ocolului silvic.
  •  
 
Acţiuni proactive ale poliţiştilor în mediul rural
 
          În data de 13 ianuarie a.c., pe raza secțiilor de poliție rurală Cislău și Costești au fost desfăşurate acţiuni ce au avut drept obiective menţinerea climatului de siguranţă publică, descurajarea persoanelor predispuse la comiterea de fapte antisociale, prevenirea ilegalităţilor ce se pot comite în perimetrul stradal, dar şi prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulaţie.
          Au fost angrenaţi în acțiuni poliţişti şi efective din cadrul  Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău.
Poliţiştii au verificat şi legitimat 130 de persoane şi au oprit în trafic pentru control peste 100 de autovehicule. Totodată, echipajele de poliție au efectuat 93 de testări cu aparatele etilotest.
Pentru neregulile constatate au fost aplicate 52 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.
Valoarea totală a sancțiunilor a fost de peste11.500 de lei.
 
  •  
 
Reţinut pentru rănirea sau schingiuirea animalelor
 
La data de 12 ianuarie a.c., poliţiştii din Buzău au fost sesizaţi cu privire la faptul că 5 pui de câine au fost lăsaţi de o persoană pe o stradă din municipiul Buzău.
Persoana a informat poliţiştii că a luat puii la domiciliul său, pentru a apela la un medic veterinar şi a le administra îngrijirile de urgenţă, astfel încât să le salveze viaţa.
În baza sesizării, verificările au fost preluate de către poliţiştii de la Biroul pentru Protecţia Animalelor, care au stabilit că persoana ce ar fi abandonat puii este un buzoian de 47 de ani.  
Din investigaţii a reieşit că puii aveau vârsta de aproximativ 3-4 zile şi, alături de alţi 5 pui, aparţineau unei femele canine, ce trăieşte în curtea imobilului în care domiciliază bărbatul de 46 de ani.
Având în vedere că puii aveau vârste fragede, depindeau în totalitate de mamă şi condiţiile meteorologice erau caracterizate de temperaturi negative, poliţiştii au demarat cercetări, sub coordonarea parchetului, pentru săvârşirea infracţiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor.
Totodată, au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, faţă de bărbatul care i-ar fi abandonat.
Căţeii au fost reuniţi cu mama şi cu ceilalţi pui, fiind plasaţi cu toţii în adăpost, pentru a beneficia de îngrijire corespunzătoare.
 
  •  
 
Reținut pentru violență în familie 
                
În ziua de 13 ianuarie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Râmnicu Sărat au reținut pentru 24 de ore, un bărbat de 38 de ani, din Bacău pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie.
Fapta a fost sesizată de către persoana vătămată, o femeie de 51 de ani, din Puiești.
Din cercetările efectuate de către polițiștii de investigații criminale și de proximitate s-a stabilit faptul că, în noaptea de 12/13 ianuarie a.c., bănuitul, în urma unor discuții în contradictoriu cu concubina sa, s-a deplasat la locul de muncă al acesteia şi ar fi agresat-o fizic.
Pe numele bărbatului, poliţiştii au emis ordin de protecţie provizoriu.
Totodată, față de acesta a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, iar cercetările sunt continuate de polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.
 
  •  
Reținuți pentru tentativă la furt calificat
 
În ziua 14 ianuarie a.c, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Buzău au reținut principalii bănuiți în cazul unei fapte de tentativă la furt calificat, doi bărbați de 44, respectiv 49 de ani, din Teleorman.
Fapta a fost sesizată de către agentul de pază al unei societăți comerciale, ulterior aceștia fiind prinși în flagrant de către patrula mixtă formată din polițist si jandarm.
În urma investigațiilor efectuate de polițiști a reieşit că, în seara zilei de 14 ianuarie a.c, bănuiții ar fi forțat plasa de protecție a unui geam și ar fi pătruns în incinta unei hale dezafectate cu scopul de a sustrage mai multe bunuri.
Față de bănuiți fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunilor de tentativă la furt calificat, urmând ca astăzi, 15 ianuarie, să fie prezentați parchetului cu propunerea arestării preventive.    
 
  •  
Bănuit de furt calificat reținut de polițiști
 
În ziua de 12 ianuarie a.c., polițiștii de investigații criminale de la Poliţia municipiului Buzău au identificat şi depistat principalul bănuit în cazul mai multor infracțiuni de furt calificat,  stabilind că este vorba despre un bărbat de 39 de ani, din Buzău.
Faptele au fost sesizate în luna ianuarie a.c., de către reprezentanții aceleiași societăți comerciale.
Din cercetările efectuate a reieşit că bănuitul ar fi profitat de neatenţia angajaţilor şi ar fi sustras produse pentru întreţinerea şi curăţarea autovehiculelor.
Din investigaţii a reieşit că buzoianul este principalul bănuit şi în cazul altor două furturi similare.
În urma probatoriului administrat, față de bărbat a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.
Polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activități infacționale a bănuitului.
  •  

Bănuit de furt identificat de poliţişti

 
          În ziua de 14 ianuarie a.c., în urma activităţilor desfăşurate de poliţişti de la Secţia de poliţie rurală Mărăcineni în cazul unui furt din curtea locuinţei, a fost identificată principala bănuită – o femeie de 52 de ani, din Săgeata.
Fapta a fost sesizată poliției în data de 7 ianuarie a.c., de către proprietarul imobilului – un bărbat de 34 de ani, din Săgeata, care a precizat că i-au fost sustrase materiale de construcţii, depozitate în urma modernizării locuinţei.
În urma investigaţiilor, poliţiştii au stabilit faptul că femeia ar fi profitat că locuinţa este în curs de renovare şi spaţiile nu sunt asigurate corespunzător.
            În cauză, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracţiunii de furt calificat pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bănuitei.
  •  
 
Cercetat pentru distrugere
 
În urma activităţilor efectuate, poliţiştii de la Secţia de poliţie rurală Grebănu au identificat principalul bănuit în cazul unei infracțiuni de distrugere.
Fapta a fost sesizată poliției la data de 1 ianuarie a.c., în jurul orei 16.00, de către proprietarul unui imobil, în vârstă de 37 de ani, din Grebănu. 
Apelantul a sesizat că o persoană i-a provocat distrugeri la autoturismul parcat în faţa imobilului, la uşa de acces în locuinţă, dar şi la un aparat de cafea amplasat la intrare, prin utilizarea de articole pirotehnice.
Prejudiciul a fost estimat la 5600 de lei, acesta fiind recuperat şi restituit părţii vătămate.
Din cercetări a reieşit că principalul bănuit este un bărbat de 48 de ani, din Râmnicu Sărat.
Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, sub coordonarea parchetului.
 
  •  
Cercetată de polițiști pentru furt în scop de folosință și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice
 
În ziua de 14 ianuarie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au depistat principalul bănuit în cazul unui furt în scop de folosinţă, o femeie de 29 de ani, din Prahova.
Polițiștii au fost sesizați în aceeași zi cu privire la faptul că o persoană ar fi sustras un autovehicul din fața unui restaurant.
Din cercetările efectuate de către poliţişti s-a stabilit că, în ziua de 14 ianuarie a.c., membrul unei formații muzicale a lăsat un autovehicul pornit și neasigurat în fața unui restaurant. Bănuita ar fi profitat de neglijența acestuia, ar fi sustras autovehiculul, pe care l-ar fi condus până la o unitate hotelieră, pe traseul parcurs fiind implicată şi într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.
În urma investigațiilor, polițiștii au identificat-o și depistat-o pe tânără. Întrucat emana halenă alcoolica, a fost testată cu aparatul alcooltest, care a indicat valoarea de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. Prahoveanca a fost condusă la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt în scop de folosinţă şi conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a bănuitei.
  •  
 
Scoși din trafic pentru infracțiuni la regimul rutier
 
Pentru depistarea conducătorilor auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, poliţiştii au efectuat peste 350 de testări cu aparatele etilotest/drugtest, în 5 cazuri fiind indicat consumul de alcool sau a substanțelor psihoactive.
În două situaţii a fost vorba de concentraţii alcoolice mai mici de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, șoferii fiind sancționați contravențional, iar în 3 situații a fost vorba  despre concentrații alcoolice cuprinse între 0,41 mg/l şi 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Cea mai mare valoare a alcoolemiei a fost înregistrată în cazul unui şofer de 32 de ani, din Ialomița, ce a fost depistat de polițiștii rutieri, pe o stradă din municipiul Buzău.
Întrucât emana halenă alcoolică, poliţiştii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost transportat la o unitate medicală în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.
Un tânăr de 26 de ani, din Berca, a fost depistat de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Pogoanele, în timp ce conducea pe o stradă din Smeeni.
În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Persoana a fost condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
Polițiștii au întocmit alte 4 dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducere pe drumurile publice  a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce autovehicule i-a fost suspendată.
  •  
Accident de circulaţie
 
În data de 13 ianuarie a.c., în jurul orei 08.00, polițiștii buzoieni au fost sesizați de producerea unui accident de circulație pe DN2E85, în Mărăcineni, accident rutier.
Din primele cercetări la fața locului în timp ce conducea autoturismul dinspre Râmnicu Sărat către Buzău, un șofer în vârstă de 38 de ani, din județul Olt ar fi pierdut controlul asupra direcției și a intrat în coliziune cu un stâlp marginal.
Accidentul s-a soldat cu rănirea șoferului și a pasagerei acestuia, o femeie în vârstă de 68 de ani, din Bacău, aceștia fiind preluați de ambulanță și transportați la spital pentru îngrijiri medicale.
În cauză s-a întocmit dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.
 
 
RECOMANDĂRI ALE POLIŢIŞTILOR PRIVIND CIRCULAŢIA CU BICICLETA
 
           Pe zi ce trece, bicicleta câştigă tot mai mulţi adepţi, însă, indiferent de vârstă, aceasta trebuie utilizată corect pe drumurile publice, în spiritul conduitei preventive. Ca urmare a lipsei de precauţie, tot mai biciclişti cad victime ale accidentelor de circulaţie.
Nesemnalizarea şi neasigurarea înainte de efectuarea schimbării direcţiei de mers, în special spre stânga şi la plecarea de pe loc, sunt abateri care constituie principalele cauze ale evenimentelor rutiere datorate bicicliştilor.
Majoritatea accidentelor cu biciclişti se produc în mediul urban, în zona marilor intersecţii, ca urmare a neacordării de prioritate la trecerea altor autovehicule, a tranzitării pe culoarea roşie a semaforului, precum şi nerespectării semnificaţiei indicatoarelor.
Folosirea bicicletei pe timpul nopţii sau în condiţii meteorologice nefavorabile, mai ales dacă nu este echipată corespunzător cu mijloace de semnalizare, reduce posibilitatea conducătorilor auto de a-i sesiza pe biciclişti. Aceasta este de asemenea o cauză frecventă în producerea de accidente rutiere cu victime din rândul bicicliştilor.
Deosebit de periculoase sunt şi conducerea bicicletei sub influenţa băuturilor alcoolice, transportul altor persoane pe bicicletă, transportarea unor bagaje voluminoase, precum şi deplasarea în grupuri a bicicliştilor.
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii