Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:56 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Brăila Acțiuni pentru combaterea braconajului piscicol

ro

05 May, 2023 15:22 695 Marime text
Nr. 184.206 din 05.05.2023
 
ACTIVITĂȚILE DE AMPLOARE CONTINUĂ PENTRU COMBATEREA BRACONAJULUI PISCICOL
 
 
Ieri, 4 mai a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brăila, Serviciului de Acțiuni Speciale, Serviciului Criminalistic precum și ai Poliției Orașului Ianca, Făurei și Însurăței au efectuat 16 percheziții la domiciliile mai multor persoane, pe raza municipiului Brăila, bănuite pentru fapte de braconaj piscicol.
 
Astfel, la domiciliile a trei bărbați, cu vârstele cuprinse între 36 și 48 de ani, toți din Brăila, au fost descoperite și ridicate 106,4 kg de pește și 7,2 kg de icre de crap.
Pe numele acestora au fost întocmite dosare penale sub aspectul savârșirii infracțiunilor de deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui și altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit ori produselor din pește, prevăzute de art 64 lit h din OUG 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.
 
De asemenea, la domiciliile altor doi bărbați în vârstă de 46 și 68 de ani, ambii din Brăila, au fost descoperite și ridicate 4 motoare de barcă fără documente legale de proveniență, provenind din infracțiuni de furt și o plasă de tip monofilament deținută ilegal.
Pe numele acestora au fost întocmite dosare penale sub aspectul savârșirii infracțiunilor de furt și deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament prevăzută de art 64 lit k din OUG 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.
 
La domiciliul unui bărbat, în vârstă de 54 de ani, din Brăila, a fost găsită și ridicată o plasă de pescuit de tip monofilament deținută ilegal precum și un dispozitiv electric ce distruge produsele acvatice vii prin curentare.
 
Pe numele său au fost întocmite dosare penale sub aspectul savârșirii infracțiunilor de deținerea aparatelor și dispozitivelor care distrug resursele acvatice vii prin curentare și deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament prevăzute de OUG 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.
 
Totodată, polițiștii au efectuat filtre rutiere pe DN 22B, pe Fluviul Dunărea și zona împădurită situată de-a lungul malului Dunării, pentru combaterea faptelor de braconaj piscicol, ocazie cu care au depistat în flagrant doi bărbați, în vârstă de 45 și 58 de ani, din Brăila, ce se aflau în două bărci, având asupra lor cantitatea de 10 kg de pește.
Întreaga cantitate de pește a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor în cadrul unor dosare penale întocmite sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute de art 64 lit. h din OUG 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, iar cele două bărci și motoarele acestora, pentru care nu aveau documente legale de proveniență, au fost indisponibilizate conform procedurilor legale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii