Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:20 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud Buletin de presă

ro

21 Sep, 2023 15:38 451 Marime text
Update rețineri
 
Ieri, 20 septembrie, persoanele reținute pentru 24 de ore și cercetate în cadrul a 3 dosare penale instrumentate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Biroului Rutier și Poliției orașului Sângeorz-Băi au fost prezentate magistraților, în vederea dispunerii unor noi măsuri preventive.
Astfel, față de tânărul de 25 de ani, cercetat pentru comiterea mai multor înșelăciuni, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud a dispus plasarea sub control judiciar a acestuia, pentru 60 de zile.
În cazul tânărului de 22 de ani, din Ungheni, județul Mureș, cercetat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
De asemenea, față de bărbatul de 49 de ani, cercetat pentru distrugere prin incendiere, Judecătoria Năsăud a dispus măsura arestării preventive pentru o perioada de 30 de zile.
În toate cele trei cazuri, polițiștii continuă cercetările pentru documentarea faptelor și tragerea la răspundere a persoanelor vinovate.
Știrile inițiale aici: https://bn.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/stiri/buletin-de-presa-20-septembrrie-2023

Acțiuni pentru protejarea fondului forestier, desfășurate de polițiști,jandarmi, specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Cluj și lucrători silvici
 
În perioada 19-20 septembrie a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică, în colaborare cu jandarmi, specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Cluj și lucrători silvici din cadrul ocoalelor silvice de regim au acționat pe raza județului Bistrița-Năsăud, pentru .
Astfel, au fost legitimate 22 de persoane, au fost verificate 18 transporturi de material lemnos și controlate 9 autovehicule. De asemenea, au fost efectuate verificări și la un  depozit de material lemnos.
Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 9.160 de lei, dintre care 4 conform Legii 171/2010, pentru abateri privind transportul de material lemnos fără documente legale, precum și nereguli privind modul de expediere a materialului lemnos din depozit, în valoare de 8.000 lei. Totodată, ca măsură complementară, a fost dispusă ridicarea în vederea confiscării a cantității de 19,616 metri cubi de material lemnos fără documente legale, în valoare de 4.095,37 lei.
De asemenea, pentru abateri la regimul rutier constatate, polițiștii au aplicat 5 sancțiuni conform O.U.G. 195/2002,  în valoare de 1.160 lei.

Doi bărbați cercetați pentru furt de arbori au fost depistați, în flagrant delict, de polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița

În seara de 20 septembrie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au depistat, în flagrant delict, doi bărbați din Budacu de Sus, bănuiți pentru comiterea infracțiunii de furt de arbori.
În fapt, pe un drum forestier de pe Valea Budacului, polițiștii au depistat o autoutilitară care tracta un atelaj hipo, încărcată cu material lemnos, pe care l-ar fi sustras un tânăr de 23 de ani, dintr-o pădure de pe valea Budacului.
Un alt bărbat, de 37 de ani, din aceeași localitate, a fost depistat de polițiști pe un drum forestier din zona Aluneasa, de pe raza comunei Dumitrița, în timp ce sustrăgea  material lemnos (3,83 m.c) ce provine din pădurea numită ”La Ciupercă” din zona Valea Budacului.
Prejudiciul total cauzat, în valoare de 1755 de lei, reprezentând cantitatea totală de 6,9 metri cubi de material lemnos a fost recuperat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii