Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:23 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud Buletin de presă - Infracțiuni la regimul rutier depistate în flagrant de către polițiștii bistrițeni

ro

17 Jun, 2021 11:52 499 Marime text
                                                                                                        Nr. 251 din 17 iunie 2021 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Update: https://bn.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/stiri/update-cetatatean-care-ameninta-ca-se-sinucide-oprit-de-catre-politisti
 
La data de 16 iunie a.c., bărbatul de 73 de ani, din Bistrița-Bârgăului, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă la distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice, a fost prezentat de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița la instanța de judecată competentă, cu propunere de arestare preventivă.
 
Faţă de bărbat, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Bistrița, a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.
 
Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale.
 
 
Infracțiuni la regimul rutier depistate în flagrant de către polițiștii bistrițeni
 
 
La data de 16 iunie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița, au oprit pe Drumul Județean 173 direcţia de mers Budacu de Sus spre Şieu, un autoturism condus de un tânăr de 19 ani, din Budacu de Sus.
 
În urma controlului efectuat, s-a constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost negativ.
 
S-a constatat totodată faptul că o tânără de 27 de ani din Budacu de Sus, i-ar fi încredinţat șoferului, autoturismul, deşi ar fi cunoscut faptul că acesta nu deține permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule.
 
Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița, fiind întocmit un dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și încredinţarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane fără permis, urmând documentarea faptei și stabilirii participației penale.
 
***
 
 
La data de 16 iunie a.c., pe Drumul Național 15A, la intersecția cu Drumul Județean 162, un tânăr de 27 de ani, din Teaca, a fost implicat într-un accident de circulație, intrând în coliziune cu un indicator rutier și cu un stâlp de pe marginea părții carosabile.
 
Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest,  rezultând  o alcoolemie de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind transportat ulterior la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge.
 
Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița, în cadrul unui dosar penal privind infracțiunea de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe, urmând documentarea faptei.
 
 
***
 
La data de 16 iunie a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș, au oprit pentru control pe Drumul Județean 171, în localitatea Spermezeu, un autoturism.
 
La volanul acestuia a fost identificat un tânăr de 26 de ani din Târlișua. În urma verificărilor efectuate de către polițiști, s-a constatat că șoferul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost negativ.
 
În cauză, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș, au întocmit un dosar penal privind săvârşirea  infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.             
 
 
***
 
 
La data de 17 iunie a.c., după miezul nopții, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Bistrița, Biroul Rutier, au oprit în trafic un autoturism condus de un bărbat de 31 de ani din Bistrița.
 
În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,03 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind sancționat contravențional.
 
Conducătorul auto a refuzat să fie testat cu aparatul DRUG TEST 5000 motiv pentru care a fost condus la spital pentru a-i fi recoltate mostre biologice, refuzând totodată și procedura de recoltare.
 
Polițiștii Biroului Rutier, au întocmit un dosar penal privind infracțiunea de refuzul sau sustragerea de la prelevare de mostre biologice, urmând documentarea faptei.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii