Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:50 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Buzău Acțiuni informativ-preventive ale polițiștilor

ro

05 Jul, 2023 15:45 536 Marime text
 
Nr.219 din 5 iulie 2023
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din ziua de 4 iulie 2023
 
 
Acțiuni informativ-preventive ale polițiștilor
 
În ziua de 4 iulie a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității împreună cu reprezentanţi al Serviciului de Probaţiune Buzău au organizat şi desfăşurat Sesiunea nr. 1 din cadrul Modulului nr. 1 a programului, având scopul reintegrării persoanelor care au comis infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice şi faţă de care instanţa a dispus, fie măsura amânării aplicării pedepsei, fie suspendarea executării pedepsei.
Activitățile au avut loc sub forma unor sesiuni informative în cadrul cărora au fost prezentate şi dezbătute aspecte ce ţin de noțiuni privind legislația rutieră și penală în vigoare la momentul susținerii activității, modificările recente ale codului penal și rutier privind înăsprirea anumitor pedepse, dar și conștientizarea cu privire la consecințele recidivei.
De asemenea, în cadrul sesiunii a fost abordată tema discriminării, în toate formele sale, în vederea creșterii gradului de conștientizare privind efectele grave ale comportamentului discriminatoriu asupra ființei umane și necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecţie în scopul evitării victimizării, dar și a identificării tiparelor proprii de gândire stereotipică, în vederea eliminării prejudecăților și chiar a riscului dobândirii calității de infractor pe această linie.
La activități au participat un număr de 23 de persoane aflate în evidenţa Serviciului de Probaţiune, beneficiari direcţi ai Programului de prevenţie “În siguranţă la volan, stop accidentelor!”.
  •  
 
Reţinut de poliţişti pentru lovire sau alte violenţe
 
          Ieri, 4 iulie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Râmnicu Sărat au reținut principalul bănuit în cazul unei infracțiuni de lovire sau alte violențe.
Din cercetări a reieșit faptul că în noaptea de 30/1 iulie a.c., bănuitul, un bărbat în vârstă de 33 de ani, din Râmnicu Sărat, ar fi agresat un râmnicean de 31 de ani. Persoana vătămată a necesitat îngrijiri medicale, fiind transportată la o unitate spitalicească.
Față de bărbatul de 33 de ani, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, urmând ca astăzi să fie prezentat unității de parchet pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.
În cauză polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe pentru stabilirea întregii activități infracționale a bănuitului.
 
  •  
 
Neregulile constatate de poliţişti
 
În ziua de  4 iulie a.c, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au aplicat 177 de sancţiuni contravenţionale și au reţinut 25 de permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic.
Poliţiştii au acționat şi pentru prevenirea şi combaterea vitezei excesive, aparatele radar amplasate înregistrând 102 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise. Împotriva a 21 de conducători auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile, respectiv 120 de zile.
Cu cea mai mare viteză115 km/h – a fost înregistrat de aparatul radar autoturismul unui bărbat de 70 de ani, din București, ce rula pe DN2E85, în localitatea Cioranca.
Sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şi şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (36), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (6), dar şi 27 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.
Fără permis de conducere au rămas patru șoferi care au efectuat depășiri neregulamentare, dar și pentru neacordarea priorității de trecere,
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 63.000 de lei.
Activitățile vor continua și în perioada următoare pentru conştientizarea participanților la trafic cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulație, în vederea creșterii gradului de siguranţă rutieră pe drumurile din judeţ.
De asemnea, polițiștii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Ziduri au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de ,,conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanţe’’, unui bărbat de 41 de ani, din Cochirleanca, care a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul  pe DJ220, în localitatea de domiciliu. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Șoferul a fost transportat la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
 
 
În perioada caniculară, polițiștii recomandă tuturor conducătorilor auto să:
 
 
  • să evite pe cât posibil călătoriile în perioadele caniculare, în special persoanele în vârstă, sau cele care au probleme cardiace sau de altă natură medicală;
  • să folosească sistemele de climatizare;
  • să nu conducă dacă sunt obosiți;
  • să se asigure că presiunea din pneuri este cea recomandată pentru sezonul cald;
  • să conștientizeze faptul că reflexiile date de razele solare foarte puternice pot crea dificultăți în perceperea obstacolelor și anticiparea conduitei celorlalți participanți la trafic și să manifeste atenție sporită.
 
Circulați cu atenție, dați dovadă de calm și de respect în trafic și nu neglijați pauzele în conducere
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii