Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:14 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud Vacanță în siguranță la Sângeorz-Băi

ro

09 Jul, 2021 16:07 844 Marime text
Nr. 279 din 9 iulie 2021 
ACȚIUNI PREVENTIVE ÎN TABERE ȘCOLARE
 
Acțiuni comune ale structurilor M.A.I. din județul Bistrița-Năsăud, pentru siguranța copiilor aflați în tabere școlare
 

Polițiștii, pompierii, jandarmii și reprezentanții Agenției Naționale Antidrog din Bistrița-Năsăud au desfășurat astăzi, 9 iulie, o activitate de informare și prevenire, cu mesaje adaptate contextului: tabără în vacanța mare.
 
Așadar, aproape 100 de copii și tineri voluntari aflați în tabăra organizată de Centrul Misionar de Tineret ”Ioan Bunea” din Sângeorz-Băi au interacționat cu reprezentanții M.A.I., într-o manieră relaxată, de vacanță, dar care a avut ca finalitate însușirea unor lecții care să-i țină distanță de evenimente nedorite.
 
Totodată, prezentarea echipamentelor folosite de polițiștii rutieri, precum aparatul alcooltest, pistolul radar, dar și echipamentele criminalistice folosite în cercetările locului faptei au subliniat mesajul forțelor de ordine, acela că ne dorim să nu fie implicați în accidente rutiere, misiuni de căutare, ori salvare.
 
În același context, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență au prezentat tehnici de prim-ajutor, descarcerare, iar jandarmii montani le-au prezentat copiilor tehnica și aparatura folosită în misiunile de căutare.
 
Prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității au fost diseminate materiale pe diverse teme preventive pentru o vacanță în siguranță.
 
Astfel de acțiuni se vor desfășura în perioada vacanței, atât în tabăra de la Sângeorz-Băi, precum și în celelalte tabere organizate în județ, ori evenimente în care sunt angrenați copii.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii