Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:11 28 11 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud Știre de presă -Acțiuni în sistem integrat, pentru prevenirea și limitarea infectărilor cu Sars-Cov-2

ro

27 Oct, 2021 10:09 475 Marime text

Nr. 397 din 27 octombrie 2021

 
ȘTIRE DE PRESĂ
         
Acțiuni în sistem integrat, pentru prevenirea și limitarea infectărilor cu Sars-Cov-2
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii secțiilor de poliție rurale, dar și cei ai structurilor județene au organizat și desfășurat acțiuni pentru verificarea respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, de către agenți economici, organizatori de evenimente și cetățeni.Acțiunile au fost desfășurate și în scopul asigurării respectării normelor legale incidente domeniului și menținerii unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică.

Astfel, au fost efectuate controale pentru verificarea modul de respectare a măsurilor dispuse prin decizii ale Direcției de Sănătate Publică, de către persoanele aflate în izolare/carantină. În acest sens, în cadrul acțiunilor punctuale au fost verificate 528 de persoane față de care a fost dispusă măsura izolării și 373 de persoane plasate în carantină la domiciliu.
De asemenea, au mai fost legitimate 182 de persoane, au fost oprite pentru verificări 102 autovehicule și au fost efectuate controale la 56 de societăți comerciale.

Pentru neregulile constatate în cadrul acțiunilor punctuale desfășurate ieri, au fost aplicate 43 de sancțiuni, în valoare totală de peste 15.500 de lei. Din totalul acestora, 14 sancțiuni în valoare de 5000 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea Legii 55/2020, celelalte fiind pentru abateri la regimul rutier sau privind încălcarea unor norme de conviețuire socială.
La activitățile desfășurate au participat, alături de polițiști și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud, polițiști locali, precum și specialiști din cadrul I.T.M. și D.S.P. Bistrița-Năsăud, fiind folosite dispozitive pentru verificarea certificatelor electronice.
 
În contextul actual, polițiștii recomandă tuturor cetățenilor să conștientizeze importanța, atât pentru propria persoană, cât și pentru întreaga comunitate, a respectării măsurilor pentru limitarea riscului de răspândire a infectării cu coronavirus.
 
Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să nu se expună la riscuri.
 
Totodată, solicităm tuturor cetățenilor să se informeze din surse sigure cu privire la  regulile ce intră în vigoare și să dea dovadă de o conduită responsabilă.

 
Având în vedere noile măsuri, aplicabile începând cu 25 octombrie, activitățile polițiștilor vizează verificarea respectării prevederilor referitoare la portul măștii de protecție, respectarea interdicției de circulație, a programului de funcționare al operatorilor economici, restaurantelor, cafenelelor, precum și respectarea obligației persoanelor de a face dovada, în condițiile date, a dovezii de vaccinare sau trecere prin boală.
 
Poliţiştii vor continua activitățile pentru informarea cetățenilor și operatorilor economici și în perioada următoare, dar vor acționa și pentru prevenirea nerespectării legislației în vigoare.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii