Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:31 16 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Buzău Acțiuni informativ-preventive ale polițiștilor de la Prevenire şi din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară

ro

21 Apr, 2023 14:14 731 Marime text
Nr.129 din 21 aprilie 2023
 
BULETIN INFORMATIV
privind evenimente şi activităţi din ziua de 20 aprilie 2023
 
 
Acțiuni informativ-preventive ale polițiștilor de la Prevenire şi din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară
 
În ziua de 20 aprilie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au  organizat şi desfășurat activități informativ-preventive, conform competenţelor.
Una dintre activități a fost organizată de poliţiştii de prevenire la Liceul de Arte „Margareta Sterian” Buzău, parteneri de dialog fiind liceenii din clasele a IX-a și X-a.
Polițiștii de la prevenire, împreună cu reprezentanți din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Buzău, au abordat subiecte pe linia prevenirii traficului și consumului de droguri. Dialogul a avut în vedere şi diseminarea unor mesaje preventive referitoare la infracțiunile informatice, precum înșelăciuni on-line, fraude privind instrumentele electronice de plată, pornografie infantilă sau atacuri cibernetice.
În cadrul acestei activităţi au fost consiliați peste 120 de adolescenți și cadre didactice.
Ofiţerii de la Biroul Siguranță Școlară au trecut pragul Colegiului Economic Buzău.
Polițiștii au discutat despre prevenirea infracțiunilor comise cu violență, aducându-le la cunoștință tinerilor legislația referitoare la răspunderea penală a minorilor.
De asemenea, polițiștii au prezentat liceenilor din clasele a IX-a și X-a  efectele negative pe care bullyingul le are asupra victimei, dar și întregii societăți, explicându-le că ignoranța te face vinovat.
  •  
 
Reţinut de poliţiştii din Pătârlagele pentru lovire sau alte violenţe şi ameninţare
 
În ziua de 20 aprilie a.c., în jurul orei 10.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Pătârlagele au fost sesizați direct de către un localnic în vârstă de 20 de ani cu privire la faptul că, în seara precedentă, a fost agresat de către un cunoscut.
Din cercetările efectuate a rezultat că, incidentul s-a produs pe o stradă din oraşul Pătârlagele, în seara de 19 aprilie, în jurul orei 22.00, agresorul fiind un bărbat de 39 de ani, de asemenea din Pătârlagele. Acesta ar fi continuat să adreseze ameninţări cu acte de violenţă tânărului şi în ziua următoare incidentului, fapt ce a determinat partea vătămată să apeleze la sprijinul poliţiei.
În baza materialului probator administrat, poliţiştii au luat faţă de bărbatul de 39 de ani măsura reţinerii pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe şi ameninţare.
În cursul acestei zile, bărbatul urmează a fi prezentat parchetului pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.
 
 
Reţinut pentu infracțiuni la regimul rutier/ S-a urcat la volan, cu toate că nu deţine permis de conducere, iar etilotestul a indicat în cazul său 1,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
În ziua de 20 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Merei au reținut un bărbat, în vârstă de 40 de ani, din Buzău, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere’’ și “conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe”
În aceeași zi, în jurul orei 11.45, acesta a condus un autovehicul pe DJ 205, din Merei, moment în care a fost oprit în trafic pentru un control de către polițiști. În urma verificărilor în bazele de date ale Poliției Române, s-a stabilit că, bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie.
Totodată, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 1,73 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost transportat la o  unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.
În baza materialului probator administrat, bărbatul de 40 de ani a fost reţinut pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat parchetului pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.
  •  
 
Supărat că norocul nu este de partea sa, a spart ecranul unui aparat electronic.
Ieri dimineaţă, în jurul orei 08.40, un bărbat de 46 de ani din Padina, administratorul unei societăţi comerciale a sesizat Secţia de poliţie rurală Pogoanele cu privire la faptul că, un client a lovit touch-screen-ul unui aparat de jocuri, spărgându-l.
Fapta ar fi fost săvârşită cu o seară înainte, în data de 19 aprilie, în jurul orei 21.00.
Din verificările efectuate de către poliţişti a rezultat că, tânărul implicat în incident este un localnic de 33 de ani, care şi-ar fi motivat acţiunea ca fiind o reacţie la faptul că ar fi pierdut mai multe sume de bani la jocurile electronice.
Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere.
 
 
 
Nereguli la regimul rutier sancţionate de poliţişti
 
Ieri, 20 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău au continuat activitățile pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și creșterea gradului de siguranță rutieră. Astfel, poliţiştii au aplicat 90 de sancţiuni contravenţionale și au reţinut 12 permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic.
Activităţile s-au desfăşurat pe principalele artere rutiere din județul Buzău și au vizat depistarea şi scoaterea din trafic a conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză, care efectuează depășiri neregulamentare, conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe cu efect psihoactiv, dar și pietonii care pun în pericol circulaţia pe drumurile publice prin nerespectarea regulilor de circulație.
Astfel, polițiștii rutieri buzoieni au oprit în trafic şoferii care nu au acordat prioritate de trecere celor care aveau acest drept, dar și cei care nu au respectat semnificația culorii roși a semaforului. Din acest motiv, 4 șoferi au rămas pietoni pentru o vreme.
De asemenea, aparatele radar au înregistrat 59 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 8 conducători auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele  90, respectiv 120 de zile.
Cea mai mari viteză142 km/h– au fost înregistrată în cazul autoturismul unui bărbat de 37 de ani, din Buzău, ce rulau pe DN22, în  afara localității Râmnicelu.
Alte 8 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă , dar şi 9 sancţiuni pentru alte abateri în trafic.
16 căruțași, pietoni și bicicliști au fost sancţionaţi contravenţional pentru abaterile comise în trafic. Cu toţii au fost consiliaţi cu privire la riscul la care se expun atât pe ei, cât şi pe ceilalţi participanţi la trafic, prin nerespectarea legislaţiei rutiere.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 33.000 de lei.
 
 
Polițiștii rutieri atenționează că una dintre soluțiile pentru a reduce numărul de accidente este respectarea limitelor legale de viteza;
 
– minutele câștigate mergând agresiv se pot pierde la fel de repede dacă în față e traficul blocat sau opriți la benzinărie;
 
– diferența dintre accident și o călătorie sigură o fac fracțiunile de secundă: atenția șoferului, cât de odihnit este, cât de distras de diversele lucruri din mașină, inclusiv pasagerii;
 
–folosiți corect luminile de întâlnire și luminile de drum;
 
-respectati cu strictețe regulile de prioritate, indiferent ca va raportați la alte mașini din trafic sau la pietoni.
 
– cu cât sunteți mai obosiți, luați anumite medicament sau dacă ați făcut greșeala sa consumați alcool, cu atât timpul de reacție scade și șansele de accident cresc.
 
Conduceți defensiv, cu prudență, cu atenție, astfel încât să nu vă supuneți inutil unor riscuri rutiere.
 
Vă dorim drum bun și fără accidente de circulație!
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii