Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:23 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud Buletin de presă - 16.06.2021

ro

16 Jun, 2021 12:15 551 Marime text
Nr. 249 din 16 iunie 2021 
BULETIN DE PRESĂ
 
Bunuri în valoare de aproximativ 8000 de euro, recuperate în urma unor percheziții desfășurate de polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud, într-un dosar penal de furt calificat
 
La data de 15 iunie a.c., în cadrul cercetărilor efectuate într-un dosar penal de furt calificat, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud și cei ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale au efectuat 2 percheziții domiciliare la locuințele unor persoane din Borșa, județul Maramureș.
 
Activitățile au vizat documentarea activității infracționale într-un dosar penal aflat în instrumentarea polițiștilor Secției 6 Poliție Rurală Năsăud, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud.
 
Din cercetările efectuate până în prezent a reieșit faptul că, în noaptea de 23/24 aprilie a.c., un tânăr de 27 de ani, din Borșa, ar fi sustras 16 elemente metalice de supraînălțare, din oțel și aluminiu și centurile cu care erau legate. Bunurile, în valoare de aproximativ 8000 de euro, ar fi fost sustrase de pe o semiremorcă care aparține unei societăți comerciale și care era parcată pe raza localității Romuli.  
 
La percheziții au fost descoperite și ridicate toate bunurile reclamate ca fiind sustrase, iar prejudiciul, în valoare de aproximativ 8000 de euro, a fost recuperat în totalitate. Cercetările sunt continuate de către Secția 6 Poliție Rurală Năsăud, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud.
 
Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.
 

 
 
          Un bărbat cercetat pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice riscă închisoarea de la unu la 5 ani
 
Aseară, în jurul orei 22.00, a fost sesizat prin SNUAU 112 faptul că în localitatea Josenii Bârgăului a avut loc un accident rutier.
 
La fața locului, polițiștii au constatat faptul că, un bărbat de 36 de ani, din Bistrița care se afla la volanului unui autoturism, a pierdut controlul acestuia și a intrat în coliziune cu gardul unui imobil.
 
Cel în cauză a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Fiindu-i solicitat, acesta a refuzat să-i fie recoltate mostre biologice necesare în vederea determinării cu exactitate a alcoolemiei.
 
Cercetările continuă de polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului în cadrul dosarului penal întocmit pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
 
SUNTEM CONSTANT LA DATORIE PENTRU SIGURANȚA TRAFICULUI RUTIER
INFRACȚIUNI LA REGIMUL RUTIER, CONSTATATE ÎN FLAGRANT DE CĂTRE POLIȚIȘTI
 
Depistat de polițiștii Secției 3 la volanul unui autoturism pe care l-ar fi sustras și pe care-l conducea, deși nu avea acest drept
 
În dimineața de 15 iunie a.c., polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au depistat și oprit în trafic un bărbat de 32 de ani, din Sângeorzu-Nou care conducea o autoutilitară pe Drumul Județean 172E, prin Lechința.
 
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru vreo categorie de autovehicule, iar autovehiculul pe care-l conducea ar fi fost sustras de la o fermă din localitate. Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost negativ.
 
Autovehiculul a fost restituit proprietarului, iar polițiștii au întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și furt în scop de folosință.
 
Record negativ, pericol la volan!
 
Ieri, în urma acțiunilor de monitorizare a traficului rutier, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au întocmit dosar penal pentru conducere cu alcoolemie și continuă cercetările pentru tragerea la răspundere penală a celui vinovat. Vizat este un bărbat din Mureș, oprit în trafic de polițiști și testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 1,96 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Astfel, în după-masa de ieri, 15 iunie, pe Drumul Național 16, în Urmeniș, polițiștii l-au depistat și oprit în trafic pe bărbatul de 43 de ani, din Valea Ulieșului, județul Mureș care se afla la volanul unui autoturism care tracta o remorcă.
 
Acesta a fost condus la spital pentru a-i fi prelevate mostre biologice în vederea determinării alcoolemiei, iar cercetările continuă de către polițiștii Secției 3 Poliției Rurală Lechința pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.
 
          Clujeancă depistată la volanul unui autoturism, deși nu avea acest drept
 
În seara de 15 iunie a.c., pe Drumul Național 17, în Reteag, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru-Rareș au depistat și oprit în trafic un autoturism la volanul căruia a fost identificată o clujeancă.
 
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că femeia, în vârstă de 30 de ani, din Bobâlna, județul Cluj are suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Aceasta a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
 
În cauză s-a întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate pentru  săvârşirea  infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.                  
 
Material lemnos fără proveniență legală, în valoare de peste 3.500 de lei, ridicat în vederea confiscării de polițiștii Secției 3
    
La data de 15 iunie a.c., polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au organizat și desfășurat o acțiune pe linie silvică, având drept scop prevenirea și combaterea tăierilor, sustragerii și transportului ilicit de material lemnos, pe raza de competentă.
 
Astfel, a fost depistat și oprit în trafic un bărbat de 47 de ani, din Viișoara care transporta cu o autoutilitară cantitatea de 5,61 metri cubi de cherestea fără aviz de însoțire sau alte documente de provenință.
 
Bărbatul a fost sancționat contravențional conform Legii 171/2010, iar materialul lemnos, în valoare de 3.590 lei a fost ridicat în vederea confiscării.
 
 
Condamnat la 2 ani și 7 luni de închisoare pentru comiterea infracțiunii de conducere fără permis, dus în penitenciar de polițiști
 
La data de 14 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de către Judecătoria Turda, împotriva unui bărbat de 50 de ani, din Turda.
 
Cel în cauză a fost condamnat 2 ani și 7 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și a fost încarcerat în penitenciarul Bistrița.
 
Update:https://bn.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/stiri/cetatean-care-ameninta-ca-se-sinucide-oprit-de-catre-politisti
 
La data de 15 iunie a.c., bărbatul de 73 de ani, din Bistrița-Bârgăului, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă la distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice, a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore.
În prezent, se află în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud și va fi prezentat Judecătoriei Bistrița cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Cercetările continuă de către polițiștii Biroului de Investigații Criminale.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii