Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:15 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud Prejudiciul unui furt, recuperat de polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința

ro

24 Nov, 2023 14:04 534 Marime text

                                                                                                Nr. 283 din 24 noiembrie 2023

 
BULETIN DE PRESĂ
 
           Acțiuni ale polițiștilor de la Siguranță Școlară, Poliția municipiului Bistrița și Poliția orașului Năsăud, pentru siguranța elevilor
 
La data 23 noiembrie a.c., în intervalul orar 10.00-13.00, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară împreună cu polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică al Poliției Municipiului Bistrița au organizat și desfășurat o acțiune în scopul asigurării unui climat de siguranță publică în rândul elevilor, prevenirii absenteismului școlar, a consumului de tutun precum și prevenirea traficului și consumului ilicit de droguri.
 
Astfel, polițiștii au efectuat verificări în zonele adiacente unităților de învățământ din municipiu, în incinta a două localuri publice din Bistrița, au desfășurat 2 activități preventive la clasă cu elevii, precum și instructaje cu patru agenți de pază ai școlilor.
 
În intervalul menționat, polițiștii de la Siguranță Școlară și Ordine Publică au legitimat 25 de persoane și au depistat 7 elevi care absentau de la cursuri, fiind întocmite informări către conducerea școlilor unde învață. În cadrul acțiunii nu au fost constatate alte încălcări de natură contravențională sau penală.
 
De asemenea, ieri, 23 noiembrie, în intervalul 16.00 – 19.00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Năsăud, împreună cu jandarmi din cadrul Detașamentului 3 de Jandarmi Năsăud au acționat pentru siguranța elevilor, în contextul desfășurării Balului Bobocilor la Liceul Silvic Transilvania din Năsăud, nefiind înregistrate evenimente negative.
 
 
          Prejudiciul unui furt, recuperat de polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința
 
La data de 23 noiembrie a.c., în urma cercetărilor efectuate în cadrul unui dosar penal de furt, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au identificat un bărbat de 37 de ani din Bistrița, bănuit de comiterea faptei.
 
Din cercetările efectuate până în prezent a reieșit faptul că, în perioada august-septembrie 2023, acesta ar fi sustras dintr-un imobil din Chiraleș, în care locuiește o femeie de 77 de ani, suma de 300 de lei, iar dintr-o anexă a locuinței, diverse bunuri. Pe parcursul cercetărilor efectuate, polițiștii au recuperat prejudiciul.
 
Cercetările în acest caz sunt continuate de către polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința, pentru documentarea faptei sub toate aspectele.
 
 
Infracțiuni rutiere, constatate în flagrant delict, de polițiștii cu atribuții pe linie rutieră din Bistrița și Beclean
 
În după-masa de 23 noiembrie a.c., în jurul orei 16.20, polițiștii Biroului Rutier Bistrița au depistat în trafic un conducător auto cu nereguli.
 
Autoturismul condus de acesta circula pe bulevardul Republicii din Bistrița, fiind oprit pentru control, iar în urma verificărilor efectuate, a reieșit că acesta are dreptul de a conduce suspendat până în luna decembrie 2023.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
***
În seara de 23 noiembrie a.c., polițiștii rutieri din Beclean au oprit pentru verificări un autoturism condus de un bărbat de 30 de ani din Beclean.
Autoturismul condus de acesta a fost depistat pe o stradă din oraș, iar în urma testării etilotest, rezultatul indicat a fost 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior condus la spital pentru a-i fi prelevate probe biologice, în vederea detrminării alcoolemiei.
În cauză a fost înregistrat dosar penal privind infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar polițiștii din Beclean continuă cercetările.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii