Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:25 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița Năsăud Buletin de presă - 28.06.2021

ro

28 Jun, 2021 14:17 722 Marime text
                                                                                                                     Nr. 263 din 28 iunie 2021 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Șofer plasat sub control judiciar în urma cercetărilor desfășurate de polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș
 
La data de 25 iunie a.c., magistrații din cadrul Judecătoriei Beclean a fost dispusă luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 30 zile față de un bărbat de 43 de ani din Ciceu-Giurgești. Acesta fusese reținut pentru o perioadă de 24 de ore, fiind cercetat pentru conducere sub influența alcoolului și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
În fapt, acesta a fost oprit în trafic de către polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 1.41 mg/l alcool. Totodată, în urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că șoferul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
 
Bărbatul a fost condus la spital, în vederea recoltării de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
În urma prezentării șoferului magistraților din cadrul Judecătoriei Beclean a fost dispusă luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 30 zile față de acesta.
 
Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș în cadrul unui dosar penal, în vederea stabilirii întregii activități infracționale.
 
 
Bărbat încarcerat în penitenciar pentru infracțiuni la regimul rutier
 
La data de 25 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Beclean, față de un bărbat de 32 de ani, din Peregu Mare, jud. Arad.
 
Acesta a fost condamnat la pedeapsa de 4 ani și 2 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și uz de fals.
 
Bărbatul a fost încarcerat în penitenciarul Bistrița.
 
 
 
Arestat preventiv pentru 30 de zile pentru amenințare, hărțuire și nerespectarea ordinului de protecție
 
La data de 25 iunie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat de 45 de ani, din Beclean.
 
Acesta este bănuit de comiterea infracțiunilor de amenințare, hărțuire și  nerespectarea prevederilor ordinului de protecție.
 
Din cercetările efectuate de polițiști sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beclean, a reieșit faptul că, în perioada martie-iunie 2021, ar fi încălcat ordinul de protecție emis de către instanță împotriva lui și ar fi amenințat și hărțuit fosta soție.
 
În data de 26 iunie a.c., bărbatul a fost prezentat Judecătoriei Beclean cu propunere de arestare preventivă, magistrații emițând împotriva acestuia un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.
 
Cercetările sunt continuate de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, în vederea documentării întregii activități infracționale și tragerii la răspundere penală a celui cercetat.
 
 
 
Bărbat depistat în flagrant de către polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud
 
 
La data de 25 iunie a.c., polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat de 44 de ani nu respectă ordinul de protecție provizoriu în localitatea Telcișor.
 
În scurt timp, a fost depistat la volanul unui autoturism un bărbat de 44 de ani din Telcișor, care se afla în apropierea locuinței mamei sale, deși îi era interzis.
 
În urma verificărilor s-a constatat faptul că, bărbatul nu deține permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule, față de acesta fiind totodată emis anterior și un ordin de protecție, prin care a fost stabilită obligaţia de a păstra o distanţă de 100 m faţă de mama sa și de locuinţa acesteia din Telcișor.
 
Șoferul a fost testat și cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.14 mg/L alcool in aerul expirat.
 
Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud, în cadrul unui dosar penal întocmit cu privire la infracțiunile de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis ordinul de protecţie, a oricăreia de către masurile dispuse prin ordinul de protecție.
 
 
Infracțiuni la regimul rutier, constatate în flagrant în acest week-end, de către polițiștii bistrițeni
 
 
La data de 25 iunie a.c., polițiștii Biroului Rutier au oprit în trafic pentru control în municipiul Bistrița, un autoturism condus de un bărbat de 31 de ani din Unirea.
 
Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior bărbatul a fost transportat la spital, în vederea recoltării a două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
În cauză, polițiștii Biroului Rutier au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
***
   
La data de 26 iunie a.c., polițiștii Biroului Rutier au oprit în trafic pentru control, în municipiul Bistrița, un autoturism condus de un tânăr de 19 ani, din Bistrița.
 
În urma testării cu aparatul Drug Test 5000 a tânărului, rezultatul a fost pozitiv în cazul substanței Cannabis. Șoferul a fost condus la spital, pentru recoltarea mostrelor biologice de sânge și urină. Fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost negativ.
 
În cauză a fost întocmit un dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.
 
***
   
La data de 27 iunie a.c., pe Drumul Județean 151 în localitatea Vermeș, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 32 ani, din Lechința.
 
În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că șoferul are permisul de conducere suspendat. Rezultat testării cu aparatul etilotest a fost de 1,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior transportat la spital pentru recoltat de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
Polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au întocmit un dosar de cercetare penală cu privire la infracțiunile de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul cu permisul de conducere suspendat.
 
***
 
La data de 27 iunie a.c., polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud, au oprit în trafic un autoturism care prezenta avarii, acesta fiind condus de un tânăr de 23 ani din Constanța.
 
Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o valoare de 0.91 mg/L alcool pur în aerul expirat.
 
În urma verificărilor, polițiștii au constatat că pe Drumul Județean 172B, în localitatea Rebra, autoturismul condus de șoferul de 23 de ani ar fi intrat în coliziune cu o balustradă metalică de la un pod, după care și-a continuat deplasarea până în orașul Năsăud.
 
Bărbatului i-au fost prelevate doua probe biologice la spital, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, cercetările fiind continuate de către polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud.
 
 
Atenție bicicliști!
 
La data de 27 iunie a.c., un bărbat de 67 ani din Beclean, în timp ce se deplasa pe bicicletă pe Drumul Național 17 prin orașul Beclean, s-a dezechilibrat și a căzut pe partea carosabilă.
 
În urma accidentului a rezultat rănirea biciclistului care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.
 
Polițiștii au testat bărbatul cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Poliției orașului Beclean, fiind întocmit un dosar penal cu privire la infracțiunea de vătămare corporală din culpă.
 
Polițiștii vă recomandă:
  •  nu circulaţi cu bicicleta sub influenţa băuturilor alcoolice!
  • înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga sau la depăşire, asiguraţi-vă temeinic că nu se apropie niciun autovehicul!
  • circulaţi cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasaţi în grup, numai în coloană!
  • atunci când circulaţi cu bicicleta, nu vă ţineţi de vehicule aflate în mers!
  • nu transportaţi pe bicicletă altă persoană!
  • purtaţi o cască de protecţie omologată!
  • pentru a circula pe drumul public, bicicleta trebuie să fie echipată corespunzător (dispozitiv de frânare eficace, mijloc de avertizare sonoră, lumină de culoare albă sau galbenă în faţă, lumină de culoare roşie în spate şi cel puţin un element reflectorizant de aceeaşi culoare);
  • înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, reduceţi viteza, asiguraţi-vă temeinic şi acordaţi prioritate de trecere celor în drept!
  • la schimbarea direcţiei de mers, chiar dacă aveţi prioritate de trecere, asiguraţi-vă că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia dumneavoastră!
  • Nu traversa carosabilul cu bicicleta nici măcar pe trecerile pentru pietoni!
  • Ca să poţi conduce o bicicletă pe drumurile publice trebuie să ai vârsta minimă de 14 ani, să cunoşti regulile de circulaţie și să fii echipat regulamentar;
  • În condiţii de vizibilitate slabă este obligatoriu să porţi vestă fluorescent reflectorizantă, iar bicicleta să fie prevăzută în faţă cu lumina albă, iar în spate cu lumină roşie; 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii