Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:30 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Buzău Cercetaţi de polițiști pentru furt calificat

ro

08 Nov, 2023 15:10 558 Marime text
Nr. 355 din 8 noiembrie 2023
 
 
Cercetaţi de polițiști pentru furt calificat, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, tăinuire şi mărturie mincinoasă
 
La finalul săptămânii trecute, polițiștii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au finalizat cercetările și au propus întocmirea rechizitoriului și sesizarea instanței de judecată faţă de cinci persoane, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, tăinuire, mărturie mincinoasă şi conducerea unui autovehicul având exercitarea dreptului de a conduce suspendată.
Din cercetări a reieșit că cei cinci bănuiţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 55 de ani, din Bucureşti, Ilfov, Harghita şi Covasna, ar fi fost implicaţi în sustragerea unei maşini, crearea unei aparente proveniențe legale a acesteia prin contrafacerea și falsificarea în mod succesiv a mai multor documente de proveniență din care rezulta că autoturismul ar fi fost achiziționat din altă ţară, concomitent cu modificarea seriei de șasiu, respectiv autentificarea în mod fraudulos a autovehiculului în vederea înmatriculării şi punerii în circulaţie prin emiterea de acte oficiale ce conțineau date necorespunzătoare adevărului.
          Totodată, în urma materialului probator administrat, a reieşit că, în realizarea activităților infracționale, un bucureştean de 42 de ani ar fi condus diferite autoturisme pe drumurile publice având exercitarea dreptului de a conduce suspendată.
Sustragerea autoturismului a fost sesizată poliţiei la data de 20 august 2022, de către partea vătămată, un buzoian de 56 de ani.
Prejudiciul a fost estimat la 46.000 de euro.
În vederea documentării activității infracționale, au fost desfășurate activităţi complexe conform cadrului procedural, cu sprijinul mai multor inspectorate de poliţie judeţene şi al altor autorităţi, inclusiv din străinătate, fiind efectuate 12 percheziţii domiciliare.
Pe timpul urmăririi penale, faţă de bănuiţi au fost dispuse măsuri preventive, respectiv reținerea pentru o perioadă de 24 de ore, măsura arestului preventiv și măsura controlului judiciar.
La finalizarea cercetărilor, dosarul penal a fost înaintat către unitatea de parchet competentă cu referatul de terminare a urmăririi penale, cu propunerea de emitere a rechizitoriului şi trimiterea în judecată a celor 5 persoane.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii