Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:01 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud Oprit în trafic pentru control, a prezentat polițiștilor un permis de conducere fals

ro

19 Apr, 2023 12:33 513 Marime text

                                                                                                                    Nr. 87 din 19 aprilie 2023

 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
          Oprit în trafic pentru control, a prezentat polițiștilor un permis de conducere fals
 
La data de 18 aprilie a.c., în urma verificărilor efectuate, polițiștii Serviciului Rutier s-au sesizat din oficiu și efectuează cercetări cu privire la comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, uz de fals și complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.
 
Vizat de comiterea faptelor este un bărbat de 42 de ani, din Viile Tecii care a fost oprit pentru control la data de 14 aprilie a.c., pe Drumul Național 15A, în Galații Bistriței. La control, acesta a prezentat polițiștilor un permis de conducere eliberat de autoritățile din  Republica Moldova.
 
Întrucât existau suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere prezentat, polițiștii au efectuat verificări, în urma cărora a reieșit faptul că bărbatul în cauză nu figurează în baza de date a Republicii Moldova ca deținător de permis.
 
Cercetările în acest caz sunt continuate de către polițiștii Serviciului Rutier, în vederea lămuririi cauzei sub toate aspectele.
 
 
       Fără permis, depistat conducând un motociclu neînregistrat și cu număr fals
 
În dimineața de ieri, 18 aprilie, pe strada Calea Moldovei din Bistrița, polițiștii Biroului Rutier Bistrița au oprit pentru control un motociclu care avea aplicate plăcuțe cu numere străine de înmatriculare.
 
În urma  verificărilor efectuate, polițiștii au identificat pe conducătorul acestuia, un tânăr de 22 de ani, din Josenii Bârgăului care nu figurează drept posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. S-a efectuat testarea conducătorului de motociclu cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
 
În urma verificării motociclului, polițiștii au constatat că numărul de înmatriculare aplicat nu este atribuit niciunui moped, iar vehiculul nu figurează ca fiind înregistrat, fiind radiat din circulație la data de 7 iulie 2022, de autoritățile italiene.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă de Biroul Rutier, în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, punerea în circulație sau conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare.
 
       Dosar penal pentru conducere cu alcoolemie
 
Ieri, în jurul orei 13.30, polițiștii Biroului Rutier Bistrița au intervenit pentru efectuarea de verificări, ca urmare a sesizării unui accident rutier, soldat cu pagube materiale.
 
Accidentul s-a produs pe Drumul Național 17, în Viișoara, fiind implicate un autoturism condus de un bărbat de 60 de ani, din Bistrița și un altul, condus de un bărbat de 70 de ani, din Dej.
 
În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost negativ în cazul bărbatului din Dej și 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul conducătorului auto din Bistrița. Acesta din urmă a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea determinării alcoolemiei.
 
Cercetările în acest caz sunt continuate de polițiștii Biroului Rutier, în cadrul unui dosar penal întocmit pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.
 
       Bistrița: bărbat de 51 de ani, vizat într-un dosar penal deschis pentru conducere cu alcoolemie
 
În seara de 18 aprilie a.c., polițiștii Biroului Rutier Bistrița au deschis un dosar penal pentru conducere cu alcoolemie, în care vizat de comiterea faptei este un bărbat, de 51 de ani, din Bistrița.
 
În cazul lui, rezultatul în urma testării cu aparatul etilotest a fost 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate mostre biologice de sânge, în vederea determinării cu exactitate a alcoolemiei.
 
Bărbatul a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Național 17, în Unirea, fiind legitimat de un echipaj de jandarmi, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu.
 
Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal întocmit de Biroul Rutier.
 
Cormaia: ordin de protecție provizoriu și dosar penal pentru violența în familie  și lovire sau alte violențe
 
 
În după-masa de 18 aprilie a.c., o femeie de 40 ani, din Sângeorz-Băi, a sesizat prin SNUAU 112 că ea și sora ei au fost agresate fizic de către fostul soț al surorii sale.
 
Din verificările efectuate, a reieșit că, la data de 17 aprilie, în timp ce se aflau în locuința comună din localitatea Cormaia, între femeia de 36 de ani și fostul soț au avut loc unele neînțelegeri. Femeia ar fi plecat de acasă, iar la data de 18 aprilie, aceasta s-ar fi întors, împreună cu sora sa pentru a-și lua unele lucruri.
 
În momentul când au intrat în locuința din Cormaia, bărbatul ar fi agresat-o pe femeia de 40 de ani și ar fi îmbrâncit-o pe fosta soție. Polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi au emis ordin de protecție provizoriu împotriva bărbatului și au întocmit un dosar penal în care continuă cercetările pentru comiterea infracțiunilor de     violența în familie  și lovire sau alte violențe.
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii