Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Brăila Acțiuni pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale

ro

20 Mar, 2023 15:30 1153 Marime text
Nr. 184.122 din 20.03.2023
 
ACȚIUNI DE AMPLOARE DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTI PENTRU MENŢINEREA UNUI CLIMAT DE ORDINE ŞI SIGURANŢĂ PUBLICĂ
 
Poliţiştii brăileni acţionează, permanent, în municipiu şi judeţ, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, în special a celor comise cu violenţă, pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică, precum și pentru reducerea riscului rutier.
 
În perioada 17-19 martie a.c., poliţiştii brăileni sprijiniți de jandarmi, au acţionat în municipiu şi pe raza județului pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite.
 
De asemenea, polițiștii rutieri au acționat, atât pentru conștientizarea de către cetățeni a riscurilor la care se expun prin nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice, cât și pentru reducerea numărului accidentelor rutiere.
 
Astfel, au fost organizate și desfășurate 49 de acțiuni și s-a intervenit la 112 evenimente, 91 dintre acestea fiind sesizate prin apel SNUAU 112.
Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 470 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 145.945 de lei.
Polițiștii rutieri au acționat pe principalele artere rutiere din județul Brăila, în vederea combaterii cauzelor generatoare de accidente de circulaţie.
 
Astfel, ca măsură complementară, polițiștii rutieri au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 35 permise de conducere și au retras 15 certificate de înmatriculare.
Exemplu:
În noaptea de 17 spre 18 martie a.c., în intervalul orar 22:00-06:00, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Brăila, au desfășurat pe raza de competență, o razie pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor contra patrimoniului, deținătorilor de valori și de verificare a furnizorilor de servicii de securitate privată.
Astfel, au fost verificate 10 unități economice controlate sau asigurate cu pază proprie/privată, fiind verificați 13 agenți de securitate.
Au fosr efectuate 13 testări cu aparatul etilotest și au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.200 de lei.
***
În noaptea de 18 spre 19 martie a.c., în intervalul orar 19:00-02:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brăila, au desfășurat pe raza de competență, o razie pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică, cu scopul de a preveni și combate faptele săvârșite cu violență în mediul stradal și creșterea gradului de disciplină rutieră.
În urma activităților, au fost legitimate 120 persoane, controlate în trafic 74 de autovehicule, verificate 29 societăți comerciale și au fost efectuate peste 60 de testări alcoolscopice.
 
Au fost aplicate 29 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 5.840 de lei, fiind reținut un permis de conducere și 4 certificate de înmatriculare.
 
În continuare polițiștii brăileni vor acționa pe raza întregului județ, pentru prevenirea și combaterea întregului fenomen infracțional.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii