Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:01 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Brăila Acțiuni pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale

ro

08 Feb, 2023 13:33 593 Marime text
Nr. 184.061 din 08.02.2023
 
ACȚIUNI DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTI PENTRU MENŢINEREA UNUI CLIMAT DE ORDINE ŞI SIGURANŢĂ PUBLICĂ
 
 
Poliţiştii brăileni acţionează, permanent, în municipiu şi judeţ, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, în special a celor comise cu violenţă, pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică, precum și pentru reducerea riscului rutier.
 
Ieri, 7 februarie a.c., poliţiştii brăileni sprijiniți de jandarmi, au acţionat în municipiu şi pe raza județului pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite.
 
De asemenea, polițiștii rutieri au acționat, atât pentru conștientizarea de către cetățeni a riscurilor la care se expun prin nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice, cât și pentru reducerea numărului accidentelor rutiere.
 
Astfel, au fost organizate și desfășurate 12 acțiuni și s-a intervenit la 34 de evenimente, 27 dintre acestea fiind sesizate prin apel SNUAU 112.
Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 199 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 89.065 de lei.
Polițiștii rutieri au acționat pe principalele artere rutiere din județul Brăila, în vederea combaterii cauzelor generatoare de accidente de circulaţie.
 
Astfel, ca măsură complementară, polițiștii rutieri au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 18 permise de conducere și au retras 5 certificate de înmatriculare.
Exemplu:
În ziua de 07.02.2023, în intervalul orar 10:00-18:00, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Brăila şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti, au acționat pe principalele artere precum și pe cele cu risc rutier, din municipiu și județ, pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză, prin folosirea tuturor echipamentelor radar în sistem cascadă.
 
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 151 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 70.905 de lei, dintre care 101 au fost aplicate pentru depășirea limitelor admise de viteză, 20 pentru nerespectarea obligației de a purta centura de siguranță, 4 pentru nerespectarea regulilor privind depășirea, 4 pentru defecțiuni tehnice și 22 pentru alte abateri. Totodată au fost reținute 16 permise de conducereși au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.
 
Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări, mai ales în condiții meteo ce limitează vizibilitatea sau aderența la carosabil.
 
În continuare polițiștii brăileni vor acționa pe raza întregului județ, pentru prevenirea și combaterea întregului fenomen infracțional.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii